Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1873962 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5622
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12000 на: 09 Септември 2021, 21:36:43 pm »
@Deni @loopz НЕ!!! Баже Клаус вика инаку. Жена се глеа у петагата. Петагата ако и е мазна значи и путката и е мазна :D

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12001 на: 09 Септември 2021, 21:36:54 pm »
Сите вие сте добри деца, само ви треба пофреквентна консумација на следните две работи што живот значат:

- ќебап (или вешалица)
- путка.

Сè ќе биде подобро.

** Инаку, како и секогаш, сите подеднакво ве мразам и не заземам страни при било какви тврдења, адвокатури, докторати и курташаклаци.
Не е само ќебап. Си треба и https://www.facebook.com/105107548050288/posts/317447600149614/

Како беше... оваа нешто притвор отиде или онака си пројде на жолто преку тој пешакот тогаш? :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #12002 на: 09 Септември 2021, 21:38:47 pm »
Нема врска, кој се кара тој се сака :)

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12003 на: 09 Септември 2021, 21:39:11 pm »
@Deni @loopz НЕ!!! Баже Клаус вика инаку. Жена се глеа у петагата. Петагата ако и е мазна значи и путката и е мазна :D

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #12004 на: 09 Септември 2021, 21:41:03 pm »
Не а бива...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14336
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12005 на: 09 Септември 2021, 21:41:50 pm »
Да,забрането е за поминување ако го "бркаш" жолтото од еден км пошо дур стигниш ќе затвори.Ако си во близина,поминуваш пошо НЕможиш да застаниш во дел од секундата и за тоа нема казна и пак ќе ти повторам,најди ми еден налог каде е пишана казна за поминување на ЖОЛТО.Не жолто бркано 2км па ти си влегол на раскрсница кога од другата страна веќе е зелено.
Еве ти и друг пример.
Влегувам на сред раскрсница да вртам лево,семафорот е така штелован шо возилата одспротива кои одат за право треба да ги чекам.Некој залетан брка жолто поминува и него го чекам.
Тој дур помини,на овое кои ми идат од страна веќе им отвора зелено,па ме "чекаат" да свртам да тргнат.
И сега јас поминав на црвено?
Возењето не е дефиниција,сенс треба да имаш.Ако немаш,мислиш дека возиш. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #12006 на: 09 Септември 2021, 21:44:51 pm »
Како и да е. Јас моето го кажав, вие вашето. Кој сака што сака нека прави, како сака нека прави, во што сака нека си верува.

А сега се моли лупз и компанија уште некој клип :D Овај со алачки прејак :D

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5622
« Одговори #12007 на: 09 Септември 2021, 21:46:59 pm »
@loopz Неш јебат..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12008 на: 09 Септември 2021, 22:17:35 pm »
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #12009 на: 09 Септември 2021, 22:18:51 pm »
Некое гифче ајде :D Инаку најди кумановски бисери на нет од тв, тие се мн добри. Не мора се од кочани подмочани да е

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #12010 на: 09 Септември 2021, 22:30:52 pm »
Се игра некоја игра...

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #12011 на: 09 Септември 2021, 22:35:34 pm »
Оди легни си, не е ова тема за тебе.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 205
    • MVP Ring
« Одговори #12012 на: 10 Септември 2021, 01:32:51 am »
Кога важеше законот за маски на отворено и кога ќе ме застанеше полицаец му давав лична карта и му нагласував дека ни примам налог ни потпишувам. Ме запишуваа само во тевтерчето нивно и до сега ништо не ми стинало.

Освен казни за брзо возење, за алхохол и погрешно паркирање за се друго би си ја пробал среќата на суд. Нема цврст доказ а во добар дел од случаите полицаецот нема ни да се појави на суд.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #12013 на: 10 Септември 2021, 08:31:35 am »
Инаку, како и секогаш, сите подеднакво ве мразам и не заземам страни при било какви тврдења, адвокатури, докторати и курташаклаци.[/size]

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6488
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12014 на: 10 Септември 2021, 10:34:18 am »
Ви се има десено да ве измерат на радар, едниот  полицаец на радарот што снима да каже на другиот запри го овој, тој другиот пак гледал во брзата помош што поминува и не ве сопира? Стигам дома, тој во меѓувреме пренел на радио врска дека кола со таа и таа табличка не застанала и ме бара полиција од Радовиш и Струмица под дрво и камен.
Ми се јавува пријател, полицаец, ми вели оди во станица во Радовиш, те бараат, не си застанал на полиција.
Јас тргнав одма кон Радовиш, дознав по пат каде стојат сега (во меѓувреме смениле локација), одам таму, ми вика абе не можевме да реагираме брзо и да те запреме, овие што ти пренеле, погрешно разбрале дека не си застанал, ама па проблем снимката стои во радар и затоа те баравме. Ми покажа снимката на радар, ја поминавме картичката на терминал и ајде чао. Мислам ако не се вратев, слободно можеле да напишат дека сум избегал и не сум застанал.

Инаку, како им стои снимката? Сакаш да кажеш дека почнаа да пуштаат казни дома или? Или ке те гонеа за бегство? А помина за брзина?

Ќе ти одговорам на прашањето од полициско лице за случајов, за кој случајно паднавме на муабет пред месец дена.

Кога те сликаат на радар со над дозволената брзина, обврска на полицаецот е да те застани, и казна да ти пиши.
Ако не застаниш ти, прва обврска е да се пушти по тебе со колата, пошто не знае дали бегаш од нешто, криеш, крадиш.

Тој полицаец мора да ја оправда снимката пред надредениот, не можи да ја избриши. Надредениот е тој што ви треба за да помини сликата неказнето, го барате додека ви пишуваат казна, или можи и отпосле, појма немам, си знаат тие „нивните“.

Полицаецот пошто те заборавил да те застани, треба да ја оправда снимката. По „човечки“ пат те побара по пријатели, адреси, ова она, за да си ја платиш казната, да не мора да пишува одбил да застани на наредба, па екстра казна за тебе и за тоа, или ако си интер да треба да одите двата по судови и да се докажувате кој е во право, пошто и полицаецот сака да спаси газ.

Тоа е тоа, мислам се разбираме.