Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096430 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1125 на: 19 Јули 2012, 17:00:21 pm »
Комитите едно време пееја: „ Скопје се гради со ваши пари“. Само сега е малку повоочливо.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1126 на: 19 Јули 2012, 17:03:19 pm »
Не знам зошто ама тие споменици во темава се спомнати над 100000000000000 пати.Па ДО пред да ги изградат тие споменици јас имав платено околу 3000евра казни

Мече тогаш немаше на секој километар полиција... Пред некој ден имав работа низ Скопјево, па по обиколница до Илинден нешто лево десно. Ако веруваш 4 патроли поминав. Една на обиколница другите низ Скопјево, на разлика од километар. Никогаш порано немало толку контрола и ригорозно казнување... А да не ги спомнуваме АПСУРДНИТЕ казни. Сакам мирно да си возам, а не да се тресам дали ќе ме застане некој и ќе бара игла во сено.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1127 на: 19 Јули 2012, 17:06:45 pm »
Има денови кога има републичка контрола за различни дејности.Некогаш контролираат превозници на патници(автобуси,комбиња) некогаш контролираат превоз на стоки(камиони),дали имаат лиценци,дали се претовар и сл.И ако си одиш според закон нема да може да те казни,пошо ако проба ке биди згазен на место.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1128 на: 19 Јули 2012, 17:27:20 pm »
Не знам зошто ама тие споменици во темава се спомнати над 100000000000000 пати.Па ДО пред да ги изградат тие споменици јас имав платено околу 3000евра казни

Мече тогаш немаше на секој километар полиција... Пред некој ден имав работа низ Скопјево, па по обиколница до Илинден нешто лево десно. Ако веруваш 4 патроли поминав. Една на обиколница другите низ Скопјево, на разлика од километар. Никогаш порано немало толку контрола и ригорозно казнување... А да не ги спомнуваме АПСУРДНИТЕ казни. Сакам мирно да си возам, а не да се тресам дали ќе ме застане некој и ќе бара игла во сено.
Пред споменициве се возеше по градов и државава. А сега само се ѕвериш да не има некој ѕандар по патот да те опрчи 300-400 евра заради најголема глупост на планетава. Како непропуштање пешак... рецимо.

Сите до еден споменици да паднат да даде Ра. И секоја казна што ја изнудиле да ја платат во крв.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1129 на: 19 Јули 2012, 17:29:51 pm »
Море да си плати 200-ка и да си ужива...Ако појде на суд, може ке се извлече, ама може и да плати 400+патните трошоци.

Нема везе, само плашат овци, татко ми му опнаа 500 евра казна и нормално кој ги ебе. Отиде на суд вако и вако, само 100 че плати. Слушајте ме мене, не им олеснувајте со финтата ако платиш у рок од 7 дена пола казна.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #1130 на: 19 Јули 2012, 18:33:58 pm »
Зависи од околностите Куоре.  Нетворкс не направил некој поголем прекршок, како непропуштање пешак, сечење полна линија, претекнување на полна линија и сл, туку бил фатен после 11 сам со кола. Постои можност да се извлече на суд, ама не е сигурно..Затоа и самиот си вели, подобро да платам  пола отколку цела сума.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1131 на: 19 Јули 2012, 18:39:42 pm »
Замислете каков хаос би бил кога не би постоеле казни.

Непропуштање пешак е ситен прекршок ? Тоа е прекршок. Крај на прикаската. Се плашиш да возиш? Немој. Нема потреба. Вози спрема правила и ич уво не те боле.

Во СЕКОЈА НОРМАЛНА цивилизрана држава, постојат закони кои се спроведуваат, и казни за оние кои не ги почитуваат. Simple as that.

Очигледно во генот ни е да не почитуваме цивилизациски норми на однесување.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1132 на: 19 Јули 2012, 18:41:20 pm »
Зависи од околностите Куоре.  Нетворкс не направил некој поголем прекршок, како непропуштање пешак, сечење полна линија, претекнување на полна линија и сл, туку бил фатен после 11 сам со кола. Постои можност да се извлече на суд, ама не е сигурно..Затоа и самиот си вели, подобро да платам  пола отколку цела сума.

Колку причи само у моментов ми поминуваат низ глаа што сум барал со кола после 11  ;)

Непропуштање пешак е ситен прекршок ? Тоа е прекршок. Крај на прикаската. Се плашиш да возиш? Немој. Нема потреба. Вози спрема правила и ич уво не те боле.

Во СЕКОЈА НОРМАЛНА цивилизрана држава, постојат закони кои се спроведуваат, и казни за оние кои не ги почитуваат. Simple as that.

Што е нормално според тебе во државава, осим глобите ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1133 на: 19 Јули 2012, 18:43:15 pm »

Во СЕКОЈА НОРМАЛНА цивилизрана држава, постојат закони кои се спроведуваат на сите граѓани - а не само на дел, и казни за оние кои не ги почитуваат или немаат врски. Simple as that.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #1134 на: 19 Јули 2012, 18:45:03 pm »
Убаво кажа во секоја нормална држава, но ние не сме таа, пример мене сакаа да ме казнат зошто магленките ми се уклучувале во кривина, дали е тоа прекршок?
Мора некако да се наполни буџетот, а најлесно е кога ќе удрат со казни по народот!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1135 на: 19 Јули 2012, 18:45:31 pm »
Јас одамна го зборам тоа дека дебилна е висината на казната, затоа што најголем дел од возачите почетници се стундети. Па од кај на мајка ви ќе најдеме 400 па и 200 евра за 8 дена, племето лоповско. NetworkX мислам дека најубаво ти е да си отидеш на суд и да си кажеш дека си невработен и редовен студент, извади си и потврда за секој случај за да прикажеш на судијата и кажи си дека немаш никакви приходи, не може да судот да ти изрече казна ако истата таа казна битно те осиромашува. Мој совет е да си идеш на суд, татко ми пред 5-6 месеци се извади на суд со тоа што е пријавен на минималец и казната од 350 евра на крај му искочи 7000 денари со се судски трошоци.
Во врска со законов не може крајот да им се фати зашто јас 2 години возачко искуство иам уште од октомври минатата година, а 21 година ќе полнам за 2 недели. Во февруари месец годинава ме запре полиција во 2 и пол после полноќ и не ми рекоа ништо. Згора на тоа коа полагав знам дека беше 2 години, ова со 21 година возраст не знам од кај излезе ама више ич не ни се замарам.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1136 на: 19 Јули 2012, 19:50:29 pm »
Убаво кажа во секоја нормална држава, но ние не сме таа, пример мене сакаа да ме казнат зошто магленките ми се уклучувале во кривина, дали е тоа прекршок?
Мора некако да се наполни буџетот, а најлесно е кога ќе удрат со казни по народот!
Ама сакаа.Не те казнија.Им имаш укажано дека тоа е така фабрички и готово.И да те пишел лесно ке го докажиш тоа на суд и ке поминиш без ништо.И немојте да мислите дека во светот нема глупи,гнаси (итн.итн.) џандари.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #1137 на: 19 Јули 2012, 20:13:02 pm »
дека има контроли има,дека казнуваат селективно и во одредени реони на градов,казнуваат,дека ако си малцинство и џандарот е исто така ќе пројдеш на црвено ќе ти пише казна за појас неносење,ама кога знаете дека е забрането да се вози после 11 за почетници,не го правете тоа.за тоа не е крив џандарот што те казнил,крив си сам што баш тебе те фатил,али тоа е.башка и ова е очигледен прекршок,друго е да те фати „демек“ не си пропуштил пешак,а тој дреме на тротоар и си збори на мобилен или нема абер од поминување улица.крај краева,казните ќе не научат на повнимателно возење,барем мене ме научија

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1138 на: 19 Јули 2012, 20:23:55 pm »
Реално за се што сметаш дека е неисправно МОРА да одиш на суд. Затоа и постои суд. Само нас не мрзи да се влечкаме - пошто судовите се штали.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1139 на: 19 Јули 2012, 21:01:26 pm »
-не ти дозволува да возиш после 11 на празни улици
-а ти дозволува да возиш во 4 низ гужвиве по градов кај што е многу потешко
-на ограничување од 80 ти треба да возиш 60,голема е веројатноста да изедеш и ќотек од некој
-што те прави тебе полош возач од плавуша со џипот од дечко ? па за да неможеш да возиш кола над 75киловати
-положи и после 6 месеци оди на испит пак да те проверат дали си созреан за овие закони или не,а не 2 години неможе ова неможе она,на кој основ?од кај знае он колку јас имам научено за овие 6 месеци?
-btw мајка ми е возач 30 години јас 2,уште незнае у рикверц да вози,зошто стварно не вози се качува во кола еднаш во 3-4 месеци,а ништо од ова не важи за неа
Ете ова ги иритира сите млади возачи