Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1873595 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13575 на: 15 Јануари 2025, 22:27:40 pm »
Како што кажа Симо, мала работа како осветлување на пешачки премини би била огромна работа за намалување на жртви, ама од тоа па никаков ќар нема никој ...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #13576 на: 15 Јануари 2025, 23:19:23 pm »
Кодиакот викендов ме предупреди неколку пати кога се наближував до камери.

Колку што знам, законот сè уште не е сменет, ама ете, почнале да прибираат контакт-информации.

Да не ги детектира инфрацрвените сијалици од камерите?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3522
« Одговори #13577 на: 16 Јануари 2025, 07:09:15 am »
Јас би рекол дека некој друг со Шкода преку Traffication ја има внесено камерата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #13578 на: 16 Јануари 2025, 08:10:51 am »
Неможиш мозок да му дајш на луѓето, џабе е се, ко се глуперди кои незнаат да возат.
Znaat ama taka im cinit. Ne odat da vozat, nego da lecat frustracii. Demek ja se brza, drugive se nebitni.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8726
  • Пичлеме
« Одговори #13579 на: 16 Јануари 2025, 09:36:44 am »
Јас би рекол дека ем незнаат да возат ем лечат фрустрации.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #13580 на: 16 Јануари 2025, 09:41:01 am »
Јас би рекол дека некој друг со Шкода преку Traffication ја има внесено камерата.

Јас не а инаку рапортирам застои и сообраќајки. За да пријавиш статична камера треба да си фиксен ептен у близина.
Инаку тоа трафикејшн апликацијата ми е жива глупост. Се базира САМО на репортите на возачи со возила на Ваг групација. Ми титнале застои по граници нагоре, ама едно 6 месеци неработеше после некој самостоен апдејт и воала, ми проработе пред некој ден. Баш ке тестирам да пријавам некоја фиксна, дали ке се појавува понатаму или треба да има повеќе пријави.

Инаку овлестените сервиси треба да прават апдејти ако одиш на редовен сервис, ама се праат мутави, па треба да ги напнеш. Иако апдејтите одат „Овр д еар“ има мејџор апдејти кој мораат системски, барем еднаш у 2-3 години. Сите модификации направени со некој ВАГ-Ком тогаш се ресетираат, за жал.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2386
« Одговори #13581 на: 25 Јануари 2025, 13:52:33 pm »
Денеска ми пишаа казна за пречекорување на брзина, дозволено 40, јас по радар сум се движел 71 км/ч. 300 евра казна или 150 е во рок од 8 дена. Порано имаше можност да се приговара за радарот, нешто околу толеранција +-5 км/ч или тоа веќе не држи вода. Дали воопшто да се впуштам во постапка или да си платам пола казна во рок од 8 дена, некој со слично искуство? Дали на некого му успеало приговор против брзина измерена на радар, не се сеќавам точно, тука некој го спомна тоа со толеранција на радар за 5 км/ч. Фала за секоја информација и сугестија.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #13582 на: 25 Јануари 2025, 14:04:16 pm »
Ако не ти ја одземаат, плати 150 и помири се, времето, нервите итн. зачувај си ги.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7415
« Одговори #13583 на: 25 Јануари 2025, 14:12:33 pm »
За 30+ во населено место се одзема возачката..

Не знам, искрено не сум разбрал некој да го "победи" радарот.

Едино да се провери дали е баждарен во законски период, па ако не е баждарен да падне пресудата.

Иначе, неверувам?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #13584 на: 25 Јануари 2025, 14:38:47 pm »
Секако дека ЈА одезмаат.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #13585 на: 25 Јануари 2025, 14:50:37 pm »
Минатата недела, на враќање од Србија, добив гласовно известување на Google Maps, дека се приближувам до полициска патрола, која мереше со радар. Претпоставувам дека некој ја "внел" оваа информација на таа рута. Не знаев дека има таква опција.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
  • The best or nothing.
« Одговори #13586 на: 25 Јануари 2025, 15:08:05 pm »
Има во Србија фирма што монтира радар-детектор. За луѓе што често патуваат, верувам дека е добра инвестиција. Само дали полицијата добива повратна информација на радарот дека е инсталиран уред за фаќање сигнал од радарот.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 640
« Одговори #13587 на: 25 Јануари 2025, 20:06:23 pm »
Денеска ми пишаа казна за пречекорување на брзина, дозволено 40, јас по радар сум се движел 71 км/ч. 300 евра казна или 150 е во рок од 8 дена. Порано имаше можност да се приговара за радарот, нешто околу толеранција +-5 км/ч или тоа веќе не држи вода. Дали воопшто да се впуштам во постапка или да си платам пола казна во рок од 8 дена, некој со слично искуство? Дали на некого му успеало приговор против брзина измерена на радар, не се сеќавам точно, тука некој го спомна тоа со толеранција на радар за 5 км/ч. Фала за секоја информација и сугестија.
За ваков прекршок нели треба да ти покажат слика од твоето возило со прекорачување на брзината, или веќе ти покажаа?
Иначе како може да тврдат дека баш 31км/ч имаш надминато.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3522
« Одговори #13588 на: 26 Јануари 2025, 08:12:37 am »
Минатата недела, на враќање од Србија, добив гласовно известување на Google Maps, дека се приближувам до полициска патрола, која мереше со радар. Претпоставувам дека некој ја "внел" оваа информација на таа рута. Не знаев дека има таква опција.

Фиксно се тука на бензинската пред наплатна Прешево :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #13589 на: 26 Јануари 2025, 17:48:10 pm »

Фиксно се тука на бензинската пред наплатна Прешево :D

Ова беше меѓу 2 селца, на враќање од Копаоник.