Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2094390 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9780 на: 30 Јануари 2019, 16:27:06 pm »
Замисли вакви ленти да ни стават.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9781 на: 30 Јануари 2019, 16:29:10 pm »
Сите тие знаци се поставени со некоја намера. Секој сообраќај си има регулации, ограничување на брзина. Се е пресметано за да се зголеми сигурноста и да се намали ризикот од незгоди.
Беспотребно е да се објаснуваме сите овде кога се случува секојдневно секој од нас да надмине ограничување, да направи прекршок и слично. Сообраќајната култура во општествово е на крајно бедно ниво, а можностите и условите што ги имаме ја прават да биде уште по лоша. Оправдувањето дека условите и автомобилот дозволуваат, не крепи вода.  Сите сме криви.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #9782 на: 30 Јануари 2019, 16:36:59 pm »
Како може знаците да се со исто ограничување повеќе од 30 години?

Исто безбедно е 101 и Голф 5, како за оние во колата, така и за оние надвор?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #9783 на: 30 Јануари 2019, 16:42:39 pm »
Сите ние сакаме правила, и сите ние се лутиме кога се почитуваат.

Многу интересна ситуација имав пред околу една година, бев на отворен ден во Центарот за Управување и Контрола на Сообраќајот, преку кој се контролираат семафорите и се следат камерите, итн. И се разви дискусија, технологијата е прилично кул, итн. На истиот отворен ден беа и претставници од НаХејт, овај, НаТочак - и кога од самиот центар им кажаа дека велосипедистите не ги користат велосипедските патеки (и оние на тротоарите, и оние одделените по булевари) одма настапија агресивно и хејтерски, како што и обично прават.

Нејсе, поентата ми е - сите сакаме да има правила, ама и сите се лутиме кога нè тераат да ги почитуваме. Не може така.

Во секој случај, и јас се согласувам дека многу од ограничувањата се архаични, несоодветни и поставени за покажување пред народ (и за пишување казни). Сметам дека и казнената политика е многу погрешно конципирана, ама тоа се веќе други муабети.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9784 на: 30 Јануари 2019, 16:44:42 pm »
Не спомнувај НаХејт, молимте! Сега ќе почнат да се зачленуваат, ќе нè направат сите вегани!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #9785 на: 30 Јануари 2019, 16:47:40 pm »
Како може знаците да се со исто ограничување повеќе од 30 години?

Исто безбедно е 101 и Голф 5, како за оние во колата, така и за оние надвор?
Во право си не е исто Голф 5 и 101, проблемот е што и по 30 години ден денес уште се возат карантии.
Тоа што ја можам да возам 140+ на Скопје-Велес без проблем, не ја прави и другата кола стабилна. Не го прави и другиот возач шофер, не му дава памет дека треба да погледне ретровизор пред да се престрои. Не му кажува дека лева лента е за претекнување, а не за возење. Тоа е целиот проблем, што во било кој поглед имаме шарлатани за шофери и циркуз возила на патот. Не сакам со ова да се направам по шофер од некого или да си ги кревам акциите дека јас возам којзнае колку добро. Многу пати ми се случило да возам брз и да ми пресечат пат, или да не ме забележат, и сум сфатил дека кривицата колку е негова толку е и моја. Јас возам брзо, тој вози неодговорно.
А за сето тоа е одговорна нашата убава државичка која со години е во таква ситуација и станува се полоша и полоша. sarc
На капак на се стави ги и тие знаци, ограничувања и местенки за да се цицаат парите од народот преку казни, и ќе ти стане јасно зошто е нонсенс и шит лимитот од 90 или 130 на аутопат некаде... Али јебига, тоа е,  и по 20 години, пак ќе биде исто :) ...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9786 на: 30 Јануари 2019, 17:15:17 pm »
Замисли вакви ленти да ни стават.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ќе се избришат за кратко време

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #9787 на: 30 Јануари 2019, 17:17:14 pm »
@BrziGonzalez

Ете така.

Може и јас погрешно го интерпретирав твојот пост во мојот мозок.

Јеби га..

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #9788 на: 30 Јануари 2019, 17:48:32 pm »
Замисли вакви ленти да ни стават.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ќе се избришат за кратко време

Заборавивме дека со школска креда ги цртаат линиите.  ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9789 на: 30 Јануари 2019, 18:00:23 pm »
Тазе ме опалија 200 евра за жуто и делува. Уште на трепкачко зелено пуштам гас. Али 120 на аутопут неможам. Да ми беше ладата од татко ми ок али вака нема шанси...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9790 на: 30 Јануари 2019, 18:04:54 pm »
кје ти помине за некое време... xD

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #9791 на: 30 Јануари 2019, 18:15:49 pm »
Тазе ме опалија 200 евра за жуто и делува. Уште на трепкачко зелено пуштам гас. Али 120 на аутопут неможам. Да ми беше ладата од татко ми ок али вака нема шанси...

Ќе те опалат и на автопат.

После ќе пишуваш колку малку си потрошил у другата тема возејќи 110 на темпомат по автопатиштата.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9792 на: 30 Јануари 2019, 18:15:50 pm »
Секогаш кога запирам да пропуштам пешак или на жолто очекувам некој јако да ме собере одзади

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #9793 на: 30 Јануари 2019, 18:16:06 pm »
За над коњажа/после 11 ме маваа редовно порано ама си продолжував да возам.
Лани еднаш ме опалија за "Нагло пролизгување на погонските тркала", на снегот правев глупости, си седам мирен не скијам годинава ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9794 на: 30 Јануари 2019, 18:34:16 pm »
Шлајфаше ?