Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2428537 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2625 на: 18 Мај 2013, 01:43:59 am »
@Спенсер: Не викам дека се морони тие што возат точак на Партизанска. Викам дека се морони тие што се бутаат меѓу коли, што проаѓаат на црвено и што си даваат за право да возат низ сите три ленти.

Така де, тие сме, со Фиц. Томе е помирен ;D ;D ;D :D
добро е кога има и постои себеидентификација... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #2626 на: 18 Мај 2013, 22:37:47 pm »
Денеска се слупаа 3 коли, дојде полиција, му вели на едниот: 250Е за непрописно свртување, 250Е за предизвикување на општа опасност и забрана за управување на возило за 12 месеци. Човекот го погледна, и му вели добро, ај да одиме на вечера јас честам. Пред да отидат, полицајциве, му вели на едниот вклучен во сообраќајката: Батали колите и штетата, кога ке дојдете да ми ги направите олуците дома ми пуштаат вода покрај зидот или да ве тепам. :D Муабет ипол му направи џандарот на типот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #2627 на: 18 Мај 2013, 22:44:24 pm »
Фино свршиле работа пред се. Браво за сите, така треба. Човек на човека му е човек.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2628 на: 18 Мај 2013, 22:49:31 pm »
Значи состојбата со точаците е следнава:

Партизанска има велосипедска патека на која има паркирано коли на отприлика секои 500 метри поради кои морам да се симнам од тротоар и пак да се качам.

Понатака има контејнери заради кои истото морам да го направам пошто ги мрзи да ги наместат како што треба па се оставени колку да не се на улица.

Велосипедските патеки се во толку лоша состојба на партизанска што и да пробаш да возиш по патеката или ќе искршиш бандаш/точак ако си со тенки гуми или ќе дупнеш гума или ќе ти се слоши.

Возење на пешачката патека(внатрешниот дел) за мене е скоро невозможно во периоди на раздвиженост поради тоа што со темпото со кое што возам постои опасност да согазам некој зашто сите се шетаат како дедо им да го измислил и покрај секоја сигнализација.

Ми останува да возам само по улица. Нормално дека возам залепен кон десниот раб и со тоа сум сигурен дека не сметам никому чим успеале со мене без проблем да се разминат автобуси камиони шлепери и тн. Секогаш се трудам да бидам што може по предвидлив не правам нагли движења и вртења. За на црвено поминување на пешачки поминувам ако нема возила што и не го сметам за така страшно споредено со тоа да претрчуваш преку жардињери на полна улица.

Можеби на некој му сметаат точаци по улица меѓутоа со условите во нашава мила држава реалноста е таа да мора тоа така да се изведе.

Законот вика дека каде што нема велосипедска патека исцртана или дефинирана велосипедистот треба да вози по коловоз, што значи дека во 90% од случаите каде што сум возел по улица сум во право. Нормално секогаш сум правилно обележан на точак.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #2629 на: 18 Мај 2013, 22:54:04 pm »
Вие каква таква барем имате велосипедска патека... Во Кичево нема каде и мораш по пат... Само ти свират, пцујат се дерат... Дури еднаш еден слепец со мерцедес од старите ме удри (малку ама намерно) и избега...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #2630 на: 19 Мај 2013, 01:01:22 am »
Бузуку по 100 пат сигурно живееш во Кичево?!?
New blood of old school

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
« Одговори #2631 на: 19 Мај 2013, 01:04:04 am »
А чекај Принц, демек во Кичево има велосипедска патека? :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2632 на: 19 Мај 2013, 01:04:37 am »
Бузуку по 100 пат сигурно живееш во Кичево?!?
Да, и најчесто треба јас да пазам да не ме манат, а не тие да пазат...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #2633 на: 19 Мај 2013, 01:10:33 am »
Патека што нема, нема ама муабетот дека ти се дерат/свират/пцујат врска нема. Скоро секој ден сум на бицикла низ град па тоа никогаш ми се нема случено. Па нормално дека треба да пазиш бе Бузуки што сакаш од пат да ти се тргаат?  ::)
New blood of old school

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2634 на: 19 Мај 2013, 01:19:55 am »
Не сите, некои ненормални што незнаат кај тераат, не сакаат да почекаат да се потргнам, па мора да се дере да се тргнам... 

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #2635 на: 25 Мај 2013, 11:40:34 am »
Секое излегување на автопат ме запира полиција за да ми ги види документите. Па преку к*р веќе!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2636 на: 25 Мај 2013, 11:47:17 am »
Секое излегување на автопат ме запира полиција за да ми ги види документите. Па преку к*р веќе!

сумњив си со алфата ;-)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2637 на: 25 Мај 2013, 11:59:06 am »
И они ми се сумњиви и ги имам на видео камера.  :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #2638 на: 25 Мај 2013, 12:36:22 pm »
Де бе, пак? Оној пат по бандаши отидовме.. те застанаа. Накај Маврово те запреа?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2639 на: 25 Мај 2013, 12:39:51 pm »
Накај Охрид кога одев, и сега од Дојран вчера. Накај маврово се криев меѓу коли ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!