Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101087 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13980 на: 07 Јули 2025, 15:41:20 pm »
Што се десило со вакцините? Дека ја џукела па еве ти пит бул кажи просветли не како со појасиве.
Чим се пронаоѓаш во муабетот треба да знаеш шо се деси.
Не проработи ни природната селекција на која вакциналните фанатици се повикуваа(дека ќе изумрат и ќе се истребат не вакцинираните),а ниту вакцинираните нешто добија освен можни компликации.
Ако ова требаше јас да ти го објаснувам да го знаеш....
@Ordevski
Јас па имам обратен пример.
Луѓе кои не носеле каиш и се спасиле.
Во едната дешавка 3 цата илетаа од кола и така преживеаа,ако останеа во колата немаше да остани ништо од нив какп шо не остана ништо и од колата.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #13981 на: 07 Јули 2025, 17:47:39 pm »
Аха вакциранитедобиле компликации? 70% од светската популација има добиено минимум една доза, некако не ти има смисла муабетов.

Страшно во какво време живееме да некој ти рече онака од ракав па шо ја познавам другари шо се спасиле без појас и со тоа фактички они знаат повеќе од научници, инжинери, доктори итн. Мене едно не ми е јасно од каде ви е таа самодоверба? Секоја чест.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13982 на: 07 Јули 2025, 18:00:12 pm »
Читај убаво,не како шо ти одговара.

Сакаш да кажиш дека другар ми,девојка му и заедничка другарка кои се спасија се некои од ракав истресени?

И никој никаде не рече да не се носи каиш,туку вие 2-3 дежурни гомнојадци се најдовте испотресени од тоа што го казниле за не носење појас па почнувате со притресвање,со паѓање во несвест.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13983 на: 07 Јули 2025, 18:18:14 pm »
Никола е бед бој, он и да не носи каиш му личи. Лошо ќе беше да е некој 45килажен програмер што чува мачка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #13984 на: 07 Јули 2025, 18:30:43 pm »
Наместо да не останите да возиме без појас и над дозволеното, за да ете сами се истребиме по природна селекција и вие да не сте изложени повеќе на ризик, вие држите тука предавања.
Јас лично сум имал 2 сообраќајки, не бев врзан и во двете случки, па неповреден излегов, двете беа не по моја вина, туку вината беше кај другите кои ете беа и врзани и возеа по пропис, ама нели ние сме ризикот на патот. ОКЕЈ.
Возете како сакате, само не замарајте.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #13985 на: 07 Јули 2025, 18:32:40 pm »
Аха вакциранитедобиле компликации? 70% од светската популација има добиено минимум една доза, некако не ти има смисла муабетов.

Страшно во какво време живееме да некој ти рече онака од ракав па шо ја познавам другари шо се спасиле без појас и со тоа фактички они знаат повеќе од научници, инжинери, доктори итн. Мене едно не ми е јасно од каде ви е таа самодоверба? Секоја чест.
И другар исто се исповрте со колата мавна странично од тротоарот и испадна од кола низ прозор,колата падна во провалија….
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #13986 на: 07 Јули 2025, 18:46:09 pm »

И другар исто се исповрте со колата мавна странично од тротоарот и испадна од кола низ прозор,колата падна во провалија….

За секој еден што се спасил без појас, постојат 20-30 други што се спасиле со појасот. Исклучокот не прави правило. Среќа, живееме во демократија, па секој прави како што мисли дека е најпаметно.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #13987 на: 07 Јули 2025, 18:47:42 pm »
Да се разбериме и јас  сметам дека со појас е многу побезбедно, ама не планирам да се лупнам додека возам, затоа не го ставам често  :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13988 на: 08 Јули 2025, 08:41:32 am »
Да се разбериме и јас  сметам дека со појас е многу побезбедно, ама не планирам да се лупнам додека возам, затоа не го ставам често  :)

Е ова е за легендарни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #13989 на: 08 Јули 2025, 09:04:51 am »
Каков апокалиптичен апсурд... На денешно време, на е**н форум за автомобили, да треба да се објаснуваш за носење појас...

Ам то е. После пак друг ќе биде крив.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #13990 на: 08 Јули 2025, 10:11:16 am »
Кој како сака

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #13991 на: 08 Јули 2025, 14:18:24 pm »
2025 година - зошто да не носите појаси оти еден од 10 000 000 милиони се спасил шо излетал од возилото?

2025 година - 71% од светското население беше вакцинирано против COVID и смртност од 1 човек на 1 МИЛИОН дози и миокардит (најлошата компликација) на 1 случај на 300 000 дози.

Ама не, ќе читаме срспки портали и ќе солиме памет.

Во подалечна фамилија, тој анти-ваксерски мајндсет ги кошташе животите на двајца браќа, кои беа возачи во брза помош во Скопје. Здрави, прави умреа во рок од еден месец. Не сакаа да се вакцнираат.

Баба ми во сабота полни 90 години, на 87 години го прележа делтата вакцинирана со Pfizer.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13992 на: 08 Јули 2025, 14:35:34 pm »
Ако не пак да чекаме СЗО и Гејтсо да измислат начин како треба да се лечат луѓето кои учеле медицински факултет.
Како еднаш ко ќе ви одговара се "крстите" во тие со факултет,а друг пат им се "мочате" на дипломата.

Таа глупост колку беше не испитана,не проверенеа и не потребна,тоа е страшно и во 1900-та да веруваш дека ти помогнало,а не па сега во 2025.

Само среќа има луѓе кои и тогаш,а и сега ја кажуваат вистината и покрај сите притисоци од помоќните,само кој сака да ја види.

И баба ми на 86 ја помина короната без Фајзеровача,со 300 други болеети кои си ги носеше 40г на назад,па после тоа си замина од старост...

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3144
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13993 на: 08 Јули 2025, 14:51:36 pm »
Господ нека дава здравје на сите.

Прво, дали знаете дека многу луѓе се разболеа и добија разни болести после примањето на вакцините наречени „за КОВИД“?
Веќе има случаи што се докажани дека болестите им настанале поради вакцините, без разлика дали примиле 1, 2, 3 или бустер дози.

Во ред, да речеме дека повеќето се „спасени“ благодарение на вакцините – но што правиме со оние што се разболеа после тоа?
Што правиме со фактот дека тројно повеќе луѓе има што по вакцина добија долгорочни здравствени проблеми м?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #13994 на: 08 Јули 2025, 15:15:41 pm »
Првин научи што е факт, што е мислење. 

Ова интернетов директно во лице ни покажува со какви луѓе живееме. Страшно

se igra nekoya igra na najjako