Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097607 пати)

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #870 на: 26 Јуни 2012, 11:05:47 am »
Абе другар ми со платена казна во рок од 8 дена - го натераа да плати ЦЕЛОСНА КАЗНА затоа што тој не доставил фотокопија од уплатницата (пази богати) и затоа што не ја чувал уплатницата после тоа.

Ај вака, пошто денес плаќав глоба, па ми е најтазе инфото ...

Прво.
- НЕ Смее Дежурна служба без фотокопирана уплатница и напишана глоба да ти ја прими истата како уплатена и да ја процесира ... Ме вратија денес, за да ги искомбинирам двете на еден лист, значи ПП50-ката, и напишаната глоба, во кој е заведен бројот на прекршокот...

Второ
- Кога предавал другар ти уплатница и глоба на увид во Дежурна служба, изречито ти укажуваат да си ја зачуваш уплатницата ... Самиот си е крив што додатно го папал ...

Трето,
Има начин како да добиеш црно на бело дека си уплатил пари на Сметка на Буџетот на Р.М ...
Само ке треба да побркаш пријатели, дали во Пошта или Банка, во зависност од каде е направена уплатата... Твојот другар има платено малце повише од 300 Е, сега кога веќе отишло на суд, ги има платено и судските трошоци ...

Не знам зашто го браниш другарчето твое кога колку зае*але тие, толку и он ...

Не го бранам другарчето, ти кажав дека во оваа земја се е можно, не е единствен кој е заебан на ваков начин 2 пати да плати....

Не дај боже да осетиш на своја кожа како знаат "институциите"  да те заебат и да си играат курташак...

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #871 на: 26 Јуни 2012, 11:36:49 am »
Вчера вечерта ме застанаа џандари и ми вика тој дечко дали знаеш дека едниот фар не ти работи. Му викам знам пред некој ден ми прегоре :). После тоа ми вика ќе имаш глоба, плус ми вика нешто накај плаво ти удираат светлата дали знаеш дека тоа не е дозволено (последно како што знам кај нас уште немаме закон за ксенон, плус напред каква сакаш боја можеш да имаш за осветлување само да не е црвена, така стои во пропис). Нормално не се бунев викам само да не ме замара отиде ја провери сообракајната до кола се врати и ме праша каде работам, му викам студент. Епа добро штом си студент оди само среди си светлата. Секоја чест разбран човек само нека ги научат прво.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #872 на: 26 Јуни 2012, 11:52:42 am »
Ја колку што знам светлата мора да светат исклучиво во бела боја. На тестовите за возачка имаше такво прашање.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5198
« Одговори #873 на: 26 Јуни 2012, 11:57:57 am »
Епа онда несмееме ни обични сијалици :) пошто не се бела. Нема регулатива за бојата, односно несмее да биде црвена и тоа е тоа исто како што позади несмее да биде бела

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #874 на: 26 Јуни 2012, 11:59:04 am »
Дури на тестовите за возачка, светлата на колата се претставени со жолта боја :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #875 на: 26 Јуни 2012, 11:59:11 am »
4000-6000к е бела боја.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5198
« Одговори #876 на: 26 Јуни 2012, 12:02:08 pm »
99% сум сигурен дека ниакде не се спомнува келвинажа на боја и дека регулативата што ја донесоа во хрватска според која мора колата да има автоматска нивелација за да може ксенон да има кај нас ја нема

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #877 на: 26 Јуни 2012, 12:06:27 pm »
Секој полицаец си тера по свое, како разбрал така кажува и он. Инаку нема во Македонија регулатива за бојата а и никаде во европа. Афтермаркет ксеноните решени им се со обавезна автоматска нивелација на колите што имаат ксенон, тоа најлесно се проверува.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #878 на: 26 Јуни 2012, 12:12:06 pm »
5000K е бела боја.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #879 на: 26 Јуни 2012, 13:17:38 pm »
Ај едно глупо прашање, дали некој некогаш е измерен на радар навечер?
Лани на бул. Јане Сандански карши 7ица после благата кривина, секоја втора вечер мереа.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #880 на: 26 Јуни 2012, 13:56:18 pm »
Секој џандар тера по свое како ќе му дојде не оти знае он, во прописи убаво пишува која боја на осветлување не смее да стои на предна и на задна страна.
На пример на предна страна не смее да има светло кое дава црвена боја, на задна страна не смее да има бело светло кое оддава јака светлина (светлото за рикверц најчесто е 5w или 21w кај некој коли). Исто така на предна страна не смее да има катадиоптри (мачкини очи во црвена боја)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #881 на: 26 Јуни 2012, 14:12:17 pm »
Епа дечки денеска си ја платив глобата, ај на здравје нека ми е ќе има некој нов споменик сеа пошто кога отидов на пошта да плаќам ми вика таа службеничката и ти ли бе? колку те казнија? гледа 300 евра  вика оваа недела полицијата партал прави само уплатници за глоба уплаќаат луѓево.
  Потоа го прашав тој полицаецот кај што требаше да однесам копија од уплатница што сум платил ми рече дека нема да ми ја одземат возачката, ако утврделе дека сум имал алкохол во крвта тогаш демек на суд ќе ме викнеле сега дека платив само ќе видел судијата дека имам платено и ќе ми стигне известување дека со тоа полицијата ме предупредила да не возам брзо. Мада ова е македонија ако не им истекне нешто друго.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #882 на: 26 Јуни 2012, 14:32:28 pm »
Епа се исушила едната врба, од кај 100 000 евра за нова? :P :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #883 на: 26 Јуни 2012, 14:56:23 pm »
Чим се исушила една врба, мирен ќе бидам утре или задутре кога ќе не опалат 500 европски за напуштање на државава со несменето презиме во пасош. Сега барем знам за што ќе ги дадам парите и дека паметно ќе ги искористат.
Дури еве и солзи радозници ми навираат кога ми текнува дека ќе имам удел во обновата на врбата во вардар.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #884 на: 26 Јуни 2012, 20:15:29 pm »
Ај едно глупо прашање, дали некој некогаш е измерен на радар навечер?

пред 3-4 години на бул.Србија накај мостот Близнак,ме фати на 85,а ја дигнав до 100-ка па среќа полесно пројдов.
на автопат ги имам исто забележано кај Катланово пред знакот за 120 што е.
иначе за селективноста на полицијава,ме имаат сопрено мене у Чаир на Цветан Димов,ама изгледа дека возев ZX,да имав некоја мечка сигурно немаше да ме сопрат:)