Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2098405 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9645 на: 06 Декември 2018, 09:46:31 am »
Удово - Демир Капија не е автопат. Just saying. Инаку, кога нема услови за одрони (убаво сончево летно време за накај Грција), и по тој пат се возеше нормално 110-120..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #9646 на: 06 Декември 2018, 16:59:32 pm »
Како не е автопат?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9647 на: 06 Декември 2018, 20:12:48 pm »
Така, не е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9648 на: 06 Декември 2018, 20:40:42 pm »
I don't get it...

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #9649 на: 06 Декември 2018, 21:02:00 pm »
Јас не знам каде низ МКД константно можеш да возиш над 120-130 освен ако не сакаш да искршиш кола или да си играш лото со животни на пат.
Градско патарина до велешка(сопот) патарина цитроен џампер 88 кw товарен околу 600кг :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9650 на: 06 Декември 2018, 21:14:13 pm »
Не знам што не ви е јасно, Удово - Демир Капија не е автопат. Тој е стариот Е-75 магистрален пат. Новиот Автопат е Демир Капија - Смоквица и не поминува низ Удово. Веста што ја постираше Стратро е од 2016 година. Таму никогаш не било дозволено над 110 во ниедна делница, а најчесто 70 било ограничување на брзината.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9651 на: 06 Декември 2018, 22:04:21 pm »
Јас не знам каде низ МКД константно можеш да возиш над 120-130 освен ако не сакаш да искршиш кола или да си играш лото со животни на пат.
Градско патарина до велешка(сопот) патарина цитроен џампер 88 кw товарен околу 600кг :) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

ja te-gv redovno vozam 178... pa eve nisto ne mi e.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #9652 на: 07 Декември 2018, 01:14:10 am »
Не знам што не ви е јасно, Удово - Демир Капија не е автопат. Тој е стариот Е-75 магистрален пат. Новиот Автопат е Демир Капија - Смоквица и не поминува низ Удово. Веста што ја постираше Стратро е од 2016 година. Таму никогаш не било дозволено над 110 во ниедна делница, а најчесто 70 било ограничување на брзината.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Новиое автопат е екстра.Гроета е под 160 да возиш на него.Спие колата а и воопшто не се осека дека се движиш со толкава брзина.

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #9653 на: 07 Декември 2018, 04:40:52 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Lol

Па на тој мислевме на новиот. Може да се оклучеш и од удово т.е. миравци. Да не ја тупиме до толку. Цела делница д.к - смоквица се вози 140+ без проблем

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9654 на: 07 Декември 2018, 07:08:59 am »
Си пробал некогаш од Удово да се „оклучеш“  преку миравци? :)

И јас велам дека цела деланица Демир Капија - Гевгелија е супер, Стратро вели дека не е, па и постира одродни од неавтопатишта, алудирајќи дека е опасно на автопатишта 120 да се вози. Јас велам дека и Демир Капија - Удово е одличен (се надевам ќе му турат нов слој асфалт) и многу е живописен и весел за возење, а и за таму возење со брзини од 120-130 не е воопшто нешто страшно, само е недозволено.

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #9655 на: 07 Декември 2018, 15:45:34 pm »
^ Сум пробал, удово-Давидово -миравци па на автопат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #9656 на: 07 Декември 2018, 18:54:45 pm »
^ Сум пробал, удово-Давидово -миравци па на автопат.
И јас, и боље да си продолжев до Демир Капија по стариот пат :D

Отсутен brm brm

• Редовен
« Одговори #9657 на: 08 Декември 2018, 02:13:58 am »
Зашто, паш е добар, средени се таму меѓуселските патчиња. Се е нов асфалт...

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9658 на: 08 Декември 2018, 09:57:52 am »
Новиот аутопат смоквица го имам возено со мотор над 200 константно.. Со кола се вози 140-160 лагано, се разбира доколку сообраќајот дозволува.
Од Велес едни луѓе  излетаа после тунелот со 180+ у банкина, имало нешто на асфалтот не знам дали нафта или уље, само што излегле од тунелот ги фрлило и се одбивале од банкините.... среќа беа со 730Ld, па испаднале се затресле малце и сите по дома. ;D На истото место во ист ден Ауди А8 излетува, ама со помала брзина мислам дека само позади беше удрено на браникот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #9659 на: 08 Декември 2018, 10:03:16 am »
Па во понормалните држави на запад првата година кадешто има нов асфалт секогаш има ограничување токму поради лизгавоста на коловозот. Нема истурено ништо, едноставно самиот асфалт е многу нов и многу мрсен. Ситуацијата е уште полоша кога има дожд или влага. Капиларните појави кадешто има масло или соединенија базирани на нафта се сериозна работа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.