Мече, мораш да објасниш.
Баш ме интересира!
Одев за Скопје сабајле и на слегување на Плетвар уште на почеток на спуштање не застана полиција.Возеше брат ми ради јас шо имам забрана,уредно врзани со каиш(многу ретка појава кај мене,ќе се потрудам да се поправам),полека возеше брат ми кај ради летните гуми беше претпазлив,кај ради така си вози чоекот.
Не застануваат:
-Добро утро,
Добро утро
-Документи,
Повелете
-Ахм,овие гумите летни се прашва полицајката
Да(и да му речевме дека се зимски појма ке немаше),ама носиме синџири
-Со фолиите шо прајме
Ништо извадени се(останати се само на багажникот)
(Во меѓувреме го викаат братми кај Јетито,да го пишат) и му викаат дај полномошно...
Братми му вика немам полномошно пошо сопственикот на колата ене го во кола до мене седи...
Иди полицаецот кај мене и ми вика:
-Абе ти треба атест за фолиите,му викам ок тоа е тоа,немам атест и не сум стигнал или да ги стестирам или да ги извадам...
Во меѓувреме полицајката однапред ми вика шо ти се вакви бе таблиците...
ЈАс зачудено,какви бе?
Ми вика овие ти се преправани...Јас целиот иксој во глата излегвам(си викам кој знае какви се не сум ги видел сабајле),излегвам какви шо си беа такви се(а кај мене она црвеното квадратче со печатни букви го нема,избледено беше скрос и го доизбришав со ацетон)...
Не бе им вика овие се преправани,сам ги имаш праено.
Ок му викам,да сабајле ги праев пред да тргнам и си влегов во кола...
Одат да го пишат брат ми во Јетито,и почнуваат кај одите шо одите...Му кажва брат ми дека одиме во амбасада и дека имаме термин,па почнуваат со муабет дека сите сме ја напуштале државата дрн.дрн....На крајот брат ми му спомна еден чоек,и џаки му вика абе аман му вика шо не кажа со време...И сеа се мислам дали пушти брат ми нешто жалба ова она,ке видам ке се консултирам од утре...
едит: немам подобра слика,ама се гледа,значи како шо е задната така е и предната таблица,нема ништо разлика