Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096294 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9735 на: 14 Јануари 2019, 00:44:43 am »
*
25 казнени за уклучени предни магленки кога нема магла. Не се гледаат лентите од солта, се е сиво по регионалнио пт па морав магленки да пуштам јбг. Разбирам задни магленки да сметаат ама предни мене барем никогаш не ми сметале....во земја светат буквално на 2м пред кола...еве не знам.

Прво све ми провери буквално, уште уље да провереше кога сум сменил. Ланци, прва помош, триаголник, резервни сијалички, пп апарат, зимска опрема, сајла за влечење, елече, зимски гуми, возачка книшка, крвна група...све. Виде не виде...знаете зошто ве застанавме? Не. Има магла? Не. Епа не смее да се палат магленки ако нема. Прв пат слушам. Епа сега ќе запамтиш, 35е или 25 казнени. -_-
Ја порано од ќеиф возев ко ропак со магленки оти ми беше убаво, се додека не ми кажаа вака како тебе дека не било дозволено да се пуштаат, ако нема магла. Преубаво изгледа бимер, посебно приквечер кога почнува да се стемнува, пуштени дневните само прстените да светат и магленки доле...

Лепотаа
Ама закон си е закон.. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9736 на: 14 Јануари 2019, 02:52:24 am »
не сме... а и тоа му е работа, да проверува. сметаат магленки, поготово самоделските со хид или лед

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #9737 на: 29 Јануари 2019, 16:14:00 pm »
Има ли некој искуство со судар што се решава со европски ама чоекот инсистира дека е повреден, вика полиција, брза помош, кичма го боли, глава го боли и сеа штом полиција дошла треба да се оди на суд.
Сударот е смешен со минимална штета не се ни напукнати браниците сите држачи се здрави само се изгребани...АМА се озрачи чоекот све живо сними све го боли ама нишо не најдоа...

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #9738 на: 29 Јануари 2019, 16:21:20 pm »
Уште подобро чим има полициски записник, оштетениот ќе си пријави во компанијата каде е осигуран причинителот, единствена разлика е што нема да се решава предметот додека не стигне полицскиот записник, а тоа кај нас трае со месеци.
Со европски одма ќе земеше пари оштетениот.

Ако нема ништо повредено на снимките, џабе се зрачел човекот, слушанл дека може да земе пари и ајде ....

Е од такви гомнарии страдаат и заебаваат луѓе што се поштени и што стврно сакаат да земат само тоа што им следува.

Ќе земел пари на жими мајка... жими петелот ќе земе.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9739 на: 29 Јануари 2019, 16:33:24 pm »
Уште подобро чим има полициски записник, оштетениот ќе си пријави во компанијата каде е осигуран причинителот, единствена разлика е што нема да се решава предметот додека не стигне полицскиот записник, а тоа кај нас трае со месеци.
Со европски одма ќе земеше пари оштетениот.

Ако нема ништо повредено на снимките, џабе се зрачел човекот, слушанл дека може да земе пари и ајде ....

Е од такви гомнарии страдаат и заебаваат луѓе што се поштени и што стврно сакаат да земат само тоа што им следува.

Ќе земел пари на жими мајка... жими петелот ќе земе.
Ќе земе! Потрес мозок, несоница, параноја незнам што. За таквите како тој, парите по доктори и свеќи да ги дадат што ќе ги земат!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9740 на: 29 Јануари 2019, 16:36:08 pm »
зависи од адвокатите. Најди си адвокат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9741 на: 29 Јануари 2019, 16:53:50 pm »
Има ли некој искуство со судар што се решава со европски ама чоекот инсистира дека е повреден, вика полиција, брза помош, кичма го боли, глава го боли и сеа штом полиција дошла треба да се оди на суд.
Сударот е смешен со минимална штета не се ни напукнати браниците сите држачи се здрави само се изгребани...АМА се озрачи чоекот све живо сними све го боли ама нишо не најдоа...

Гарант таксист по професија! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #9742 на: 29 Јануари 2019, 17:54:05 pm »
Денес кај Настел на 8ми Септември ме казнија. Ме мерел на радар - 72км.
Си потпишав, утре ќе идам или да платам или поени да ми пишат.
Можда ќе ме пушташе ама коа си крив нема расправање.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #9743 на: 29 Јануари 2019, 19:02:02 pm »
Твоја кривица беше ? како се удривте ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #9744 на: 29 Јануари 2019, 19:19:01 pm »
Па небев јас во ситуацита, на мој близок му се случи.
Крив сум јас (да речеме) тој пред мене кочи нагло неочекувано и јас по него ама се излизга у мокрото и незакочив на време малце се чепнаа колите. Да неставам слики сеа зашо не е средена работата ама ептен мал удар, кај него лајсната (пластична) е скршена и баникот изгребанн, кај мене регистрацијата свиткана и исто гребан браник (може и да има пукнато некој држач зашо попара беше браникот и онака).

Знам дека коа си крив нема шо да се буниш како сака така нека праи ама сите ги праи луди, брза помош треба да се замара, полиција прави увид, кичма го боли а 40мин околу колата кружеше бараше што има, па пари бараше за да невикал полиција и коа виде дека неиде викна брза помош и полиција зашо бил повреден неможело европски да се праи кога има повредени...

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #9745 на: 29 Јануари 2019, 19:33:53 pm »
Па небев јас во ситуацита, на мој близок му се случи.
Крив сум јас (да речеме) тој пред мене кочи нагло неочекувано и јас по него ама се излизга у мокрото и незакочив на време малце се чепнаа колите. Да неставам слики сеа зашо не е средена работата ама ептен мал удар, кај него лајсната (пластична) е скршена и баникот изгребанн, кај мене регистрацијата свиткана и исто гребан браник (може и да има пукнато некој држач зашо попара беше браникот и онака).

Знам дека коа си крив нема шо да се буниш како сака така нека праи ама сите ги праи луди, брза помош треба да се замара, полиција прави увид, кичма го боли а 40мин околу колата кружеше бараше што има, па пари бараше за да невикал полиција и коа виде дека неиде викна брза помош и полиција зашо бил повреден неможело европски да се праи кога има повредени...
Ова ме потсети на една случка од пред скоро 2 год, ме удри точак у грб прво ми се издераваше 15 мин  минџата  па после паѓаше у кома. Дојде маж и таксист и ми стана јасно си  дојде полиција направија увид и сеа си чекам на суд.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #9746 на: 29 Јануари 2019, 19:36:29 pm »
Само до лесна пара да се дојде, ебати народот скапан..

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9747 на: 29 Јануари 2019, 19:44:47 pm »
dajte mu eden kjutek ubav

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #9748 на: 29 Јануари 2019, 19:46:05 pm »
Тој такви чека.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9749 на: 29 Јануари 2019, 20:13:42 pm »
V temnica be drugar, ne na sred bel den.
Inaku mozeda go tuzi za lazna kleveta.