Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2416456 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2760 на: 18 Јуни 2013, 14:20:40 pm »
Италија, Шпанија, Албанија и Словенија се земјите во кои може да се вози без меѓународна дозвола.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2761 на: 18 Јуни 2013, 14:23:32 pm »
Можеш сегде да возиш без меѓународна дозвола, ако не ти пречи ризикот да ти ја побараат и да ти репнат казничка :)

Банзаи пред некоја година праеше Еуро тура, па колку што се сеќавам на нашите муабети, ниеднаш не му побарале меѓународна дозвола.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2762 на: 18 Јуни 2013, 14:27:21 pm »
Ниту еднаш не ме застана полиција мене :)

Лани на излез од Албанија ги подмитив затоа што имав истечена меѓународна возачка.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
« Одговори #2763 на: 18 Јуни 2013, 16:40:38 pm »
РАЦИЈА НА ИЗЛЕЗ ОД ОХРИД – ПОЛИЦИЈАТА ГИ ТРЕСЕ СИТЕ АВТОМОБИЛИ

http://mkd-news.com/ratsija-na-izlez-od-ohrid-politsijata-gi-trese-site-avtomobili/

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2764 на: 18 Јуни 2013, 16:48:28 pm »
Баш времево убаво за стоење во колона. Што имаТ пријавено којзнае, изгледа дрога клавет по колине овие скопјанишчава.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #2765 на: 18 Јуни 2013, 16:49:25 pm »
Смеам да одбијам претрес доколку немаат налог за претрес?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #2766 на: 18 Јуни 2013, 16:51:01 pm »
Probaj pa kazhi... :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2767 на: 18 Јуни 2013, 17:12:13 pm »
da ne zemat da te tepaat dodeka ne priznaes  ;D ... na ova voloive alfi kako ke im dokazs posle deka ne si znael sto si trebal da prizanes, i zato ne si priznal vednas ;D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2768 на: 18 Јуни 2013, 21:03:35 pm »
Може ова да ти се деси Мартинчо..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WzF9Q88SI7Q#t=3733s

Ќе биде после, и ме тепаа, и ме тепаа..  ;D ;D ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2769 на: 19 Јуни 2013, 00:34:46 am »
Смеам да одбијам претрес доколку немаат налог за претрес?
Чим е рација и чим е вака испланирано, сигурно имаат некаква дозвола, односно налог. Инаку, не смее полицаец да врши претрес, туку смее само да погледне, значи не смее по кола да ти ровари или ако си пеш не смее по џебови да ти брца и да ти ги празни, може само да те легитимира. Има одредби у закон за ова, ама ме мрзи да ги барам, плус сеа друг предмет спремам, ме мрзи да се потсетувам на ова :)

Али ова со колонава им е генијална идеа, ако тие што ги барале биле у средина на колоната, кога виделе што е работата, круг налево и стигнале у Скопје преку Битола :D

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #2770 на: 19 Јуни 2013, 00:38:09 am »
Не е никаква случка, ама се израдував тоа што полицајците вечерва им репнаа казни на оние кои беа паркирани на триаголникот кај City Mall. Сељачана, при толку голем паркинг долу, морало колата нивна јака да биде на триаголник паркирана.  ;) Ако продолжат вака и конечно да запре толерирањето кон оние со јаки и скапи коли конечно ќе заличи градов на нешто.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2771 на: 19 Јуни 2013, 09:31:53 am »
Под кои услови џандар смее да ти застане кола дали има некаде наведено? Дали мора да има униформа? Дали мора да е во обележано возило? Што значи обележано возило? Дали мора да носи елек за видливост? Дали треба да се легитимира некако ако не е со возило? Дали треба да се легитимира некако ако е со возило? Што ако е скриен и искочил наеднаш и не сум забележал дека е џандар? Дали снимката која ја имаат во возилото е било каков доказ, и зошто не е?

Не е никаква случка, ама се израдував тоа што полицајците вечерва им репнаа казни на оние кои беа паркирани на триаголникот кај City Mall. Сељачана, при толку голем паркинг долу, морало колата нивна јака да биде на триаголник паркирана.  ;) Ако продолжат вака и конечно да запре толерирањето кон оние со јаки и скапи коли конечно ќе заличи градов на нешто.
Свака част ако е вистина!

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2772 на: 19 Јуни 2013, 09:36:54 am »
Дени распали посабајлечки со прашања.

http://www.mvr.gov.mk/Uploads/pravilnik%20-%20nacin%20na%20vrsenje%20na%20policiski%20raboti.pdf
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2773 на: 20 Јуни 2013, 00:02:26 am »

Tреба да се казнат и тие во парк што паркираат околку летен колосеум. Башка се во трева и т.н.
Гледам двајца џандари се потпреле на еден пасат кој е паркиран во тревата к*р ги боли.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #2774 на: 20 Јуни 2013, 00:11:52 am »
Треба да се казнат сите кои се паркирани на место кое не е паркинг. Безразлика дали колата е на Латас, некој син на министер или некој љоштур. Чим паркира на такво место = СЕЉАК. Ама тоа можда во некој друг живот.

Со нашава корумпирана полиција тешко.

Пред недела дена се испокарав со една полицајка, застаната на кошот после Влајко. Јас си чекам семафор, со точак бев. Доаѓа еден со BMW џип, врти главата лево-десно и поминува на црвено. И се вртам на таа, и и викам Госпоѓо, госпоѓо? - Да дечко повели. И викам не го видовте овој на црвено што помина? - Ааа, тој колега е! Викам ааа колегите смеат вака да поминат, друг едвај чекате да казните. Башка, на црвено смее да помине само со уклучено црвено и сино ротационо, така ме учеа. И ми вика погрешно те учеле!!! - Па не сум ја МВР, вие сте МВР вие сте задолжени за сообраќајот и правилата. Со вакви како вас ептен далеку ќе стигнеме и си фатив штрафта... а таа продолжи да кења во стилот: Глеј си ти работа, остај не нас...