Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2427998 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10950 на: 08 Јуни 2020, 21:21:34 pm »
Полиција нема да му помогнат а пајак ако не се лажам не може да влезе. Предлогот на Маракана за мене би бил идеален.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #10951 на: 08 Јуни 2020, 21:57:52 pm »
Можеш што сакаш да направиш додека си во рамки на твоето место.
Едноставно, твое е. Сакаш магацин сакаш гаража. Никаде не пишува дека таму исклучиво само кола смееш.
Јас кога би купувал стан, обавезно би земал 2 паркинг места од истата причина. Едно до друго, едното за возило другото за гости или точаци, некои работи што плретко се користат, скутер итн.
Ништо чудно ова и кај мене да почне да се случува кога ќе се вселат сите станари, а баш тоа што не зедов на време уште едно паркинг место до мене ми е баш криво, на целиот кредит плус минус ќе му дојдеше.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10952 на: 13 Јуни 2020, 00:17:30 am »
Dali ste vo tek za nekoja nova procedura za globa pri kazna od policija?

Duvnav uste pred nekoj mesec 0.57 ili 0.64 bese, se opravavme so policaecot ama zapna da duvam, a mu kazav deka dve imam ispieno.

Sega mi dojde za vo sud, ama sudot sega ne odreduval globa, tuku samo merkata ja odreduval a globata odi preku UJP....e vo tek nekoj za ovie postapki i promeni?

Fala odnapred za pomoshta i soveti....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #10953 на: 18 Јуни 2020, 22:38:24 pm »
Stotuku bev svedok na hit and run.

Kruzniot Gorce kaj Crkvata.
Jas idev od Volkovo prema Gorce i bev prv na red za da se uklucam na kruzniot i zena mi pisna i vide kako gi udrija 2 zeni na pesackiot na lentata sto e od grad prema Gorce 2, gi  udri kopileto so Golf 5la temno siv, i kopileto pomina niz niv i preku kruzniot pobegna nakaj Gege i za sreka e osvetleno tuka i mu gi vidov tablicite.

Luge pritrcaa za pomos a jas mu ja letnav vo policiska stanica zs vednas tuka e neli novata.
Mi zemaa podatoci, dali toa znaci deka na sud ke me viknat?

Odnesov familijata doma i se vrativ i po razgovor so policajcite mi kazaa deka vo Vlae istite(albanci) so kolega nivni vo civil se spukale vo Vlae i kidnale brzo i zatoa izgleda zenive ni krivi ni duzni go okrkaa.
Do toj moment uste gi nemaa najdeno ama so detalen opis sto dadov jas i uste eden a i mislam ima kameri tuka, nema daleku da stignat.

Se nadevam deka zenite ke bidat dobro gi zemaa so brza pomos, a  voedno se nadevam deka kopilinjata gi izgniat vo zatvor i nema volan so raka da fatat poveke.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
« Одговори #10954 на: 18 Јуни 2020, 22:56:47 pm »
Не би рекол дека ќе изгнијат. Тука е трула само “државата“, привилегираните за убиство лежат само 3 години затвор....
Дај боже да грешам

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #10955 на: 19 Јуни 2020, 13:11:53 pm »
Совесно од твоја страна. Секако дека ќе бидеш на суд повикан како сведок, се надевам изјавата за настанот детално ја опиша, бидејќи истата ќе биде пред суд користена.

Ќе биде малтретирање ама тие жени се нечиви сопруги, мајки, сестри сите да сме на нивно место ќе сакаме некој да биде тука за да ја опише ситуацијата.

Не се знае кои се дечките, внимателно периодов додека да сфатите кои се.

Не е лошо ако може да ги контактирате жените да им кажете дека сте дале изјава во станица (се надевам дека знаевте со кое лице сте збореле) бидејќи во државава се е можно, од тоа камерите да не работат до тоа дека нема сведоци.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #10956 на: 19 Јуни 2020, 16:08:59 pm »
Zenite znaat, nego rekoa ke me iskontaktiraat od soobrakajna za izjava ama eve gi nema do sega da se javat.
Jas opisav detalno ama na pogresen del na policija :D

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 462
« Одговори #10957 на: 20 Јуни 2020, 08:38:51 am »
Zenite znaat, nego rekoa ke me iskontaktiraat od soobrakajna za izjava ama eve gi nema do sega da se javat.
Jas opisav detalno ama na pogresen del na policija :D
Нема врска тоа систем еден си има безразлика дали е од општ, сообраќајна ил гранична
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #10958 на: 20 Јуни 2020, 09:38:04 am »
Stotuku bev svedok na hit and run.

Kruzniot Gorce kaj Crkvata.
Jas idev od Volkovo prema Gorce i bev prv na red za da se uklucam na kruzniot i zena mi pisna i vide kako gi udrija 2 zeni na pesackiot na lentata sto e od grad prema Gorce 2, gi  udri kopileto so Golf 5la temno siv, i kopileto pomina niz niv i preku kruzniot pobegna nakaj Gege i za sreka e osvetleno tuka i mu gi vidov tablicite.

Luge pritrcaa za pomos a jas mu ja letnav vo policiska stanica zs vednas tuka e neli novata.
Mi zemaa podatoci, dali toa znaci deka na sud ke me viknat?

Odnesov familijata doma i se vrativ i po razgovor so policajcite mi kazaa deka vo Vlae istite(albanci) so kolega nivni vo civil se spukale vo Vlae i kidnale brzo i zatoa izgleda zenive ni krivi ni duzni go okrkaa.
Do toj moment uste gi nemaa najdeno ama so detalen opis sto dadov jas i uste eden a i mislam ima kameri tuka, nema daleku da stignat.

Se nadevam deka zenite ke bidat dobro gi zemaa so brza pomos, a  voedno se nadevam deka kopilinjata gi izgniat vo zatvor i nema volan so raka da fatat poveke.
Добронамерен совет, тоа што си видел пиши си на лист хартија до детал, зашто после 1,2,3, години бледее сеќавањето.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #10959 на: 05 Јули 2020, 19:39:46 pm »
Стигат ли казни од Швајцарија на бугарска кола?
Опецааме (блиц) со 100 на 80 ограничено,навигацијата ме поеба 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #10960 на: 08 Јули 2020, 18:42:48 pm »
Decki edno prasanje?
Deneska go soprele tatko mi vo Sv Nikole i mu barale vo voziloto da ima pp aparat? Ne go kaznile ama navodno sega imalo nov zakon i samo opomenuvale sega za sega. Inaku demek zakonot bil za vozila sto se konvertirani na plinski ured mora da imaat i pp aparat od 3kg?  ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #10961 на: 08 Јули 2020, 18:45:03 pm »
Ѓубриња светиниколски, бе, па ти...

Ако имаш ПП апарат, акни им га од глаа следан пат, така да му кажеш на татко ти :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #10962 на: 08 Јули 2020, 18:46:03 pm »
Нов закон без собрание.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #10963 на: 08 Јули 2020, 20:20:49 pm »
@Roci Да, точно е, коли со плин мора да имаат ПП апарат, не сум во можност сега да пребарувам во законот ама имам прочитано, мислам дека веќе 2-3 години е во сила таа одредба
Своерачен потпис ;)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #10964 на: 08 Јули 2020, 20:27:47 pm »
@Roci Да, точно е, коли со плин мора да имаат ПП апарат, не сум во можност сега да пребарувам во законот ама имам прочитано, мислам дека веќе 2-3 години е во сила таа одредба
Самарата уште кога ја имав, имаше у некој правилник дека у ТНГ возило треба да имаш ПП, па после го направија за сите коли, па го тргнаа тоа, па сеа којзнае како е... Самара имав пред 20 години ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.