Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2098678 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10275 на: 31 Мај 2019, 15:18:13 pm »

Бтв, уште ги паркираш колите на тротоар имајќи двор?
Да. Кажи, ако имаш проблем кога поминуваш, ќе ти отворам врата од двор, да не се симнуваш на улица :-*
Не бе нема врска, не сметаш таман работа.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #10276 на: 31 Мај 2019, 17:25:32 pm »

Да. Кажи, ако имаш проблем кога поминуваш, ќе ти отворам врата од двор, да не се симнуваш на улица :-*
Штом на безгрешните не им пречам, супер. Ќе спијам мирно вечер.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10277 на: 31 Мај 2019, 17:26:41 pm »

Штом на безгрешните не им пречам, супер. Ќе спијам мирно вечер.
Пази се само од комуналец, да не ги соберат по грешка.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #10278 на: 31 Мај 2019, 17:58:29 pm »
Алфа Ромео... оти по грешка? ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #10279 на: 31 Мај 2019, 18:01:22 pm »
Може ќе ме спасат, што му знаеш...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 719
« Одговори #10280 на: 02 Јуни 2019, 14:04:23 pm »
Колеги форумџии, Основен суд 1 Скопје - оддел за прекршоци, потребно е да однесам уплатница за платен сторен прекршок.
На документот пишува Ј.К Џинот бб, дали е таа точната локација?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #10281 на: 02 Јуни 2019, 15:13:24 pm »
Колеги форумџии, Основен суд 1 Скопје - оддел за прекршоци, потребно е да однесам уплатница за платен сторен прекршок.
На документот пишува Ј.К Џинот бб, дали е таа точната локација?

Таа е, оваа барака мислам дека беше.

Се влага од кај министерство за земјоделие. Еднонасочна е, а знаат да стојат тука.

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10282 на: 02 Јуни 2019, 15:13:56 pm »
Да, таа е. Десно од парк позади пицериите, до хотелот не знам како се викаше...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #10283 на: 02 Јуни 2019, 16:50:19 pm »
Не е веќе таму, сега е во зградата на стариот кривичен. Белата мала зграда кај судовите, карши факултети. Се наоѓа помеѓу новата висока барокна зграда (Кривичен суд) и малата мермерна (Граѓански суд).
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
« Одговори #10284 на: 02 Јуни 2019, 18:49:23 pm »
@Banzai toa go procitav nekade na internet, i bas zatoa prasav kade se naogja.
Pisuva deka site sudenja se tamu premesteni, pretpostavuvam deka i za toa sto mi treba mene e na istoto mesto?

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10285 на: 02 Јуни 2019, 19:18:26 pm »
Уф, не знаев дека имало некакво преместување, пардон за дезинформација!

Админ нека брише поарно, да не збуниме и друг...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
« Одговори #10286 на: 02 Јуни 2019, 20:41:34 pm »
Fala vi za informacii.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #10287 на: 02 Јуни 2019, 20:45:09 pm »
Целиот прекшочен оддел е преместен каде што кажав, па и тоа што ти треба е на "новата" локација :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #10288 на: 18 Јуни 2019, 19:51:22 pm »
Мислам дека темата не ми е згрешена,ако е нека се префрли во соодветната.

Во 1990 година купена е куќа,истата урната и изградена нова(не толку важно).Дворното место е некои си 384м2 земјиште под зграда 100м2.Во 2003 година имаше измена на урбанистичкиот план со кој ми се одземени некои си 140м2 за пробивање на сега слепа уличка,без надомест и ми се дадени на користење додека не се пробие сега слепата уличка.Во 2006 година ми се чини имаше повторно измена на урбанистички план и од тие 140м2 се намалени на 108м2.Тие 32м2 морав повторно да си ги приватизирам и платам,а и двата изработени елаборати си ги платив јас.Влезот во мојот имот моментално е широк 2м и така е од 1990 година.Со мерењето кое се изврши минатата недела излезе дека има узурпација на влезот со 70цм,односно потребно е да имам 2.7м ширина на влез.Ѕидот кој не дели со соседот и кој треба да биде пократок со 70цм пред 2003 се наоѓал во мој имот,целиот ѕид од некои си 18м е на моја територија дури 10-15цм соседот има чист простор во тогаш мој имот,сега во имот на РМ кој ми е даден на користење додека не се пробие уличката.Да бидам појасен моментално мојот комшија користи дел од површина кој во 2003 година ми е одземен (од приватно стана државна сосптвеност)и ми е даден на користење мене.Истот комшија има навлезено со 45цм во крак од истово слепо уличе.Прашањето ми е кои се моите права врз имот кој беше мој,кој без надомест е одземен и даден ми е на користење а узурпиран од соседот.
Минатата недела од страна на општината дадена ми е дозвола за узурпираните 70цм ѕид да ги урнам,и наводно беше договорена целата работа но соседот кој е тежок ВМРОВЕЦ(а таткото на Кавадарци е ВМРО) почна со закани со зборовите јас сум јак,нема жива сила кој може ова да го урне ,па и закани по живот на мене и мојата фамилија.Случајот пријавен во полиција и наводно денес треба општинскиот инспектор надлежен за овие работи да излезе на терен и да каже дали и до каде ќе се урива ѕидот.

Со сини линии е мојот имот,зелената површина е одземеното земјиште кое ми е дадено на користење,црвените линии се узурпираните ѕидови,со црни линии се границите кои треба да бидат гранични линии,сино фарбаното е слепото уличе.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако може некој совет од поупатените,како да постапам и кои се моите правни можности.

Да го надополнам постот,да ве запознаам ако се одвиваа работите до денес.

Со едниот комшија од каде влезот беше узурпиран со 45-50цм,првично навидум се дојде до спогодба.Спогодбата првично беше да се урне спорниот стуб,да се повлече со 45цм,да се изгради нов стуб сето тоа на наш трошок,што за мене беше прифатливо и нормално.Бидејќи фати викенд адвокатските канцелари затврени,нотарите исто така,од комшијата беше дозволено да се почне со работа.Така и бидна,стубот се урна,се направи нов стуб,во текот на изградбата присутни беа и тие цело време.Столбот се направи за неколку денови,комшијата си направи нова порта и кога дојде ред да се потпише веќе готовиот договор почнаа проблеми.

Портата не ми е во правец,не ми е убава за на крај да побара 8500ден. за трошокот на кој бил изложен и да го излепи столбот со камен(буња) со дебелина од 5цм.Во спогодбата се наведе и тоа.Значи класична спогодба каде моја должност е да го урнам постоечкиот столб и на изградам нов,а негова должност со тие 8500ден. да направи порта и да го налепи столбот со буња.Договорот се потпиша,се завери на нотар.Столбот изграден,портата направена останато уште да ја налепи буњата.

Сето ова се случи точно пред еден месец,од пред 3-4 денови се почна со непочитување на договореното.
Се почна со паркирање на возилото на местото каде што преминот треба да биде слободен.

Денес стигна и изјава со која има намера да ја раскине спогодбата,да проба да ја раскине спогодбата,која пак да напоменам од моја страна е извршена во целост а од негова делумно.И на сметката на татко ми се вратени 8500ден.Изјавата е полна со невистини и лаги кои се лесно докажливи.

Контактирано со адвокат и ќе се оди понатаму.

« Последно менување: 20 Јуни 2019, 18:30:23 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10289 на: 18 Јуни 2019, 23:56:53 pm »
Му напомена дека пак мал ќе му остане?