Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2100816 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10770 на: 27 Ноември 2019, 18:04:09 pm »
Екстра проблем е што поради некоја причина ДРЛ не ги пали позади светлата и некои слепци си возат без задни светла навечер.

Ах, редовен проблем е тоа со заборавањето. Гледам кога можам да бидам колегијален, и на тие некако да им кажам да пуштат светла. Обично забораваат луѓе.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #10771 на: 27 Ноември 2019, 18:43:51 pm »
Исто како што забораваат трепкачи да пуштат, да исклучат долги светла итн... седете бе луѓе, у државава никој не го боли Стојко за останатите. Секој си тера свој филм.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #10772 на: 27 Ноември 2019, 19:24:48 pm »
За дневни светла ме имаат гњавено со службена кола (немам на мојата) и фино лепо се извинив и им реков дека од тој момент нема да ми се повтори да возам со дневни светла, фабрички ставени наменети за дење... ми простија. Од тогаш возам со средни (соборени).

Во мојата кола си носам синџири ваљда нон стоп, цела година (јебига, возам колиште, се има багашник, се можи :)), а и не се нешто особено скапи, 800 денари, колку да ги има. Појма неам како се местат, ама ваљда ќе им го најдам чарето ако има потреба од нив... или не :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10773 на: 27 Ноември 2019, 19:49:21 pm »
Ако заглави ќе ја земам на пролет

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10774 на: 27 Ноември 2019, 20:42:21 pm »
Ако е опел што ли ќе земеш ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10775 на: 27 Ноември 2019, 23:05:43 pm »
Ќе го прежалиш ако е опел :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10776 на: 28 Ноември 2019, 02:23:49 am »
Дали оние стегине што се продаваат ги признаваат за зимска опрема ?

Мислам дека во законот е сменето во „соодветни помагала“ - така да, би требало да се признава. Е сеа, дали конкретниот џандар ќе признае или не...

Иначе, ни јас не сум ги ставил уште зимските гуми. Апсолутно се согласувам дека временските услови уште не налагаат ставање зимски гуми (плус, ме мрзи, ама тоа скроз друг муабет...).

Зимски средина на декември. Зашто да се арчи гумата без потреба.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #10777 на: 28 Ноември 2019, 08:46:41 am »
Ако не се вози редовно надвор од градов, реалнта (не законска)потреба од зимски гуми во градов е во најлош, ептен најлош случај еден месец.

Во тој месец, ако се живо замрзне или се потрупа снег, улиците секако се полни со сол и камења, па попаметно е да паркирате колите во двор и да јавнете ЈСП  за тој краток период  додека градов се расчисти или (ако можете да си дозволите ) да си набавите некое Југце/Пунто до кај 5-600 евра со зимски гуми само за низ град, бидејќи и најскапите гуми да ги имате тоа нема да ве спаси од Даеву Есперо со Матадор летни од прошла деценија кој така фиино ќе ви влезе во гепек ако не го видите на време. ( True story). :)

Во сите останати случаи ( како што е сега надвор), летни гуми+ ланци за покажување и терај.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #10778 на: 28 Ноември 2019, 09:09:19 am »
Екстра проблем е што поради некоја причина ДРЛ не ги пали позади светлата и некои слепци си возат без задни светла навечер.

Ах, редовен проблем е тоа со заборавањето. Гледам кога можам да бидам колегијален, и на тие некако да им кажам да пуштат светла. Обично забораваат луѓе.

Во автомобили каде што правилно е имплементирано DRL со сензор за светлина нема вакви проблеми. Го ставаш на „AUTO“ и само си пали и гаси светла зависно од осветлувањето надвор.

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #10779 на: 28 Ноември 2019, 11:23:52 am »
Вчера трагикомична слика на влезот во Прилеп од М.Брод.  Стојат на правото кај Авто Контрол и мавтаат со батериска ламба, буквално сите до еден ги запираа. Траги комедијата беше во тоа што сред пат стоеше полицајка која едвај беше 150 см висока и згора на тоа преку рамо имаше КАЛАШ. Онака уфилмана прописно.

До дома се смеев.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #10780 на: 28 Ноември 2019, 12:14:07 pm »
Вчера трагикомична слика на влезот во Прилеп од М.Брод.  Стојат на правото кај Авто Контрол и мавтаат со батериска ламба, буквално сите до еден ги запираа. Траги комедијата беше во тоа што сред пат стоеше полицајка која едвај беше 150 см висока и згора на тоа преку рамо имаше КАЛАШ. Онака уфилмана прописно.

До дома се смеев.

Није лепо смејати се туџој несречи!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10781 на: 29 Ноември 2019, 21:44:31 pm »
Денес за прв пат во Кавадарци видов млади полицајци, самоиницијативно да пријдат на копито паркирано на 2 пешачки.
Малку ми е криво што можеби го очешаа 250 евра ама ми се стори кеиф дека не чекаа некој да им нареди нешто, туку реагираа на прекршок во тек.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10782 на: 29 Ноември 2019, 22:42:16 pm »
Ај малди се, ќе научат некои работи

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #10783 на: 30 Ноември 2019, 23:00:59 pm »
Џандар : Добро вечер г-не, сообрајчајна и возачка
бла..бла
Алкохол конзумирано ?
Јас : Не, сега излегвам од дома
Тој : АА ?

култура на ниво  ;D

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1393
  • Велешанче
« Одговори #10784 на: 01 Декември 2019, 02:01:29 am »
Кај мене слична ситуација вчера.
Тој: алкохол нешто ?
Јас: Не
Тој: Ништо ?
Јас: Да
Тој: Зошто не пиеш ?
Јас: Па кога се вози не се пие
Тој: Зошто ? Страв ти е да не ти се истури пијачката ?
😂😂
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i