Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1873613 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2386
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13590 на: 27 Јануари 2025, 09:05:20 am »
Денеска ми пишаа казна за пречекорување на брзина, дозволено 40, јас по радар сум се движел 71 км/ч. 300 евра казна или 150 е во рок од 8 дена. Порано имаше можност да се приговара за радарот, нешто околу толеранција +-5 км/ч или тоа веќе не држи вода. Дали воопшто да се впуштам во постапка или да си платам пола казна во рок од 8 дена, некој со слично искуство? Дали на некого му успеало приговор против брзина измерена на радар, не се сеќавам точно, тука некој го спомна тоа со толеранција на радар за 5 км/ч. Фала за секоја информација и сугестија.
За ваков прекршок нели треба да ти покажат слика од твоето возило со прекорачување на брзината, или веќе ти покажаа?
Иначе како може да тврдат дека баш 31км/ч имаш надминато.
Не ми покажаа ништо, плус многу ми е сомнително дека баш 31 имам надминато. Не гледав во обртометарот, ама знам дека возев паралелно со други коли на булеварот се додека не истапив пред една кола и тогаш излета со палката полицаецот. Не се сеќавам дека на тоа место некогаш сум возел над 60 км/ч (булевар Октомвриска револуција во Куманово, на Кумановци им е јасно каде е точно). Малку чудно што немаше никој на радарот, двајца во кола и тој со палката. Ќе се распрашам како се вика стручно записот од радарот со мојата кола и ќе го барам на увид во судска постапка. Се распрашав и тоа, во најлош случај ќе ми биде изречена казна со висина како оваа што треба да ја платам. Секако казната од пресудата може и на рати да се плати.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #13591 на: 27 Јануари 2025, 09:52:00 am »
Ова е интересно. Записник прават, ама фотка од радарот треба да има.
Во Србија мене ме фатија на радар, и со оглед дека бев странец, брза постапка, извадија слика и одштампаа на принтер и ме однесоа у суд. Одма казна и то.
А4 формат со всушност 2 слики.
Кај нив радарите се врзани со ГСМ и сите ивенти ги снима и веднаш ги праќа во некоја база, така да џандарот не може да те пушти ако те штракнал на радар бидејќи мора да „ја раздолжи“ секоја снимка.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7415
« Одговори #13592 на: 30 Јануари 2025, 22:46:12 pm »
Во чест на прегазените цивили ебаната сообраќајна полиција ќе превземе најстроги можни мерки за возачите на веспи и тротинети кои што не носат кацига, и против возачите на возилата со затемнети стакла.

Такво злосторство не може, не смее и нема да помине неказнето и полицијата ќе одговори одлучно и енергично.

За овие другиве возачи дрогирани и пијани што прелетуваат со 150 на црвено на булевар и газат луѓе, небитни се. 

У уста да им се серам и на нив и на тие обвинители и судии што ослободуваат лица што неколкупати се прекршочно и кривично гонети.

Секој денар плата што го земаат у аптека да го трошат.   

Ајт у курац. 

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2779
  • Слобода или смрт
« Одговори #13593 на: 31 Јануари 2025, 07:55:29 am »
Јас би се потпишал на се горе наведено и само би ги додал во уста да им се серам и на сите оние што гласаат за партии кои ги поставиле истите судии и обвинители.
Да се симнеме до коренот на проблемот.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3898
« Одговори #13594 на: 31 Јануари 2025, 15:19:29 pm »
Денеска ми пишаа казна за пречекорување на брзина, дозволено 40, јас по радар сум се движел 71 км/ч. 300 евра казна или 150 е во рок од 8 дена. Порано имаше можност да се приговара за радарот, нешто околу толеранција +-5 км/ч или тоа веќе не држи вода. Дали воопшто да се впуштам во постапка или да си платам пола казна во рок од 8 дена, некој со слично искуство? Дали на некого му успеало приговор против брзина измерена на радар, не се сеќавам точно, тука некој го спомна тоа со толеранција на радар за 5 км/ч. Фала за секоја информација и сугестија.

Имам една прераскажана приказна каде со документи од машински факултет за моделот на радарот во кој јасно е изразена толеранцијата на мерниот инструмент може да се појавиш на суд. Пробај да дознаеш којинститут врши баждарење и да побараш потврда за толернацијата на мерниот уред. Цпоеменуваа машински но не сум сигурен да бидам искрен. 71 е сигурно во рамките на толернација и не може со сигурност да се каже дали е 69 или 71.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 454
« Одговори #13595 на: 01 Февруари 2025, 13:03:14 pm »
Во чест на прегазените цивили ебаната сообраќајна полиција ќе превземе најстроги можни мерки за возачите на веспи и тротинети кои што не носат кацига, и против возачите на возилата со затемнети стакла.

Такво злосторство не може, не смее и нема да помине неказнето и полицијата ќе одговори одлучно и енергично.

За овие другиве возачи дрогирани и пијани што прелетуваат со 150 на црвено на булевар и газат луѓе, небитни се. 

У уста да им се серам и на нив и на тие обвинители и судии што ослободуваат лица што неколкупати се прекршочно и кривично гонети.

Ајт у курац. 
Што ако ти кажам дека полицијата си превзема мерки и дека се пишуваат иљадници пријави дневно, а дека во суд си ги бришат со зелени картони потврди за невработени или други работи ? Ме интересира што треба повеќе да направи полицијата според тебе чисто информативно
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #13596 на: 01 Февруари 2025, 13:59:57 pm »
Какви се тие зелени картони ?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7415
« Одговори #13597 на: 01 Февруари 2025, 14:30:09 pm »

Ајт у курац. 
Што ако ти кажам дека полицијата си превзема мерки и дека се пишуваат иљадници пријави дневно, а дека во суд си ги бришат со зелени картони потврди за невработени или други работи ? Ме интересира што треба повеќе да направи полицијата според тебе чисто информативно

Не ми кажувај ништо те молам, доволно знам за мвр.. има оддели служби и пс што едвај држат смена со потпросечен број и потпросечно професионални службеници.. работеле мвр ;D  ;D ;D

Состојбата во мвр не е хаос, ХАВАРИЈА Е.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2223
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13598 на: 01 Февруари 2025, 14:47:06 pm »
Секоја година има по 500 нови вработени во последни 8 години преку 3илјади има во мвр , така да не е да нема вработени има и превише

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #13599 на: 01 Февруари 2025, 14:56:47 pm »
Ako te vrabota ja tebe, kako kje mi pishish kazna mene ili na nekoj moj blizok?

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 454
« Одговори #13600 на: 01 Февруари 2025, 15:55:20 pm »
Не ми кажувај ништо те молам, доволно знам за мвр.. има оддели служби и пс што едвај држат смена со потпросечен број и потпросечно професионални службеници.. работеле мвр ;D  ;D ;D
Состојбата во мвр не е хаос, ХАВАРИЈА Е.
Епа запрашај се како тие полицајци се справуваат со работите чим си толку упатен и знаеш, ако си толку упатен нема баш така лесно да ги вреѓаш
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2779
  • Слобода или смрт
« Одговори #13601 на: 01 Февруари 2025, 16:36:15 pm »
Врвот беше кога еднаш ми вика казна викам добро дај терминалот да си платам и полицаецот се навреди дури ми вика немаш ли некој да се јавиш зошто одма терминалот.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2208
« Одговори #13602 на: 01 Февруари 2025, 21:02:45 pm »
Системот не функцинира,се е корумпирано.

Пред 2-3 години син на Папата(градоначалникот) со Ауди ТТ во центарот на градот од преголема брзина губи контрола и удира во знак и го кине знакот и бега од местото.
Камерите кои со на општинската зграда и на семафорите го снимаат сето но веднаш снимките се бришат.

После некое време пак уште еден удес на пазарот,ниту полиција ниту записник,на рака му се плати на сопственикот на дуќанот и се се заташка.

Но кога истиот син со скутер поминал на црвено пијан и удри во кола која прописно минуваше на зелено но за несреќа возачот на возилото  пијан лежеше затвор.

Син кој за својот 18роденден доби поклон БМЊ СУВ М серија со 500+ коња и си го возеше без проблем.

Ова е само дел од инцидентите кои разгалените синови ги прават и за тоа не се казнети и делата се скриени.

Да не си ја отварам устата со инцидентите на керките на познатиот судија во Кавадарци.

Само еден ќе споделам, ја застануваат керката на судијата при рутинска контрола од страна на новопечен партиски вработен џандар.Оваа почнува со зборовите, кој си ти да ме застануваш,знаеш ли која сум јас итн. За утре дента џандарот да  добивие укор и намалена плата неколку месеци, и од страна на надлежниот командир останатите џандари се информирани кои возила да не ги застануваат.

Тоа ти е вукојебината наша.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2223
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13603 на: 01 Февруари 2025, 21:41:42 pm »
Друже ова ништо не е ново ова било и пред 30 години (револт постои кај сите) од се и од случувањата ,недај боже на никого ѓаволот да ти тропне на врата .Ниту ке се искорени ниту ке се смени нешто.Него карната е чудо..ден денес се сеќавам Ако татко ти е владика ти ке бидеш поп -Амин.Годпод да не чува сите 🙏

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2208
« Одговори #13604 на: 01 Февруари 2025, 23:31:45 pm »
Дедо ми беше џандар до 1991 година, 30 години џандар. Татко ми и чичко ми ниту правеле глупости ниту имаат некое досие, јас каков ќотек имам јадено од дедо ми кога бев мал,а и татко ми и чичко ми на времето.

Но лошото е тоа што тоа го третираме како нормално,не реагираме, не се спротиставуваме ,само се наведнуваме и го примаме.

Типот без возачка добива возило,прави еден куп прекршоци,дроги а родителите не превземале ништо туку го штителе.
Па и после ова последново ,у затворот веднаш добил мобилен.

Па да се плукнам на систем ,на држава кога ова станува нормално.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!