Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2624482 пати)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1695 на: 15 Септември 2012, 18:53:50 pm »
А да прашам јас дали тој деген што го напишал текстов положил возачки испит ?
Во книгата за сообраќај фино културно е објаснет секој знак ! Кај знаците за ограничување на брзината стои дека бројката е во километри на час а не во метри... Така да нема теоретска шанса некој вака да се вади... Едино ако не го смота џандарот.
Виц е друже, не се напињај :)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #1696 на: 16 Септември 2012, 00:37:29 am »
http://www.fakulteti.mk/news/12-02-18/vic_kako_da_ne_se_prifati_kazna_za_brzo_vozenje.aspx
Во книгата за сообраќај фино културно е објаснет секој знак ! Кај знаците за ограничување на брзината стои дека бројката е во километри на час а не во метри... Така да нема теоретска шанса некој вака да се вади... Едино ако не го смота џандарот.

Колега ти нешто погрешно си сватил ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1697 на: 16 Септември 2012, 00:43:12 am »
Виц е друже, не се напињај :)
Не се напињам јас, цел фејзБук се напна.. морав негде да се испуцам...

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #1698 на: 16 Септември 2012, 17:01:47 pm »
Остај ги па ти, се 16 годишњаци што се радуваат дека уште на 16 години ке земат возачки и мислат дека со разноразни финти дека ке се спасат од полиција, како што е ова со метри, километри.
Мене зимоска кај пинтија во 22:30 кога мe застана полиција, гледа у возачката и ме прашува: -Смееш  да возиш после 11 ? Му викам не, и он ми вика: -Епа што возиш ? Mу викам епа нема уште 11 саат, и он ме глеа, ми вика аха добро штом нема 11 саат, ајде шибај, значи он сакаше мене на еден начин да ме смота, остај има отракани џандари, не се сите телиња

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #1699 на: 16 Септември 2012, 17:04:44 pm »
Остај ги па ти, се 16 годишњаци што се радуваат дека уште на 16 години ке земат возачки и мислат дека со разноразни финти дека ке се спасат од полиција, како што е ова со метри, километри.
Мене зимоска кај пинтија во 22:30 кога мe застана полиција, гледа у возачката и ме прашува: -Смееш  да возиш после 11 ? Му викам не, и он ми вика: -Епа што возиш ? Mу викам епа нема уште 11 саат, и он ме глеа, ми вика аха добро штом нема 11 саат, ајде шибај, значи он сакаше мене на еден начин да ме смота, остај има отракани џандари, не се сите телиња

Да сакал да те пише, ке те пишел, не за 11, туку за 15 други ситници... End of story...

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #1700 на: 16 Септември 2012, 17:09:42 pm »
Eпа да, пошто се секавам, мислам дека беше 19 или 20 декември, а регистрацијата на колата истекуваше на 27 декември, глеа у сообракајната и чита на глас: -Важност на регистрација 27 декември. И толку беше, а најсмешно беше, ме застанува, глеам на саат точно 22:30, и кога ме праша оти возам после 11, другарот што седеше до мене, коа го фати една смеа, ја глеам да завршам што побрзо, да се откачам, овој се потсмева до мене  :) Башка 3 коли бевме застанати, мене последен ме застанаа, прв ме пуштија да си одам, другите останаа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1701 на: 16 Септември 2012, 17:21:34 pm »
Заради такви другари колку се имам јас расправано и казни јадено...Ама имало случаи и џандар ќотек да извади  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
« Одговори #1702 на: 17 Септември 2012, 22:12:37 pm »
А не кажуваш дека после другарите мочкале кечапче 2 недели...Мала шала

Дедо ми е полицаец во пензија,ама од стариот ешалон до 1990 година,во тоа време фатиш некој да краде,тепа,прави нереди ќотек до посер.Па од многу такви имаше освети од типот,кршење прозори,обиди да се запали надворешна метална врата,осветување по трактор и приколица и што уште не.Кај нас нема разбирачка со полицаец,имаме цајкани со малку мозок (со неколку исклучоци) немаме закон да се бориме со неправилности,така да можеме само да се наведнеме и да го примиме без ААААОООООФФФФ да речеме....
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1703 на: 17 Септември 2012, 22:25:16 pm »
 ::)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3506
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1704 на: 17 Септември 2012, 22:25:40 pm »
Понекогаш се исплати да бидеш дрзок со полиција особено кога сакаат да те пишат за глупост. Конкретно седиме ние во кола пред една бурекчилница и јадеме во колата пее музика некаде околу 2 по полноќ и дојдоа полицајци побараа документи и сакаа да напишат казна за после 11 а битен момент колата ниту запалена ниту во движење. Но тој ти ги има документите и ќе те дупи. По многу натегање кој е во право не напишаа казна но се врткаа уште 45 минути.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1705 на: 17 Септември 2012, 22:53:13 pm »
Понекогаш се исплати да бидеш дрзок со полиција особено кога сакаат да те пишат за глупост. Конкретно седиме ние во кола пред една бурекчилница и јадеме во колата пее музика некаде околу 2 по полноќ и дојдоа полицајци побараа документи и сакаа да напишат казна за после 11 а битен момент колата ниту запалена ниту во движење. Но тој ти ги има документите и ќе те дупи. По многу натегање кој е во право не напишаа казна но се врткаа уште 45 минути.

Сериозно мислиш дека не ве пишале зашто сте биле исправни и попаметни од нив?
Им било досадно... 

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1706 на: 17 Септември 2012, 22:56:50 pm »
Лелееее... е ова е нај забегана казна што ја имам слушнато... Така како прво и прво не учествува во сообраќај...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1707 на: 17 Септември 2012, 22:57:37 pm »
Понекогаш се исплати и ќотек да им тргнеш,поготово ако тој скапан џандар те малтретирал подолго време,а во моментот си го начекал...После тоа имаш 2 варијанти,да чекаш да те соберат и да те напрат парче,или повикај пријател и никому ништо...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3506
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1708 на: 17 Септември 2012, 23:01:06 pm »
Не не пишаа по убедувањето дека џабе ќе пишуваат имаме врски зема фрли документите поседоа уште малку во близина и си заминаа по нови жртви. :D

Но како и да е тој не те фатил да правиш прекршок иако логички ти си ја возел колата после 11 но тој те фатил како стоиш и незнам од почетокот се гледаше дека како да сакаат да се заебаваат.

Незнам што филм и е во последно време еднаш дури и без кола не заебаваа исто така касно зедоа лични карти па се јавуваа во станица дали сме имале досие и слично а ние само си седевме и пиевме сок.. а тоа врската со станица им е ко во 1903 15 минути им треба додека да се разберат.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1709 на: 17 Септември 2012, 23:03:34 pm »
Тепаат време, затоа и се натегаруваат, без да пишат казна ... Да сакале, ке барале игла во стог сено, колку игли имате во кутијата за прва помош, бла бла ...