Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2105246 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9060 на: 01 Април 2018, 10:15:26 am »
Овие да дојдат кај нас малку да ја средат работата.

https://twitter.com/LancsRoadPolice

Не ти е регистрирана...ти ја запленуваат.

Vehicle stopped on M55 as driver using mobile phone. Also discovered that there was no insurance. Driver to court, car to compound.

Vehicle seized for no insurance, M6 northbound. Driver was going to Scotland so will now have to arrange further transport. Traffic offence report issued and looking at 6 points.
Страшно е со нерегистрираниве возила кај нас. Мора здраво да се земе во раце таа ситуација.
Со запленување со преса со било што.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #9061 на: 01 Април 2018, 10:45:40 am »
https://twitter.com/LancsRoadPolice/status/980122321921957888

маме ебаваат овие бе, браво.

Пратете ги и другите твитови...

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #9062 на: 01 Април 2018, 14:02:25 pm »
skopje-aerodrom sofija-skopje
vo mkd nisto
1. proagjam granica i odma kaj tie pogranicnite sela kontrola. dobro vecer bla bla, mu davam sve sto imam vklucitelno i megjunarodna dozvola.. mi vika patnicko zdravstveno osiguruvanje? mu vikam preku rabota sum osiguran jas i mojata familija so svetska pokrienost. mi vika kaj ti e kartickata? neam karticka samo membership number. ne,kartickata kade ti e? otvaram mejlovi da mu pokazam, pa aj nekako se smiluva i prodolzivme.
2. se vrakjam od aerodrom i pred da izlezam od sofija pak kontrola. zastanuvam, doagja do mene i da otvoram prozor odma se secna. `aha,zatemneti stakla.kazna` cej bre vikam, odma kazna. ne smee vvaka, daj soobrakjajnata,sea kje odi vo stanica,vo ponedelnik kje si platis i kje si odis doma. a do ponedelnik? `ne znam`. i mi tekna deka se vpisani vo soobrakjajnata i mu vikam `abe legalni se, kilma folli se za UV zastita`. i pocna da go gleda toa, pa brise da vidi da ne e falc pa sto ti ja znam, ide do kaj kolegata vo dzipot`abe makedoncive smeat dda imaat folii?` `smeat` i se vrakja takov potishten i mi gi vrakja dokumentite`sleden pat koga kje doagjas vo bugarija da gi izvadis foliite`. `ok`
3. pred pogranicnite sela pak kontrola. zastanuvam,palam svetlo,gasam kola,vadam pojas,otvaram prozor i mu davam site dokumenti. i ovoj spomna`i megjunarodna dozvola imas?` `imas`. otide do kaj kolegata, se vrakja.... mi vika`oti ne nosis pojas?!` ti ebam bugarskite finti
i mu vikam, nosev, zaastanav,upaliv svetlo vo kabina,izgasiv kola, izvadiv pojas,otvoriv prozor. i taka malce se ubeduvavme pa dojde kolegata i mu shepna na uvo`nosese pojas` i ajde mi gi vrati dokumentite.
4. vo pogranicnite sela tamu kaj sto imaat fixna kukjarka `pogranicna policija` me zastanuva i ja se spremam so sve. otvaram prozor i me gleda deka sum sam i vika `teraj` tie pa samo gleddaat da ne shvercuvas lugje ili roba.
i taka, niedna kontrola ne merese niti pa mi spomna za brzo vozenje ili alkohol nesto. ova bese sabota megju 00 i 05h po bugarsko vreme.
Си отишол во најмитаџиското време ама ете не си давал, инаку не се плаши спреми си по едно 10че ако одиш во ноќните часови.

Бугарските џандари зимаат и денари. 500-тче врши работи у случај да немаш левови. Ко мобилни менувачници се да им ебам тоа створењата.

Инаку за тие што често патувате кон Софија, првата контрола на 5-6км после премин запираат гранична полиција и гледаат пасоши и преглед на возилото ради шверц. Од тука натака сообраќајна може да ве запре било каде. После граничниве на 100 метри има камери кои снимаат во двата правци. Ограничувањето е 50км/ч. Наредна камера е после завршување на обиколицата кај Ќустендил каде се врти лево за Дупница па некој километар натака. Исто снима во двата правци. Ограничување 50. И до излез на автопат има уште една која мислам дека служи за казнување кај општина Невестино, снима само у правец кон автопат, не и на враќање. На автопатот има камери пред секој влез на тунелите во двата правци.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9063 на: 01 Април 2018, 15:36:23 pm »
Мене тие граничните ми бараа да им дадам евра, а тие мене денари. 1000 денари имаа(најверојатно на некој му ги зеле) и 10 минути се објаснувавме дека немам евра отфазла, дека ми требаат за Бугарија. Одвај се кандисавме да ме пуштат без да им разменам. А гарант  ќе ме штавеа 10тина евра и повеќе. Плус едниот беше ко напијан, одвај го разбирав што зборува.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #9064 на: 01 Април 2018, 20:58:45 pm »
skopje-aerodrom sofija-skopje
vo mkd nisto
1. proagjam granica i odma kaj tie pogranicnite sela kontrola. dobro vecer bla bla, mu davam sve sto imam vklucitelno i megjunarodna dozvola.. mi vika patnicko zdravstveno osiguruvanje? mu vikam preku rabota sum osiguran jas i mojata familija so svetska pokrienost. mi vika kaj ti e kartickata? neam karticka samo membership number. ne,kartickata kade ti e? otvaram mejlovi da mu pokazam, pa aj nekako se smiluva i prodolzivme.
2. se vrakjam od aerodrom i pred da izlezam od sofija pak kontrola. zastanuvam, doagja do mene i da otvoram prozor odma se secna. `aha,zatemneti stakla.kazna` cej bre vikam, odma kazna. ne smee vvaka, daj soobrakjajnata,sea kje odi vo stanica,vo ponedelnik kje si platis i kje si odis doma. a do ponedelnik? `ne znam`. i mi tekna deka se vpisani vo soobrakjajnata i mu vikam `abe legalni se, kilma folli se za UV zastita`. i pocna da go gleda toa, pa brise da vidi da ne e falc pa sto ti ja znam, ide do kaj kolegata vo dzipot`abe makedoncive smeat dda imaat folii?` `smeat` i se vrakja takov potishten i mi gi vrakja dokumentite`sleden pat koga kje doagjas vo bugarija da gi izvadis foliite`. `ok`
3. pred pogranicnite sela pak kontrola. zastanuvam,palam svetlo,gasam kola,vadam pojas,otvaram prozor i mu davam site dokumenti. i ovoj spomna`i megjunarodna dozvola imas?` `imas`. otide do kaj kolegata, se vrakja.... mi vika`oti ne nosis pojas?!` ti ebam bugarskite finti
i mu vikam, nosev, zaastanav,upaliv svetlo vo kabina,izgasiv kola, izvadiv pojas,otvoriv prozor. i taka malce se ubeduvavme pa dojde kolegata i mu shepna na uvo`nosese pojas` i ajde mi gi vrati dokumentite.
4. vo pogranicnite sela tamu kaj sto imaat fixna kukjarka `pogranicna policija` me zastanuva i ja se spremam so sve. otvaram prozor i me gleda deka sum sam i vika `teraj` tie pa samo gleddaat da ne shvercuvas lugje ili roba.
i taka, niedna kontrola ne merese niti pa mi spomna za brzo vozenje ili alkohol nesto. ova bese sabota megju 00 i 05h po bugarsko vreme.
Си отишол во најмитаџиското време ама ете не си давал, инаку не се плаши спреми си по едно 10че ако одиш во ноќните часови.

Бугарските џандари зимаат и денари. 500-тче врши работи у случај да немаш левови. Ко мобилни менувачници се да им ебам тоа створењата.

Инаку за тие што често патувате кон Софија, првата контрола на 5-6км после премин запираат гранична полиција и гледаат пасоши и преглед на возилото ради шверц. Од тука натака сообраќајна може да ве запре било каде. После граничниве на 100 метри има камери кои снимаат во двата правци. Ограничувањето е 50км/ч. Наредна камера е после завршување на обиколицата кај Ќустендил каде се врти лево за Дупница па некој километар натака. Исто снима во двата правци. Ограничување 50. И до излез на автопат има уште една која мислам дека служи за казнување кај општина Невестино, снима само у правец кон автопат, не и на враќање. На автопатот има камери пред секој влез на тунелите во двата правци.
sea me potseti, taa posle kjustendil-posle vrtenjeto od obikolnica levo za nakaj dupnica. taa me slikna. sea sto da ocekuvam? sleden vlez vo bugarija da mi naplatat ili na domashna adresa vo mkd?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #9065 на: 01 Април 2018, 21:21:36 pm »
Првите две што ги набројав, едната кај граничните полицајци со таа трафиката што чури како локомотива и другата после обиколницата каде што те сликале за успомен и дуго сечање, мислам дека се само обични бројчаници, мерат проток на сообраќај. Порано никогаш не сум внимавал на ограничувањето тука и не ме имаат глобено за тоа, т.е ниту на граница ми кажале дека имам сторено прекршок ниту на домашна адреса нешто ми има стигнато. Можно е и да грешам па да ги користат и за глоби. Во последно време тука си возам како што треба.

Таа кај Невестино е строго за казнување и слика. Наместена е на 1.80 - 2 метри висина и така добро е вклопена во средината што треба добро да се загледаш да ја видиш а не е воопшто сокриена. Ќе ставам локација кога ќе сум на компјутер.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9066 на: 01 Април 2018, 22:46:28 pm »
Vo Petokot so eden budala so kombe od Kustendil do Nevestino ne pustivme ispod 150...Toj napred jas po nego.Denes braced mi mi kazuvase deka  imalo megju Nevestino i Kustendil i deka slikala.Pa na granica ne kazaa nisto...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #9067 на: 02 Април 2018, 10:25:50 am »
Сите не има кадросано таа камера, на излез од БГ нишо не кажаа ама да не не освежат на следен влез :)
New blood of old school

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9069 на: 02 Април 2018, 12:05:48 pm »
Нема казна за +20 од дозволено на автопат ?

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #9070 на: 02 Април 2018, 12:41:21 pm »
Сите не има кадросано таа камера, на излез од БГ нишо не кажаа ама да не не освежат на следен влез :)
Од мене имаат албум со слики па до сега ништо ми нема стигнато. А и на граница сум немал проблем.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #9072 на: 03 Април 2018, 23:10:07 pm »
Ќе замолам кој може да ми го пушти членот во законот за претекнување на возило на полна чинија кое се движи со брзина под 20/30км на час

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9073 на: 03 Април 2018, 23:57:12 pm »
Ќе замолам кој може да ми го пушти членот во законот за претекнување на возило на полна чинија кое се движи со брзина под 20/30км на час
Барај под збор: „обиколување“
Под 20км/ч не е претекнување туку обиколување.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #9074 на: 04 Април 2018, 00:25:26 am »
Нема обиколување додека се движи возило.
Мора да стои за да го заобиколите.

Банзаи ќе потврди.