Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2614439 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15253
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #375 на: 26 Ноември 2011, 14:20:37 pm »
Една случка од пред 6-7 години....Излегвам со колата со другар ми,и барам место за паркинг нема нигде низ град,начекав едно местенце одкарши грчкиот конзулат,и ја паркирам(а до конзулатот има кафанче),и некој ми вика,тргни ја бе колата од таму...Се вртам глеам некој седнат на маса по темна виндјакна(и си велам ај бе некој пијан е,се дупи со мене),и му викам кај да ја носам бе,на рамо да ја кренам....И станва чоекот иди на кај мене,ми вели сеа ке ти кажам кај да ја носиш,и како шо се доближува кон мене глеам џандар(со оние тогаш новите јакни)...Иди до мене и ми вели дај документи,а јас за Реното ништо немав,сообраќајната беше во полиција (земена ми беше 2 години таму стоеше пошо не беше регистрирано),и му велам немам документи не ти давам....А не ми даваш ми вели,сеа ке ти кажам,зеде ја викна пола полиција,тука на улица хаос,другар ми се чуди....Дојдоа,едно комбе,една кола Алфи,Крајслерот и сеа ова она,дај ми велат податоци...јас му ги кажвам, од брат ми податоците(пошо немав возачка),проверуваат по радио станица,и од полиција му велат ок е,има возачка...а во меѓувреме се карам со овај џандарот и другар ми ми вика доста бе Менде доста шо тие,а јас му велам на 10 џандари дека се викам Кире(хаос таму)....И на крај,џандарот ми вели,на шо ти личам јас бе на стражар,и му велам а оти шо се мислиш,седиш во она бутчето метро на метро и се мислиш детектив си....Бидна шо бидна,после 7-8 месеци стига казна,дека колата била паркирана нерегистрирана на таа и таа улица...Оди стариот на суд и му вели на судијата,од кај видоа полицајците дека колата не е регистрирана,му вели и пред зграда ако ја чувам нерегистрирана можи да ми пишат казна...Си помина со паушали  :D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3866
  • Боинг 747
« Одговори #376 на: 27 Ноември 2011, 13:52:31 pm »
Полиција и се е можно. Ова ти е исто како да отидеш во државна и ти дадат погрешна диагноза хахаахах

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #377 на: 27 Ноември 2011, 17:42:33 pm »
sudski trosoci,trebase da gi platam do 18.11.2011 mislam ama ne gi plativ,vikaat od smetka ke gi zemele,ke bidne vo brzo vreme toa ili ne,iako mislam deka se dosta brzi za tie raboti.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #378 на: 27 Ноември 2011, 18:04:10 pm »
Лошото е што и да немаш сега твоја сметка или нешто што е во твоја сопственост, тие ке си  земат тогаш кога ке имаш и тоа со камата, а државните камати се многу високи како што знам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #379 на: 28 Ноември 2011, 08:37:49 am »
Една случка од пред 6-7 години....Излегвам со колата со другар ми,и барам место за паркинг нема нигде низ град,начекав едно местенце одкарши грчкиот конзулат,и ја паркирам(а до конзулатот има кафанче),и некој ми вика,тргни ја бе колата од таму...Се вртам глеам некој седнат на маса по темна виндјакна(и си велам ај бе некој пијан е,се дупи со мене),и му викам кај да ја носам бе,на рамо да ја кренам....И станва чоекот иди на кај мене,ми вели сеа ке ти кажам кај да ја носиш,и како шо се доближува кон мене глеам џандар(со оние тогаш новите јакни)...Иди до мене и ми вели дај документи,а јас за Реното ништо немав,сообраќајната беше во полиција (земена ми беше 2 години таму стоеше пошо не беше регистрирано),и му велам немам документи не ти давам....А не ми даваш ми вели,сеа ке ти кажам,зеде ја викна пола полиција,тука на улица хаос,другар ми се чуди....Дојдоа,едно комбе,една кола Алфи,Крајслерот и сеа ова она,дај ми велат податоци...јас му ги кажвам, од брат ми податоците(пошо немав возачка),проверуваат по радио станица,и од полиција му велат ок е,има возачка...а во меѓувреме се карам со овај џандарот и другар ми ми вика доста бе Менде доста шо тие,а јас му велам на 10 џандари дека се викам Кире(хаос таму)....И на крај,џандарот ми вели,на шо ти личам јас бе на стражар,и му велам а оти шо се мислиш,седиш во она бутчето метро на метро и се мислиш детектив си....Бидна шо бидна,после 7-8 месеци стига казна,дека колата била паркирана нерегистрирана на таа и таа улица...Оди стариот на суд и му вели на судијата,од кај видоа полицајците дека колата не е регистрирана,му вели и пред зграда ако ја чувам нерегистрирана можи да ми пишат казна...Си помина со паушали  :D ;D ;D ;D

Абе Менде главен мангуп во Битола. ;)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #380 на: 04 Јануари 2012, 22:09:19 pm »
Подметнување докази

Во градчето Утика, во држава Њујорк, двајца полицајци застануваат возило и започнуваат претрес. Во еден миг, додека едниот полицаец го поведува осомничениот со себе, неговиот колега од џеб вади ќесичка и ја става на задното седиште, за потоа да ја „пронајде“. За овој подвиг, двајцата полицајци веќе се зад решетки.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #381 на: 04 Јануари 2012, 22:16:44 pm »
Подметнување докази

Во градчето Утика, во држава Њујорк, двајца полицајци застануваат возило и започнуваат претрес. Во еден миг, додека едниот полицаец го поведува осомничениот со себе, неговиот колега од џеб вади ќесичка и ја става на задното седиште, за потоа да ја „пронајде“. За овој подвиг, двајцата полицајци веќе се зад решетки.

Освен изнудување на пари од кутриот човек за закривање на сторениот "прекршок" не гледам друга причина за вакво нешто.

Едино нешто Pay back time евентуално или така нешто ?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3915
« Одговори #382 на: 05 Јануари 2012, 14:25:40 pm »
Slusajte ja vaa:
-Pred 3 godini preticam na polna linija kamion i toa bez zapaleni svetla ( Nikogas ne pustam osven noke) , bez kais, i na mesto vo grad kaj so e dozvoleno 40km jas vozam  80 ( dolg toa kamionot sleper nemoze da go pomines). I koga gledam na 100metra pred mene dzandar i si ja vrti palkata gotovo na sred ulica izlezen ke me stopira 1000000%. Arno ama na 50 metra pred mene ima avto peralna kaj sto stalno peram i me znaat. Odma nagaziv na kocnica svrtev levo i se aknav vo peralnava, i im vikam perete ja kolava vrtkajte se vaka i vaka e rabotava. Vika bato zatvarame zimno vreme vreme bese pred stemnuvanje negdeka nz tocno saat ne pamtam. Vikam ami kako da prajme. Vika deckovo ja ke ispadnam na sred ulica demek krpata ja cedam da dzirnam dali stoj dzandarot. I odi deckovo koga gleda vika ete go na dr strana e prefrlen ja pominal ulicata te ceka mafta so palkata si igra. Vika znaes so bato peralnava e garaza-akni ja ti kolava natre i dojdi sabajle vo 08:45 zemi si ja oti od 09:00 otvarame da ne ni smeta kolata, neka prestoj vecerva tuka. I taka napravivme ja bapnav natre i ja zaklucivme garazata, arno ama imase staklen dzam napred i se gledase zadnata tablica, i na deckovo od peralnata mu tekna vika cekaj edna krpa ke mavnam na tablickava da ne se gleda so brojce e slucajno ako dojde dzandarot da dzirne ( a vo nasiot grad matizi eden kup i nema sansi bez tablicka da go poznae ) i taka bidna oni si otidoa jas si vikanv taxi tocno pred peralnata dojde si se kaciv natre i si otidov od druga strana ne direktno pred dzandarot i sabajle bev si ja zemav kolata!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #383 на: 05 Јануари 2012, 14:29:25 pm »
Ova kako od Grand Thief Auto :D :) ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #384 на: 05 Јануари 2012, 14:30:07 pm »
Roci ти си возач за пример ;)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #385 на: 05 Јануари 2012, 14:40:39 pm »
Roci ти си возач за пример ;)
Se trudime kolku mozeme xaxaxaxa

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #386 на: 05 Јануари 2012, 14:42:56 pm »
E oва е правилен пример од кој треба да се учи.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #387 на: 05 Јануари 2012, 14:56:06 pm »
Za mojot vikas ili za onoj na Sportex ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #388 на: 05 Јануари 2012, 15:29:20 pm »
Za mojot vikas ili za onoj na Sportex ;D
Твојот, твојот!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #389 на: 09 Јануари 2012, 17:05:19 pm »
Дечки, знам кажував негде тука у темава дека ме казнија 250 евриќи за паркирање во зона на крстосница...тоа ко што знаете не го платив, бев на суд каде дадов изјава дека тоа нема врска дека не било така и слично...полицајката што ме казни ја фативме нели да не дојде на суд и нормално не се појави така да остана дека она ме казнила а ја кажав дека нема врска и тоа...знам некој викаше дека тешко моѓе ќе ме казнат и слично, али сабајле ми дојде пресудата дома и вика вака:

Димитар роден ваму и таму ова она...
Се ослободува од одговорност и пишуе за што сум требало да бидат казнет, али Бидејќи нема докази дека обвинетиот го сторил прекршокот се ослободува
Пишува и ова- Во текот на постапката судот го сослуша обвинетиот кој не го призна прекршокот за кој се терети, а бидејќо од увидот во барањето кое не е поткрепено со докази од подносителот, кој иако уредно повикан не се јави на поканата, ниту пак го оправда својот изостанок, се одлучи како во изреката на пресудата ( ослободителна)

Така да еве уште еден доказ, дека не треба да потпишувате казни, ако ја потпишете си ја плаќате ако не имате шанса ако најдете некоја и врска тој што ве казнил да не дојде на суд и таму да кажете дека тоа што се случило уствари не се случило и да ги зафркнете колегите на Рики :P