Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2105172 пати)

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #705 на: 18 Април 2012, 20:21:35 pm »
Матер им е**м само гледаат да маваат казни, едвај чекаат да пишат некој за било што, а сега почнале па и да си измислуваат прекршоци. Со среќа на суд, сепак ке биде проблем да докажеш дека не си поминал на црвено бидејќи копилињата се секогаш во право.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #706 на: 18 Април 2012, 20:22:04 pm »
Имењак потпиша ли?!?!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #707 на: 18 Април 2012, 20:26:16 pm »
Земи ги двајцата на суд кога ќе одиш како сведоци.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #708 на: 18 Април 2012, 20:29:01 pm »
Кој како.Досега од незнам колку пати шо сум бил на суд(а се многу),и кога ме ослободувале сум плаќал паушал.Можи е до мене и до к‘сметот.Да би се бунел можеби и не би платил,ама па кога ке куртулиш од 400+ евра казна,1000 денари  не се никаков проблем. :)

јас ко бев на суд добив укор, па ништо не ми рекоја да платам ... ете и решението стигна за пари нема ништо
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #709 на: 18 Април 2012, 20:32:04 pm »
друго е укор, и тоа е еден вид пресуда преку тебе, не знам зошто не си платил. Ама ако џандарот е крив што е глуп, нема зошто ти да плаќаш било што. Нема логика!  Уствари, у оваа држава се` бива, па може и тоа да се деси...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #710 на: 18 Април 2012, 20:32:33 pm »
Ne potpisav nisto,a se uredno so kais vrzan i jas i sovozac,so svetla, ..... Dojde do kola,mi zema dokumenti,i trgna nakaj nivniot avtomobil i promrmori nesto.
Jas ne ja ni slusnav,a edno od devojcinjata so bese so mene  mi vika: Kako da spomna  nesto "crveno svetlo",odi do kolata vidi so e.
Jas vikam ne be samo me evidentira valjda.
Odam do kolata gledam se raspisala kravata,i i' vikam so e rabotata,i mi vika pomina na crveno....Vikam nema vrska,nema smisla,i mi se opnuva "Sakas li sega da ti ja zemam i vozackata"... Mi dade da potpisam,vikam ne potpisuvam.
I samo so mi ja dade kaznata si ja zapalija kolata i direktno u Sportlife so kolegata nejzin.......

I najinteresno od se e sto vozev pozadi druga kola,na eden metar pred bene,bukvalno..... So se vika palkata ja spusti na negoviot bagaznik
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #711 на: 18 Април 2012, 22:24:12 pm »
Сакаш ли сега и возачкада да ти ја земам!? Еееееииииии... Па после јаделе ќутек и се утепуеле по градов. Па ќе се утепујат, со такво понашање.

1. Неможе да ти ја земе освен ако не си онеспособен. (пијан)

2. Бркај да се среди тоа, зошто ќе ти ја земат возачката на 3 месеци.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #712 на: 18 Април 2012, 23:27:10 pm »
Јас пренесив 10 емигранти преку граница ;D

Едно мое другарче лежeше затвор за тоа :D Пази што праиш :)

Даре ?!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #713 на: 18 Април 2012, 23:38:26 pm »
Ако мислиш на мојот другар дали е Даре, не.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #714 на: 19 Април 2012, 05:17:31 am »
Бог да чува од оваа наша полиција ...

Мене ме застанаа околу 02:30 утрото, сабота, и убеден дека сум пиел, ми вика, ке ти ја земам дозволата...
Ја нешто убаво бев расположен и се израдува џандаров мисли пијан, ке ме пише...

А бе викам, дај тоа мелодиката, ми се спие ...
Ме гледа ја уште силен кога сум исправен, и ми вика, ај ке те пуштам овој пат...

Што ке ме пушташ бе, си мислам, нити сум пиел, нити возев брзо, чудно, врзан ...

Само колку да ти испонаша, као демек, ти направил услуга, а да може би те пишал без око да му трепне...
Кога му налетав со колата, оној другиот колега дебело хрчеше во колата...

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #715 на: 19 Април 2012, 10:39:16 am »
Една вечер се враќам по полноќ накај дома со невестата, а вечерта имаше низа настани и муабети што ме наQурчија ептен, мислам дека огин фрлав од очи. И така наQурчен возам по празна партизанска 30 км/ч, неприродно споро, и кај Влае гледам џандари, тој мајмунот само што ме здогледа на хоризонт почна да мафта да застанам. И уште тој ми фалеше на целата нервоза, лазам покрај него со колата, го поминувам полека, уште лазам и застанувам на некои 40-50 метри од него. И стојам, чекам да дојде, видов нешто мафта да се вратам назад, ја го игнорирам, и си чекам во кола. Поминаа сигурно 5-10 минути чекајќи го, ама од шо бев нервозен бев спремен и да ме раздени ако треба, ама не му се враќав назад.
И ете го дојде, документи дај-на, ... ме загледува.... ме гледа и не му е јасно што е со мене, пијан ли, дрогиран ли, а ја едвај чаша вода испив цела вечер, од нервоза ми идеше да кршам чаши а не да пијам што и да е.
„Господине, да дувате!“
„Дај одма дувам...“ му викам со прилично наQурчен глас. Ме зјапа.... ме гледа... гледа-бара внатре во колата нешто невообичаено, немаше што да види, ја гледа невестата, таа ќути..... виде не виде, само ми ги подаде документите, се сврте и си отиде, ни збор не кажа......

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #716 на: 21 Април 2012, 17:15:24 pm »
si veli nim da mu ja gresham na ovoj uste tolku pa posle da me naceka vo civilka pa da go jadam k*rot :D:D:D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #717 на: 22 Април 2012, 00:32:23 am »
Јас пренесив 10 емигранти преку граница ;D

Едно мое другарче лежeше затвор за тоа :D Пази што праиш :)

Даре ?!
Да бе еве ги во соба седат,еден има од конго и мунгос ми донесе. ;D ;D ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #718 на: 09 Мај 2012, 00:53:12 am »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #719 на: 09 Мај 2012, 14:53:00 pm »
Вчера ме застанаа со камионот заедно со еден кој возеше пред мене со Пунто.Ме застанаа за да бидам сведок на суд за прекршокот кој го направи тој со Пунтото кој кога излезе од кола испадна дека мие пријател/познаник.Му реков на џандарот извини пријател ама јас неможам да одам да сведочам против него,па го пушти со опомена
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D