Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2107328 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2280 на: 02 Февруари 2013, 17:08:26 pm »
Смени таблица хаха :)) ако имаш паркирано на прописно нишо не ти може за понатака зборам

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2281 на: 02 Февруари 2013, 17:10:48 pm »
Имав и овој пат паркирано прописно па гледаш ми можел. ама ќе си заработи сега прекршочна за злоупотреба.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #2282 на: 03 Февруари 2013, 08:47:19 am »
Признато дело - метак у чело! Затоа не се потпишува полициски записник. Со тоа сам си ја потпишуваш казната. Ако си свесен дека нема ни на суд да се спасиш, може да го потпишеш, па да си спасиш 150е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2283 на: 04 Февруари 2013, 13:38:09 pm »
Фило. На памет пишуваш. Работи кои не си ги прошол. И тоа татко ти што го прошол еднострано е.

Јас кога бев на суд ми ја земаа возачката и си платив 150 евра зошто потпишав. Пред мене влегоа кај судиката едно 7-8 луѓе кои имаа казни за црвено, пијани возеле, не пуштиле пеак на пешачки... Сите поминаа со по 25 до 75 евра казна без да им земат возачка. Затоа послушај паталци немој гаталци.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #2284 на: 04 Февруари 2013, 13:44:31 pm »
Па убаво реков, дај ке лудуваме, нема да потпишуваме казни и на крај ем задоволен што си правел кејф во град што си возел 150, си поминал на црвено, си возел пијан, ем со 50 евра казни би поминал.

И после некој ке ми каже после 11 саат што јас би возел да платам 400 евра казна, за што ? За каков прекршок ? Што сум загрозил ? Сум возел 60, со врзан каиш, без капка алкохол.

Ех чудесна земја македонија

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2285 на: 04 Февруари 2013, 13:46:15 pm »
Го претера...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2286 на: 04 Февруари 2013, 14:06:34 pm »
Па убаво реков, дај ке лудуваме, нема да потпишуваме казни и на крај ем задоволен што си правел кејф во град што си возел 150, си поминал на црвено, си возел пијан, ем со 50 евра казни би поминал.

И после некој ке ми каже после 11 саат што јас би возел да платам 400 евра казна, за што ? За каков прекршок ? Што сум загрозил ? Сум возел 60, со врзан каиш, без капка алкохол.

Ех чудесна земја македонија

Пази, ако се курчиш и изнервираш некој може да дојде и џандарот кога ќе влезеш кај судиката, е тогаш ќе го јадеш немиен. Затоа само полека со сообраќајците не се фаќа на инат. А пази, и се она што сум го пишал погоре може да не се случи. Ризикот секогаш постои и најлошиот стап да го изедеш.

Казните за годините не се толку ригорозни зошто тоа е преголем прекршок. Тие се задаве плашат да не правите работи поради кои луѓе гинат, затоа што не размислувате исто на тие години како што ќе размислувате за некоја плус. Со 18 години никој скоро не размислува што значи пијан да седнеш во кола, ни два пати нема да размисли е ќе го направи тоа. 

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #2287 на: 05 Февруари 2013, 17:16:32 pm »
    Na 2.2 pederski den  bev zastanat ,pa duvaj i nakraj 1.08 jebiga.Bese nezgoden tajming 3 sat sabajle za brkanje prijateli i se sluci toa sto se sluci. Sekako ako ja platam kaznata od 150eur ke bidi prepolovena i verovatno na sud ke imam zabrana od 3 mesei za koristenje vozilo.E sega edna rabota me zaintrigira vo vrska so dregerot.Go prasav policaecot dali e bazdaren pa mi pokaza nekoja lepenka od 2012 god.Vo zapisnikot pise deka dregerot e bazdaren vo 2012 i ima rok na upotreba od 1 godina.Teoretski ako e bazdaren 2-2-2012 t.e. lanska godina mozno e da mu e istecen rokot pa ke molam za mislenje od poiskusnite vo vrska so ovaa tema.Inaku ne mu potpisav bideki sme 2013g so obrazlozenie deka nemaat bazdaren aparat.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2288 на: 05 Февруари 2013, 18:01:55 pm »
Не сум знаел за ова.
И да е поминат рокот како ќе докажеш на суд.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #2289 на: 05 Февруари 2013, 21:21:45 pm »
Пред една година бех на суд поради казна за возење под дејство на алкохол. Казната ја платив во рок од 8 дена на пола.
А 1000ден паушал не бех платил... И пред некој ден ми стига налог за извршување у рок од 3 дена да платам 3915 ден ако не ќе ми дојде извршител дома... Одих кај извршитело и му викам: јас тија пари неможам да ги платам, не сум вработен, немам никакви примања, студирам и др... И ми вика ќе ја направаме на ратички на 3 пати по 1300 ден и ми даде уплатница.Поминаа веќе 5-6 дена не сум платил. Може ли да се направа нешто некоо ујдурма или да му платам една рата и после денар да не виде повеќе?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #2290 на: 05 Февруари 2013, 21:27:45 pm »
Јави се БАНЗА!!! :D :D :D
New blood of old school

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2291 на: 05 Февруари 2013, 22:30:32 pm »
Тешко со извршител ујдурма, а ете дека не си платил 1000 кога требало, сега ќе платиш 4 пати повеќе. А почекај уште малце и камата да ти тече :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #2292 на: 05 Февруари 2013, 22:40:38 pm »
А со тоа шо сум студент не сум вработен немам ништо на мое име нели може да се извадам некако?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #2293 на: 05 Февруари 2013, 22:58:56 pm »
Може рати или да те почека малце.

А кад тад ќе се вработиш се надевам, па тогаш ли да ти кинат од плата? И тоа тогаш нема да бидат 4000 него уште повеќе. Не се зезај, ете замоли го на 4 рати ако ти менува, стегни се малце и тргни си го долгот од грб ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2294 на: 06 Февруари 2013, 00:08:04 am »
Пред една година бех на суд поради казна за возење под дејство на алкохол. Казната ја платив во рок од 8 дена на пола.
А 1000ден паушал не бех платил... И пред некој ден ми стига налог за извршување у рок од 3 дена да платам 3915 ден ако не ќе ми дојде извршител дома... Одих кај извршитело и му викам: јас тија пари неможам да ги платам, не сум вработен, немам никакви примања, студирам и др... И ми вика ќе ја направаме на ратички на 3 пати по 1300 ден и ми даде уплатница.Поминаа веќе 5-6 дена не сум платил. Може ли да се направа нешто некоо ујдурма или да му платам една рата и после денар да не виде повеќе?

друже... дијалектов... алергичен сум кога се пишува на дијалект... збори колку сакаш, убаво е тоа, и те поддржувам да си збориш на изворниот мајчин дијалект... ама сигурно никаде не си учел како да пишуваш на дијалект... затоа немој пошто безобразно изгледа... ме вреѓаш и мене и другите луге од цела македонија кои пишуваат литературно-колку толку... на што ке личи форумов ако почнеме сите по своите дијалекти да пишуваме...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време