Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2107302 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10545 на: 15 Октомври 2019, 14:20:02 pm »
Da ne cekaat dzabe, da odi pobrzo rabotata. Mozi ne nosi dokumenti, kje se usrtramis, nalet shto ako nema polozeno kje treba i lud so sila da se prajs. Ami vaka, ne stapi ne se izgori. I mene ko me proveruvaa za alkohol pominaa 2-3 taka samo so ppzdrav , ama to e, ne e budala da si rizikue mesto za mene ili za tebe.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #10546 на: 15 Октомври 2019, 14:38:25 pm »
Da ne cekaat dzabe, da odi pobrzo rabotata. Mozi ne nosi dokumenti, kje se usrtramis, nalet shto ako nema polozeno kje treba i lud so sila da se prajs. Ami vaka, ne stapi ne se izgori. I mene ko me proveruvaa za alkohol pominaa 2-3 taka samo so ppzdrav , ama to e, ne e budala da si rizikue mesto za mene ili za tebe.

Со оглед на тоа колку примија во полиција во последниве неколку години, ништо чудно повеќето од тие што ги застанале да им биле пријатели/познаници па затоа ги пуштиле така.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10547 на: 15 Октомври 2019, 15:05:49 pm »
Epa... Ako se prajs mn pameten .... ne cinit..

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 115
« Одговори #10548 на: 17 Октомври 2019, 22:48:39 pm »
Дали после казнени поени (се работи за 40) има некакво судско решение за одземање на возачката на одреден период или тука со поените завршува се? Благодарам

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #10549 на: 17 Октомври 2019, 23:21:18 pm »
Дали после казнени поени (се работи за 40) има некакво судско решение за одземање на возачката на одреден период или тука со поените завршува се? Благодарам

За што поточно доби 40 казнени ?

40 казнени, значи се работи за прилично голем прекршок. Чекај од суд покана за одземање на возачка 3-12 месеци. ;D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #10550 на: 17 Октомври 2019, 23:31:34 pm »
Паркирање на пешачки носи 40 казнени ако не се лажам, а за тоа не се одзема возачка, има и некои други такви...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #10551 на: 17 Октомври 2019, 23:34:48 pm »
Да... познавам личност на која и репнаа 40 казнени за што ја возеше мојата кола од фамозни, ненанминливи 81 киловат, а поседуваше возачка 1 година и 9 месеци (значи фалеа уште 3 месеци за да можи да вози колиште над 75 киловати).

А се натегавме:
- Не смееш да возиш кола што е појака од 75 киловати...
- Абе смеам ако има некој до мене со искуство бла бла бла...
- Тоа е за возење после 11 навечер...
- Абе не е точно...
- Ај се кладиме, ќе прочитаме утре...

Курац, уште одма победив на кладбата, после 150 метри, прва кривина.

Молење, извинување, кажување на потполна вистина, ама има искуство, вози послаба кола веќе 1 година и 9 месеци, ама друга казна, поблага, кајш... НЕ! 40 казнени!
- И да не ти барам книшка за поени, сигурно немаш... да не те пишам и за тоа!

Шо ќе му прајш, малер... јас за брзо возење сум куртулувал, што е поебиветер, ама...

(после 3 месеци доби право да вози кола над 71 киловат, возеше БМВ шестак од не ми текнува колку киловати... јебига, 3 месеци не се заебанција :) )

Муабето ми е, не мора да значи одземање на возачка, можеби се вакви бизарни 40 казнени :)

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
« Одговори #10552 на: 17 Октомври 2019, 23:40:50 pm »

40 казнени, значи се работи за прилично голем прекршок. Чекај од суд покана за одземање на возачка 3-12 месеци. ;D :D

0.7 алкохол

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #10553 на: 17 Октомври 2019, 23:46:31 pm »
Глоба во износ од 225 евра во денарска противвредност односно ќе му се регистрираат 40 негативни бода, на возачот кај кој ќе се утврди содржина на алкохол во крвта од 0,51 г/кг. до 1,00 г/кг. Покрај утврдениот износ на глоба на возачот ќе му се изрече и прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило од три до шест месеци, под услови и начин утврдени со закон.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #10554 на: 17 Октомври 2019, 23:50:45 pm »
0.7 алкохол
Отиде дозволата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
« Одговори #10555 на: 17 Октомври 2019, 23:52:32 pm »
0.7 алкохол
Отиде дозволата.

Океј е, така и претпоставував :)

Отсутен k3b

• Јуниор
  • **
« Одговори #10556 на: 17 Октомври 2019, 23:55:15 pm »
0.7 алкохол
Отиде дозволата.

Океј е, така и претпоставував :) сакав да се осигурам дамо

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10557 на: 18 Октомври 2019, 00:04:00 am »

0.7 алкохол

Види тоа извештајот прочитај убаво само, да не ти пишале господа плави "негира дека пиел" - тука ни Бутрос Бутрос Гали не ти помага.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #10558 на: 18 Октомври 2019, 00:36:06 am »
Паркирање на пешачки носи 40 казнени ако не се лажам, а за тоа не се одзема возачка, има и некои други такви...

ОМГ. Сега проверив, во право си. Не знаев за ова, и прилично сум изненаден... многу поени се ова за паркирање на пешачки, споредбено со казнените поени за другите прекршувања на законот.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10559 на: 18 Октомври 2019, 00:47:04 am »
Загрозување на безбедноста на пешаците не е мала работа.
Особено ако е пред пешачки паркирано возилото, што и не е некоја разлика дали е на или пред пешачки.