Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2157814 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3974
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2145 на: 11 Јануари 2013, 16:03:15 pm »
Јас реков, има местење но не како порано. Особено на големите тендери се мести повеќе, и секаде го има тоа. Ама нема до толку како што порано немаше кога не ни знаеш дека испаднал тендерот, а не па да се пријавиш. Нема  до толку веќе  косење 40 квадрати трева 30.000 ден месечно, или пак менување сијалица 6.000 ден. Е сеа градење на автопатишта, осветлување на истите, градење цркви, театри и сл. секако дека ќе има, огромни пари се тоа. Но во тоа учествуваат 20 фирми во Македонија и баш ми е гајле за нив. Помалите работи што се, итекако се донесе донекаде во ред, иако цените паднаа драстично. Местење секогаш ќе има, ама срамота беше тоа што се случуваше кај нас пред тоа, сега колку толку се донесе во ред.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2146 на: 11 Јануари 2013, 16:04:40 pm »
Местење нема Саше, има само легално и транспаретно избирање на најповолен Митаџија ! ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2147 на: 11 Јануари 2013, 16:18:13 pm »

Дени,Игор уште од сега имате еден глас од мене :) Ќе лобирам ја низ Ѓорче :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34313
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2148 на: 11 Јануари 2013, 19:31:38 pm »
Јас еднаш во животот обкавив барање за понуди за една наша познта фирма.  Ќе наебев аке не ги избрав делките од Охрид  иско нивната понуда  неше најнеповолна.  Аји јебига,  тоа е

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2149 на: 12 Јануари 2013, 01:34:56 am »
Јас еднаш во животот обкавив барање за понуди за една наша познта фирма.  Ќе наебев аке не ги избрав делките од Охрид  иско нивната понуда  неше најнеповолна.  Аји јебига,  тоа е

ај сега преведи го на македонски текстов, за да разбереме и ние што не знаеме други странски јазици освен англиски... гугл транслејт не го препознава овој...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44432
  • Il Moderatore
« Одговори #2150 на: 12 Јануари 2013, 02:45:31 am »
Пробај на гугл транслејт со „сретковски“ to macedonian :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2151 на: 12 Јануари 2013, 12:27:35 pm »
Ај вечер кога ќе се приберам

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #2152 на: 15 Јануари 2013, 13:40:07 pm »
Не ти треба електронски потпис за учествување во Е-Аукција. Тој ти треба кога ги поднесуваш документите дигитално, што се бара премногу ретко, јас до сега сум немал таков случај а и сите што ги знам. Џабе си го извадив Токенот. А и на е-аукцијата може да учествува и да се пријави секој така да не е како порано што беше.
Мислам дека мора фирмата да ја има завршено предходната година во добивка за да може да учествува на било каков тенедер.Поправи ме ако грешам.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3974
« Одговори #2153 на: 15 Јануари 2013, 19:43:51 pm »
На големите тендери се бара биланс од состојба, некаде и граница има на пр. фирмата да има обрт од над 5.000.000 денари... А за помалите тендери се бара само ДРД образец и изјава за сериозност. Не сум сигурен скроз за тоа дали треба да си во добивка, но верувам дека тоа си го решаваат со основање нови фирми и префактурирања после,
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2247
« Одговори #2154 на: 15 Јануари 2013, 21:38:37 pm »
Дали знае некој како да се постапи кога ке се види недолично возење,возење со кое се загрозува безбедноста на другите возачи во сообраќајот.

Пред 1 ч возам од Неготино за Кавадарци,пред мене 3 влекачи,два беа со киперски приколки и беа празни а еден со церада и беше полн.Од излезлот на Неготино со до пред марена е нагорнина и скоро и да нема простор за претекнување.Првиот камион нагоре вози колку што може со некоја си брзина од 40км/ч а овој вториот му напна да го претекнува и јас од позади пратам ситуација,го претекнува повеќе од минута и гледам од другата страна во спротивен правец доаѓа кола,овој со колата кочи и бега со десните тркала надвор од патот овој со камионот ниту да прикочи ниту ништо,си нема мака.Толку многу се изреволтирав и не знаев како да постапам,што да направам.

Сум се нашол во таква ситуација,дури добивав и напади неколку вечери,напади на страв и паника.Дали некој е упатен што треба да се превземе,дали да се пријави во полиција,јас сум спремен дури и да сведочам ако сум повикан на суд за такво возење и загрозување на безбедноста во сообраќајот.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55127
  • Махер
« Одговори #2155 на: 15 Јануари 2013, 21:45:43 pm »
Пријави. Ако имаш видео снимка или барем слика уште подобро.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2156 на: 16 Јануари 2013, 00:37:23 am »
Ауди, ништо не можеш да сториш освен да бидеш сведок под услов загрозениот да пријави и да те извести на некој начин дека пријавил. А и твоето сведочење не би било солиден доказ за кривочинење. Така да, освен ако немаш бистра видео снимка, можеш да се сликаш :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #2157 на: 16 Јануари 2013, 01:01:54 am »
Тоа го имам видено.. кола од спротивен правец да се трга од патот за камионот да престигнува...
Тоа најчесто се случува кога на шоферот на камионот му е смачено од возење.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2158 на: 16 Јануари 2013, 01:14:39 am »
Кога на шофер на камион му е смачено возење тогаш е време за одење в планина.... пеш, по опинци... само нека држи среќа да не го најдам в планина, има цревата да му ги извадам.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2159 на: 16 Јануари 2013, 01:16:08 am »
смачено не смачено или нека вози како што треба или нека не вози