Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2623027 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1905 на: 02 Ноември 2012, 00:47:52 am »
2 години го кршев законот за возење после 11. Ниту капка алкохол не клавав в уста ко ќе бев со кола, возев пристојно 50-55 км/х низ град, 100 пати покрај џандари поминато и ниту еднаш не ме застанаја.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #1906 на: 02 Ноември 2012, 00:51:32 am »
Тоа е за почит и  јас го кршев во втората година ама не пиев ...
Законот си е на место, тоа сакам да кажам

И да ме застанеа, да ми лупнеа казна, ќе бев крив и ќе ја платев.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7269
« Одговори #1907 на: 02 Ноември 2012, 00:52:26 am »
А ако е на место, зошто си го прекршувал ??

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #1908 на: 02 Ноември 2012, 00:53:42 am »
Зашто и јас се правев фраер ама се правев фраер со усул... затоа и ти кажа претходно Прчот, ќе ти пројде забраната и ќе размислуваш во друга насока.

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1909 на: 02 Ноември 2012, 00:57:12 am »
А ситуацијата што ти ја поставив во прашањето за тоа дека јас за 2 години ке ја утепам колата, а ти едвај 10 пати би влегол во кола и после 2 години кога ке влеземе јас и ти во кола, кој би имал поголемо возачко искуство ?? Што би се рекло не си ни осетил како е да ти зализга колата и незнаеш како да изреагираш, дури и нозете би ти се треселе, ама законот ке не стави на исто рамниште.
Ете тука јас ја гледам дупката на оваа одредба

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
« Одговори #1910 на: 02 Ноември 2012, 00:59:34 am »
Законот и е на место и не е. Какво фајде ако некој со над 2 години искуство, со 2 промили алкохол вози 120 низ град?
Законот не треба да постој ваков, туку џандарите, застани навечер низ цел град и стопирај. Пијани и пречекорвање брзина, казнувај, без разлика на возачко искуство!
Ама многу од нив без проблем ќе ја скинат казната и ко ќе видиш ништо не функционира!

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1911 на: 02 Ноември 2012, 01:00:02 am »
за кола до 100 коња,добро е и што е толку,за тоа се сложувам

али за после 11 чиста глупост

бојан на толку алохол се лапа казна од 400-500 евра и се зима возачка
е сега тие 300-400 за после 11 мање-више

има и доста кој не планираат да пијат,или кој воопшто не пијат но неможе да возат после 11,зошто и тие да страдаат покрај тие што пијат и прават глупости?

lol,фраер со усул

Присутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1912 на: 02 Ноември 2012, 01:04:11 am »
Само еднаш или два пати ми се има случено да возам после 11 и тоа 15-20 минути после 11 и не ми било сеедно.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #1913 на: 02 Ноември 2012, 01:05:01 am »
А ситуацијата што ти ја поставив во прашањето за тоа дека јас за 2 години ке ја утепам колата, а ти едвај 10 пати би влегол во кола и после 2 години кога ке влеземе јас и ти во кола, кој би имал поголемо возачко искуство ?? Што би се рекло не си ни осетил како е да ти зализга колата и незнаеш како да изреагираш, дури и нозете би ти се треселе, ама законот ке не стави на исто рамниште.
Ете тука јас ја гледам дупката на оваа одредба

Искрено, не ти ја сфаќам поентата со споредбава...

@Smichka --- Зашто се малолетници, пардон, нови полнолетни со мозок на малолетни и со женски гласови :). Незрели, а ти им даваш кола во часови на излегувања. А ако те застане полицаец и ти не си пиел, си возел по прописи и уште имаш доказ дека се враќаш од работа и наводно му ветиш дека нема да се случи пак верувај ќе те пушти без казна...
 @FiloMKD --- А да те прашам дали го прифаќаш тоа што се зборуваше за издавање возачки на 16 год и зошто не ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1914 на: 02 Ноември 2012, 01:07:32 am »
баш таквите им се најлесни за пишување казна
млад и збунет па и трезен во ниедно време
и ќе му ја потпише казната па и најверојатно ќе си ја плати,а тоа дека нема да ти ја пише  ;)

Присутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1915 на: 02 Ноември 2012, 01:07:36 am »
А кој вози по пропишаната брзина? Никој! Сите возат барем 10 над пропишаното.
Смичка се пронајдов во твојот пост жими се :)

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1916 на: 02 Ноември 2012, 01:08:03 am »
За силината на возилото итака итака, пошто другар мој со рено 9 дизел 1.6 55 коња, кога седнува да вози мисли дека се трка, а тоа целото крцка, а и дедому му рекол пази со кочниците итака итака е, и еднаш го залетал и за малце ке удрел некој на раскрсница застанат оти едвај му застанало, а исто така зимоска по огњан прица наутро се има залетано, ама било подмрзнато и кај шампионче кај S кривината му се извртела колата, срека немало никој, ни кола ни пешак иначе го обрал бостанот, така да, се е у паметот, дома треба да те воспитаат, а не да ти изназемат пари за лекарски уверенија, способен си, па после полагања, идиоти од амсм за кои ако згазиш шахта тоа претставувало провалија и што ти е знам и после тоа, а ти после 11 јок

еве што да правиме, дедоми купил на времето бмв 316, 100 коња е, ни го оставил во наследство, ама ние немаме пари за друга кола, го одржаваме какво такво, и јас да положам и несмеам да го возам, а немаме друга кола и немаме пари за друга кола. Дупки и непромислени работи во закониве колку сакаш има, важна е само санкцијата, полнење на буџет.

@FiloMKD --- А да те прашам дали го прифаќаш тоа што се зборуваше за издавање возачки на 16 год и зошто не ?

Не ја прифакам, зашто 16 години се премалку за било каква одговорност, не па за у сообракајот. Тогаш си во најврелата точка во пубертетот

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #1917 на: 02 Ноември 2012, 01:10:42 am »

Искрено, не ти ја сфаќам поентата со споредбава...
 А ако те застане полицаец и ти не си пиел, си возел по прописи и уште имаш доказ дека се враќаш од работа и наводно му ветиш дека нема да се случи пак верувај ќе те пушти без казна...

Прашај го НетворкХ... му залепил 400 евра, а дечкото уште месец дена 2 годишно искуство...  абе ајде/
Јас неколку пати имам возено после 23:00/ Слободно можам да возам, ама пак не ми е сеедно.  Ама тоа е, камо ова да беше единствениот закон во државава што не го бива :(

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #1918 на: 02 Ноември 2012, 01:11:53 am »
@Prcot--- јебеш га, за до 20-25 над пропишано добиваш казна од не знам, мислам околу 50 евра.

Полека но сигурно ќе дојдеме до тема за домашно воспитување, а ако се отвори таа тема многу може да останат навредени.

Работата е don't do the crime if u can't do the time.

Законот треба да е ист спрема сите, другар го казнија во 11 и 5 мин. ... ете го не седна после тоа во кола, зашто го здоболе џебот. Не навлегуваме дали знае или не знае да вози. Битно законот ги карактеризира тие возачи како да не кажам опасни за возење вечерно време, што не е далеку од вистината, со исклучоци.

Не ја прифакам, зашто 16 години се премалку за било каква одговорност, не па за у сообракајот. Тогаш си во најврелата точка во пубертетот

А во 18тата си излезен од пубертетот, бркаш пички и се пијанчиш и уште да ти даваат право на кола ?

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1919 на: 02 Ноември 2012, 01:18:05 am »
Јас положив на 19 години, а ако положиш на 25 години еве да речеме, а јас сум положил на 19, и веке сум наполнил 25 години и ке можам да ти бидам придружник за после 11, имаме ист број на години, ама во различен период сме положиле, ти не смееш после 11, а јас придружба ке ти бидам, ме свакаш ли сеа ?