Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2624200 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1725 на: 23 Септември 2012, 15:52:31 pm »
Е ајде де, зашто? Бог да чува што да кажам ... Балканот е некој чуден спој на разни мустри ...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30813
    • CARclub.mk
« Одговори #1726 на: 23 Септември 2012, 16:02:48 pm »
Јаден човек, го малтретираат заради тоа што продава тикви и везени пиперки од гепек. Сигурно не го прави тоа заради заработување милијарди и затајување данок, него за да преживее.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1727 на: 23 Септември 2012, 16:22:32 pm »
абе во право си.. не е сигурно заради богатење... ама и јас затворив дуќан со детски текстил, гардероба и опрема, затоа што карши мене на пазар ѓупците на картон продаваа за упола цена исто или слично... а мене ме редеа инспекции за контрола за фискална, за пп апарат, за вц, вентилатор, гардеробер, за пријавен-одјавен работник, фактури, сметки, даноцим пријави, книги со дневен пазар-промет... понатака плаќав кирија, абнормално високи цени (деловни нели) за струја, вода,  парно, исто така и за средства за хигиена, заедничка чистачка, обезбедување и слични некои такви тракатанци... додек тие на пакет или од гепек, само ке им дојдеше полиција, ке им речеше АЈДЕ СЕГА СИТЕ ИШ ОД ТУКА И СИКТЕР, они исчезнуваа за цели 15 минути и се враќаа назад пак...

и сега пак ке кажам, знам дека не продаваат и шверцуваат се и сешто за да се збогатат туку за да спечалат некој денар за лепче за себе и фамилијата, ама па и јас го правев истото за истата цел, само тоа го правев легално а они не легално... и сега ете јас му удрив катанец на дуќанот заради не рентабилност, башка се раздолжував уште извесно време заради тој дуќан, а таму на тој пазар сеуште се истите ѓупци, на исти начин на картони продаваат сеуште и бизнисот далеку од тоа дека им цвета ама си заработуваат... а јас отидов во дупка 15.000 евра....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #1728 на: 23 Септември 2012, 16:51:27 pm »
Чикава им извади НОЖ ... Истиве закони важат и кај нас, не може да продаваш пред пазар, дур некој плаќа тезга внатре во пазар ...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1729 на: 23 Септември 2012, 17:37:29 pm »
не сум го приметил моментот со ножот... каде бе со нож на полиција бе алоооо...

едит...

сега видов... 0.49 е... наместо лична карта нож им извади...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1730 на: 23 Септември 2012, 19:18:39 pm »
Чикава им извади НОЖ ... Истиве закони важат и кај нас, не може да продаваш пред пазар, дур некој плаќа тезга внатре во пазар ...

Во Битола отворија уште еден пазар на паркингот на новиот трговски. Врие од камиони и тезги надвор, додека внатре поштено луѓето си плаѓаат тезги, но никој не превзема ништо...

Отсутен djidji

• Легенда

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1732 на: 23 Септември 2012, 19:59:54 pm »
Политсаетс?

WTF?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1733 на: 23 Септември 2012, 20:00:40 pm »
 :o тс=ц ;)  :)  :D  ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1734 на: 23 Септември 2012, 20:02:31 pm »
Јасно ми е тоа.

Сеуште не ја разбирам логиката да се стаи тоа во URL. Нити е SEO-френдли, нит бутур. Само е смешно.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1735 на: 23 Септември 2012, 20:04:04 pm »
Па затоа и се смеам :) Можда новинарот е бугар? :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1736 на: 25 Септември 2012, 00:34:58 am »
прееска во штип... застанав пред една цела колона паркирани возила пред една сендвичара... и од таму полицаец еден (во сериозни години, би рекол накај 45-50 можеби) ми свирка  да се тргнам.. веројатно виде дека не сум со штипска таблица, па тоа дека тука е забрането паркирање важи само за мене ама неи за другите коли кои имаат штипска таблица...

јас му довикнав дека имам намера само да земам сендвичи и бегам одма.. он мавна со раката као ај иди... после 1 минута седи пред комбето и јас доаѓам до него  (а сендвичите нарачани) и му велам само да земам сендвичи за мене и колегата и бегам одма, не стојам тука... а колегава ми вика дека не е сигурен ама мисли дека сликал со апарат... и полицаецов ми вели дај сообраѓајна и возачка... му давам возачка, идам до комбе му давам и сообраќајна ги гледа и ми вика ДАЛИ ЗНАЕШ ДЕКА ТРЕБА ДА ИМАШ ПП ААПАРАТ... јас му велам дека имам, е важечко и баждарењето и ако сака ке му го покажам одма... а он вика на документите, зимај сендвичите и бегај... толку... а дали ако ме сликал, моѓе да пише и казна? па ако иде според таблиците, комбето не е на мое име сеуште префрлено...

е сега.. моментот доаѓа од продавачот во сендвичарата... ја улетуам у натре и викам дека имам 2 минути да земам сендвичите и да бегам инаку ке ми пише казна.. и овој коаг почна да го вреѓа полицаецов, абе уплав ме фати.. те шумкар бил, те карти продавал на времето за во диското што не работи, те обезбедување бил и сега преку партија бил вработен (не нагласи која, не ме ни занима)... бил арогантен, неповерлив и местото му било у планина да се расправа со магариња и дрвосечачи... демек секогаш им велел дека тоа му било работа... да казнува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1737 на: 25 Септември 2012, 00:41:44 am »
не бе кај со сликање казна,уживај не си јади мозок со тоа

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #1738 на: 25 Септември 2012, 08:55:40 am »
Во Струга често сликаат погрешно паркирани и слично, ама не знам дали некому стигнала казна...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1739 на: 25 Септември 2012, 12:49:21 pm »
не бе кај со сликање казна,уживај не си јади мозок со тоа
Таткоми на стража престигна на полна едно југо (со приколица, со искривени бандажи целото чадеше) кое се влечеше со 10км/ч, само што почна да претицуват, еден човек таму не слика, и добро си викаме сликар е сликат нешто.... Кога слагаме надолу, кај кеменоломот не запира полиција, вика вака и вака сте претицале на полна, и таткоми му вика не бе каква полна... и џандарот вика Ве сликале горе, ми кажаа, ќе го почекаме да дојди, ќе ви ја покажи сликата... Кога вака дојде сликарот со едно моторче, вака ја гледа сликата вистина не сликал.... И ни ја пиша казната, за некое време си плативме 200 евра...