Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2428707 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2640 на: 25 Мај 2013, 12:41:22 pm »
Таква му е фацата, мафијашка, плус Алфа вози мафијашка кола и шо сакаш, и ја да сум ќе го запрам ! ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #2641 на: 25 Мај 2013, 12:50:12 pm »
Овде мафијашите алфа не возат :)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
« Одговори #2642 на: 31 Мај 2013, 19:31:10 pm »
Вчера вечер на другарче со веспа додека полнел бензин во лисиче на некоја си од пумпите  му дошле џандари и му рекле рутинска контрола го натерале да отвори под седиште да видат што носел и му зеле собраќајната и личната карта  и му рекле да се паркира пред комбето, и послем 5 минути излегле и му рекле 300 евра казна заради немање возачка дозвола и одбил да потпише али не му дале никаква белешка а на тој другиот со него што бил му пишале 800 евра казна и му ја дале потврдата па сеа другаров го интересира дали дека е малолетен ако го дадат на суд може да се извади да неплати или пак да му ја намалат казната.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2643 на: 31 Мај 2013, 19:33:52 pm »
па,ако не возел,за што да му пишат казна?
или ако си без дозвола несмееш да пуниш бензин?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
« Одговори #2644 на: 31 Мај 2013, 19:37:25 pm »
Па везе немам и он се чуди вика си стоеа они на страна јас си застанав да си пунам гориво со него и друг бил со моторче 150 кубика и дошле до нив џандарите и и пишале казните.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2645 на: 31 Мај 2013, 19:38:54 pm »
во секој случај не се во право зошто возеле без возачки,али во моментот не возеле,туку стоеле,ама тешко да го докажат тоа...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2646 на: 31 Мај 2013, 19:41:29 pm »
Moze da go turka motorceto od doma do benziska , i od benziska do doma :). Nemu treba vozacka za toa...
Edit: vo vakvi slucaji uklucete mobilen i snimajte ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2647 на: 31 Мај 2013, 19:44:14 pm »
Па везе немам и он се чуди вика си стоеа они на страна јас си застанав да си пунам гориво со него и друг бил со моторче 150 кубика и дошле до нив џандарите и и пишале казните.

Моментот е дека си стоеле они на страна и тој пред нив дошол значи го виделе како дошол... а ако само стоеш и они дојдат подоцна неможат казна да ти пишат. се случи лани лето со другар кој немаше тогаш 2 години во 2 часот ноќеска на паркинг да дојдат алфи и сакаа да го казнат за после 11 ама неможеа и на крајот пишаа за неправилно паркирање али по многу убедување дека одстраната има уште 10 коли така паркирани ни таа казна не ја пишаа. И рекоа ние сега ќе си заминеме после пола час ќе поминеме да ве нема од тука... нели мора да демонстрираат малку сила да не и биде досадна ноќната смена :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #2648 на: 31 Мај 2013, 21:32:22 pm »

Во САД законот вели дека ако седиш на совозачко седиште и клучот ти е во брава, се смета дека (ќе) го управуваш возилото и си учесник во сообраќај. Е сеа зашто ние копираме споменици и порти од цела Европа, зашто да не малечко законче од САД?

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2649 на: 31 Мај 2013, 23:42:34 pm »
Moze da go turka motorceto od doma do benziska , i od benziska do doma :). Nemu treba vozacka za toa...

Секоја бензиска има/треба да има камери.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2650 на: 01 Јуни 2013, 00:03:26 am »

Во САД законот вели дека ако седиш на совозачко седиште и клучот ти е во брава, се смета дека (ќе) го управуваш возилото и си учесник во сообраќај. Е сеа зашто ние копираме споменици и порти од цела Европа, зашто да не малечко законче од САД?
Vo sad znaci deka ako nemas dozvola ne smees da sedis na suvozacko, za sekoj slucajj :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2651 на: 01 Јуни 2013, 00:04:26 am »

Секоја бензиска има/треба да има камери.
I treba da ti dade snimka ?? Ili nema da ti dade sigurno :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2652 на: 01 Јуни 2013, 00:06:54 am »
па ако на “соодветен начин побараш“ ке добиеш копија која на суд баш и не е валиден доказ, ама судијата може да ја земе во предвид... ај постручните од тука нека се изјаснат, ми објаснувше томе на мене еднаш аи банза појаснуваше... значи не зборам за добивањето на копија туку зборам за имањето снимка колку може стварно да ти помогне на суд...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #2653 на: 01 Јуни 2013, 00:19:12 am »
Снимка лично тебе нема да ти дадат но земиси адвокат добар и ке си побара по службен пат снимки и да видиш како е валиден доказ на суд после тоа си бараш оштета но само со добар адвокат ако идеш сам ништо нема да направиш, јас само со обични слики си докажав дека сум во право затоа што ме казнија на место кај што нема семафори само знаци и ми пишаа глоба за поминување на црвено, ова ти е луда држава јас да сум само смрт.. казна за таков полицаец што ќе казни.
П.с ставете си сите камерчиња во коли да фаќа секој агол плус напрес и позади затоа што е луда државата баталете бандажи и спуштања :-D
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value

Отсутен SimulatoR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 242
  • Let's see you? :)
    • https://www.facebook.com/SimulatoR.M3
« Одговори #2654 на: 01 Јуни 2013, 00:23:05 am »
Земете пример од русите џабе немаат сите камери во коли затоа што доказ си е доказ а збор ништо не важи затоа што може да биде преименуван или избришан додека слика и видео аудио е.тоа тешко. Но секој за себе иначе од државава ни наша нема аир да.има
Try Not to become a Man of Success, but Rather
Try to become a Man of Value