Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2427580 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9015 на: 04 Март 2018, 20:20:40 pm »
дај доказ?

член од закон, линк слика шо и да е

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #9016 на: 04 Март 2018, 22:59:08 pm »
Ова се светла од жмигавци,дали би ми праеле проблем полиција дека ми се мсгленки за навечер ??
« Последно менување: 04 Март 2018, 23:05:41 pm grandemiki »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #9017 на: 04 Март 2018, 23:23:18 pm »
Навечер со овие да возиш?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #9018 на: 04 Март 2018, 23:47:33 pm »
дај доказ?

Кај @Banzai ми е книгата со закони и уставот, или нека ми ја врати или нека каже он :D

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #9019 на: 04 Март 2018, 23:48:37 pm »
Навечер со овие да возиш?
Да де, да бидат поврзани на кратки светла.
Btw: не смета на спротивната страна

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #9020 на: 05 Март 2018, 00:36:27 am »
На жацо се што не му е у галавата ставено како фабричко рачуна дека е магленка, така да ќе ти прават. Колку и да се докажуваш џабе е.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #9021 на: 05 Март 2018, 01:31:32 am »
Сметаат на тој птед тебе.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9022 на: 05 Март 2018, 09:09:36 am »
Цитат
Член 317
(1) Кога управува со моторно возило, возачот е должен кај себе да има важечка возачка дозвола и возачка книшка и истите е должен да ги покаже на барање на полициски службеник.
(2) Сопственикот односно носителот на правото на користење на возило, не смее да го даде возилото на управување на лицето од членовите 225, 226 и 227 од овој закон, ниту на лицето кое нема право да управува со моторно возило, односно на лицето кое нема право да управува со категоријата моторни возила во која спаѓа тоа возило.
(3) Сопственикот, односно носителот на правото на користење на возило, е должен на барање на полициски службеник, да даде податоци за идентитетот на лицето на кое му го дал возилото на управување.
(4) Сопственикот, односно носителот на правото на користење на возилото, може да го даде возилото на управување на лице државјанин на Република Македонија да го изнесе надвор од границите на Република Македонија, само врз основа на одобрение за управување на туѓо моторно возило во странство издадено од сопственикот, односно носителот на правото на користење на возилото, преку овластено правно лице за вршење на технички преглед.
...

Не треба полномошно за туѓо возило во МК, само треба да му дадеш податоци на кој е возилото, да проверат, прашат, едно, друго...
јас така разбрав

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #9023 на: 05 Март 2018, 12:56:03 pm »
Нема потреба од полномошно за низ МК, освен ако нешто не се променило деновиве а да не сум во тек.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #9024 на: 05 Март 2018, 18:51:23 pm »
дај доказ?

Кај @Banzai ми е книгата со закони и уставот, или нека ми ја врати или нека каже он :D

Нема потреба од полномошно за низ МК, освен ако нешто не се променило деновиве а да не сум во тек.

Да му вратиш книгите на @Dodo да прочита пак :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #9025 на: 05 Март 2018, 19:59:58 pm »
@MecheTo ова со таблиците дефинитивно им е некоја нова финта. Пред недела-две ме застануваат на рекорд, стандард процедура со документи и све. Зима сообраќајна госпоѓица жандармерка и нешто ми се мафта пред кола. Се враќа кај Јетито со другите четворица колеги (радна акција, да не не можат да постигнат), иде пак кај мене пред кола, ме глеа у браник нешо. Доаѓа на прозор:
- Дечко, не ти се оригинал таблиците.
- Молам? Како мислите не се „оригинал“?
- Па така, не ти се оригинал, иди на технички да ти ги проверат пошо xxx евра е казна.
- Ама не, објаснете ми какви се тие оригинал таблици, стварно не ве разбирам, јас колава ја иам од октомври  месец и не сум ја чепкал.
- Оди на технички и ќе ти објаснат.
И толку, ме пушти. Застанувам после некое време, ги проверувам таблиците со лампа, сребрените жигови со МК и вентилаторот си се гледаат и напред и позади, а она за предната ме гњавеше.
Најмногу ме напна моментот дека новопечената џандарка очигледно врска немаше што збори, само го расфрлаше зборот „оригинал“, небаре за Гучи саат од фејсбук огласи станува збор. Единствена ствар со предната таблица е дека е извадена пластичната рамка, што она у ниеден момент не спомна дека е проблемот. Ако ова е неправилно, ве молам кажете ми вие.
Се слушнав и со стариот газда после тоа, го прашувам дали правел глупости со таблицата и таков збунет „... Не бе, само пластиката ја тргнав за поубаво да изгледа.“

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9026 на: 05 Март 2018, 20:13:33 pm »
Финтата е шо многу од законите се двосмислени,џандарот се слуша па кога нема за шо ке ти најдеме нешто.Ке ги издржам уште малку,не е страшно сега,страшното помина. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #9027 на: 05 Март 2018, 20:25:55 pm »
Почнаа да гњават и за таблиците?

Кај татко ми двете се ебиветер (такви беа кога си го купе бурагото), плус и пластики нема :)

Намерно бе, ако вози во алкохолизирана состојба и ако го застанат, таблиците ќе им го одземат вниманието :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9028 на: 05 Март 2018, 20:27:54 pm »
Кај мене се исто вака и јаде брат ми 100е...
Многу мангупска му гледаше колата на џандарката,така рече...Е за то му викам казна нема. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #9029 на: 05 Март 2018, 20:30:54 pm »
Татка мојт да куртули, ич не му е мангупска колата ;D