абе во право си.. не е сигурно заради богатење... ама и јас затворив дуќан со детски текстил, гардероба и опрема, затоа што карши мене на пазар ѓупците на картон продаваа за упола цена исто или слично... а мене ме редеа инспекции за контрола за фискална, за пп апарат, за вц, вентилатор, гардеробер, за пријавен-одјавен работник, фактури, сметки, даноцим пријави, книги со дневен пазар-промет... понатака плаќав кирија, абнормално високи цени (деловни нели) за струја, вода, парно, исто така и за средства за хигиена, заедничка чистачка, обезбедување и слични некои такви тракатанци... додек тие на пакет или од гепек, само ке им дојдеше полиција, ке им речеше АЈДЕ СЕГА СИТЕ ИШ ОД ТУКА И СИКТЕР, они исчезнуваа за цели 15 минути и се враќаа назад пак...
и сега пак ке кажам, знам дека не продаваат и шверцуваат се и сешто за да се збогатат туку за да спечалат некој денар за лепче за себе и фамилијата, ама па и јас го правев истото за истата цел, само тоа го правев легално а они не легално... и сега ете јас му удрив катанец на дуќанот заради не рентабилност, башка се раздолжував уште извесно време заради тој дуќан, а таму на тој пазар сеуште се истите ѓупци, на исти начин на картони продаваат сеуште и бизнисот далеку од тоа дека им цвета ама си заработуваат... а јас отидов во дупка 15.000 евра....