@Bicikle Попрво би умрел не би се иселил,не им го давам тоа задоволство.Куќа и двор да оставам поради брачен пар од 50-54 години чии родители,браќа и сестри се откажеле од нив преку службен весник,кои имаат двајца синови од кои едниот е педер со тапија а другиот е ментално и социјално заостанат,нa 24-26 да седиш дома 24/7 да немаш другари и социјален живот,кои меѓусебно се тепаат и си викаат полиција,се крадат едни со други.
Не им се плашам се чуствувам физички спремен да го јадат од мене а и тоа чекат да ги ударам да лапнат некој денар,сеуште се воздржувам не знам и јас како.
Проблемот е тоа што ми го нарушуваат мирот и со тоа се хранат.
Дај по едно литро бензин да дојдеме 10 души да го решиме, какви закони какви бакрачи 
Не паѓам на тоа ниво,башка татко ми е пожарникар веќе 32 години,а и овој мутавиот преку вемерето пред некоја година на 50 години го вработија во противпожарната служба а е физички неподвижен и не е спремен за чувар а не за пожарникар,па ќе треба татко ми да го гаси

.
Мислам дека е касно веќе за било што да превземеш. Со пријавување само ќе го потпалуваш.
Имаа премногу дела,познат е во судот и полицијата,мислам дека и презимето му е сменето додадено буква две не знам зошто.Кога е во тесно и кога му гори под нозе во смисла на условна казна и слично не излегуваат од дома и се мирни не прават закачки.
Дај по едно литро бензин да дојдеме 10 души да го решиме, какви закони какви бакрачи 
ne bidi brutalen, ja misla i si palki kje zavrshime rabota, bez nasilje i palenje .
Пред некои си 15 години му влегоа дома 3-4 батки убав ќотек му тиснаа.Онака филмски кршење влезна врата и ќотек.Имаше полиции и глупости со недели.Пред 2 години исто еден му влезе го ишамари со 2-3 воспитни.
За време на вемерето некоја си 2012-2013 пробал да уценува и да агитира пред гласачко место исто некој го ишамарил.
Не сум воспитан да правам глупости ниту пак татко ми,дедо ми беше џандар од времето кога имаа право да тепаат, во 1990 година се пензионира.Воспитани сме да го почитуваме редот и мирот.Татко ми до сега ниту имал кривична ниту прекршочна пријава,ниту тужен за нешто.
На времето беше лихвар,има и нешто ситно(месец-два)лежено затвор.Жена му го издаде (го даде црниот тефетер на полицијата)па скоро година време беше згрижена поради семејно насилство во установи и пак му се врати(откажана е од родителите и сестрите немаше каде да оди).А она е поненормална ,кога ги тужевме ја одстрануваа од судницата,тоа е да го отепаш и да одговараш како да си дувнал 0,51 на дрегерот.
Абе имам цела книга да напишам со случки кои ги имам видено.Имаше на времето многу оружје и на 2-3 години има рација го тресат по дома.
Последниве години се финансиски паднати,струјомерот со 3те главни осигурачи се надвор од двориштата,кога излегува од дома ја гаси струјата да не трошат дома.
Абе не сте свесни што се имам да ви кажувам за нив.
Уф се изморив пишувајќи а ниту 1% не ви ги опишав.