Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2584939 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3929
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #14385 на: 13 Јули 2026, 18:13:07 pm »
Законски не треба да го пушташ и да пројдеш на црвено, мора и он да чека.
Тестови полагаше?
Јас се имам тргнато и вратено од пола раскрсница ама ништо не ми стигна.
Подобро еден ден да изгубам со докажување него некој животот да го изгуби …

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако системот е поставен да се губи живот не е моја работа да изигравам супер херој. Моја работа е да се грижам за доброто на мене и на моето семејство..

Македонштината срочена во 2 реченици. Аплауз!

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3745
« Одговори #14386 на: 13 Јули 2026, 18:35:37 pm »
И на крајот од денот по закон е нелегално да поминеш на црвено без изречна наредба од сообраќаец.. Возило со ротација позади тебе не значи дека треба да поминеш на црвено.

Друже си полагал ли тестови било какви, не зависно и у овој северистан? имаш ли возачка дозвола одговори со ДА или НЕ
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • French diamond
« Одговори #14387 на: 13 Јули 2026, 19:03:34 pm »
Ви кажав како треба од систем сто пати поразвиен од нашиот, запираш еден пред//до/зад тебе и му земаш телефонски број за сведок да ти биди или запишувам број на таблици на возилото со ротации и ќе си видат во систем дали навистина поминало во тоа време на тоа место. Не треба измислување топла вода и глумење ропаци со не тргање за да помини брза помош.

Замисли татко ти да умира во неа, а ти дремиш ко *** на семафор и не се поместуваш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15223
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14388 на: 13 Јули 2026, 21:31:34 pm »
Еднаш да види како се тргаат во Германија на возила со првенство на минување ќе го смени мислењето.
Чим чујат сирена,по тротоари рипаат ни гуми ни бандаши жалат.
Јас се чудам како за ваква работа се дискутира.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4099
« Одговори #14389 на: 13 Јули 2026, 22:16:59 pm »
Вратете ми ги мислењата!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7852
« Одговори #14390 на: 13 Јули 2026, 23:20:11 pm »
И на крајот од денот по закон е нелегално да поминеш на црвено без изречна наредба од сообраќаец.. Возило со ротација позади тебе не значи дека треба да поминеш на црвено.

Аман побогу. Не мора да ПОМИНЕШ на црвено низ цела раскрсница за некој да те спука, доволно е да се поместиш метар на страна. Ја ова го направив пред некој ден пред Судска палата, прв бев на семафорот, застанав на пешачкиот. Ништо не ми стигна.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1169
« Одговори #14391 на: 14 Јули 2026, 09:13:25 am »
Јас не кажав дека не треба да се тргнеш, туку законски објаснуваа баш кога го пуштаа системот дека немаш право да се тргнеш ако е црвено. Нормално дека секој ке се тргне, и после ке треба да оди по МВР да се објаснува зошто се тргнал.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7252
« Одговори #14392 на: 14 Јули 2026, 18:38:10 pm »
Ако системот е поставен да се губи живот не е моја работа да изигравам супер херој. Моја работа е да се грижам за доброто на мене и на моето семејство..

Некогаш во иднина недај боже и твој член од семејството, или уште најлошо твое дете за кое се грижиш за негово добро како што велиш во поракава, таа брза помош ке сакаш да стаса најбрзо да стигне до болница нели ?
Би те прашал како ке се чувствуваш ако ти се погоди некој баш вака со исти став да нема чувство и емпатија кон другите.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3493
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #14393 на: 15 Јули 2026, 10:13:36 am »
Добро минување раскрсница на црвено не ви е шубе и опасно?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5860
« Одговори #14394 на: 15 Јули 2026, 10:19:09 am »

Аман побогу. Не мора да ПОМИНЕШ на црвено низ цела раскрсница за некој да те спука, доволно е да се поместиш метар на страна. Ја ова го направив пред некој ден пред Судска палата, прв бев на семафорот, застанав на пешачкиот. Ништо не ми стигна.

^ Ова. Системот не регистрира поминување на црвено ако се поместиш некое метро. Треба длабоко да навлезеш во раскрсницата што сигурно и веројатно нема да го направиш при таква ситуација. А и да се случи да стигне казна ќе се поништи со жалба така да нема потреба од паника...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #14395 на: 15 Јули 2026, 12:00:28 pm »
Ни крева  адреналин.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7252
« Одговори #14396 на: 16 Јули 2026, 07:31:04 am »

Не поминуваш раскрсница и не одиш во сред раскрсница туку на пешачкиот одиш, 3-4 метри само напред се поместуваш.

Од каде ти доаѓа тоа влегување во раскрсница па ке те удреле па итн не знам, ама ајде како си мислиш така нека ти биде, секогаш и во нашите дискусии во живо имаш реално многу чудни размислувања начелно базирани исклучиво само од твоја перспектива и како тебе ти е поставен животот, знаеш и самиот.

Сосила се правиш како да не разбираш некои работи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #14397 на: 16 Јули 2026, 08:54:31 am »
Не е лесно да си бугар. ;D