Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2098819 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8970 на: 20 Февруари 2018, 08:40:43 am »
Ајде ти немаш доказ дека си платил.
А тие како има доказ дека ти пишале казна? Дека си бил паркиран тогаш и таму и дека не си платил?

Ако е за така тие можат секој ден на рендом коли да пишат казни и по 3 год присилно да наплаќаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8971 на: 20 Февруари 2018, 08:48:19 am »
Плаќање преку банка или нешто за да остане траг? Или нешто доказ?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8972 на: 20 Февруари 2018, 11:57:09 am »
@Deni
Кеш платил

@osmica8

Очигледно може, бидејќи законот го сменија и сите вакви прекршоци и комунални давачки го заобиколуваат судот и одат дирекно во УЈП.
Реално никој е знае каков им е ситемот на евиденција, дали ујп ги контролира при издавање фискални у случај да сторнираат сметка итн
Ќе оди утре стариот па ќе види.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8973 на: 20 Февруари 2018, 13:21:29 pm »
Нека ојт лошото по него... Дур одиш по судови 3х ќе платиш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8974 на: 20 Февруари 2018, 17:38:14 pm »
Клабери, поука за сите, учете германски ....

Отприлика вака им иде легалната кражба на ПОЦ

4. Плаќаш
6. Пак си плаќаш пошо сите знаеме кај живееме

„Алал“ нека им се, за цитостатици да ги арчат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8975 на: 21 Февруари 2018, 11:35:49 am »
Поднесовме денес приговор, па ќе видиме.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #8976 на: 21 Февруари 2018, 20:52:49 pm »
Во четвртокот еден слепец ме закачи дур бев паркиран и сеуште не излезен од кола.

Ајде европски записник и денес одиме во осигурителната компанија и се по ред и вика ааа не, ако сакаш да поднесеш за претрпен страв и стрес, треба записник од полиција дека имало повредени... Му велам, не сме повредени, на сопругата и се слоши после тоа и се јавивме на брза помош, отидовме, скокнал притисокот, диазепам ова она и толку. Она се уплаши пошто од кога излезе, се засолни напред пред клола за среќа па не ја собра и неа па кога и текна шта би било кад би било, и се сврте троа... До душа бааги слупа и мене не ми беше сеедно оти бев сеуште внатре...

Одам сега у полиција да се консултирам шо е како е и ми потврдува полицаецот дека отишол возот во врска со нематеријална штета...
Ми кажува дека ако сум сакал така, требало да си викнам полиција на лице место и по 250 евра на двајцата па после на суд да се решава кој бил крив... Ок му викам, ај чао.

Значи ако не дај боже, дај боже прво 250 евра па после ќе видиме, така или пропуштам нешто?
Се на се не верувам дека има штета повеќе од 100-150 евра пошто само гребаници има и тоа повеќето од неговиот ретровизор. Треба ли за тоа да се вика полиција?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5200
« Одговори #8977 на: 21 Февруари 2018, 21:21:11 pm »
Европскиот записник го добиваш во едно папче од осигурителната компанија. Мислам дека внатре си е напишано се убаво и јасно....така да сега веќе тоа е тоа.
Осигурителниве дури едно зелено парче хартија ти го продаваат и секој денар ќе ти го измолзат, недајбоже да треба да бараш од нив.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8978 на: 21 Февруари 2018, 21:24:43 pm »
Подруго е со телесни повреди... Инаку пак толку од прилика ќе сте зеле (250€) за стравот... Ем по судови драпаници...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #8979 на: 21 Февруари 2018, 21:36:10 pm »
Врска нема со тоа дека треба по 250 евра да плаќате, објаснувано е веќе. Се плаќа 250 евра ако сообраќајката е без повредени, односно печена за европски, а едниот се инати и не сака европски. Ако има еден повреден или некој од другите услови за европски не е исполнет, тогаш си се вика полиција и за 250 денари ти прави записник и скица. Денари, не евра.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #8980 на: 21 Февруари 2018, 21:39:35 pm »
Не е муабетов колку ќе сме зеле него апсурдно е за да потерам нешто ми требаат 250 евра во секој момент во џебот при Македонска плата од 200 евра...

И зошто да се влечам по судови и да го оптоварувам човекот со дополнителни трошоци кога реално може се побезболно да се истера.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #8981 на: 21 Февруари 2018, 21:43:21 pm »

Врска нема со тоа дека треба по 250 евра да плаќате, објаснувано е веќе. Се плаќа 250 евра ако сообраќајката е без повредени, односно печена за европски, а едниот се инати и не сака европски. Ако има еден повреден или некој од другите услови за европски не е исполнет, тогаш си се вика полиција и за 250 денари ти прави записник и скица. Денари, не евра.

Тој идговор ми требаше.
Во мојов случај немаше инаетење. Човеков си ја призна вината туку врз основа на европски, осигурителната компанија не сака да прифати да исплати штета од причина што нема полициски записник.

Стресен учесник е повреден или е само стресен?
Треба полициски записник или не за да се надомести нематеријална штета за стрес?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #8982 на: 21 Февруари 2018, 21:45:39 pm »
Со европски може да се бара само материјална штета. Ако има повреден (повреден е и само ако претрпел стрес и сака да бара надомест за тоа), тогаш мора полиција да се викне.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #8983 на: 21 Февруари 2018, 21:53:47 pm »
Со европски може да се бара само материјална штета. Ако има повреден (повреден е и само ако претрпел стрес и сака да бара надомест за тоа), тогаш мора полиција да се викне.
ima vo mkd zakonodavstvo nadomest na finasiska zaguba radi neodenje na rabota preku osiguritelna ili toa treba vo privatna tuzba?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #8984 на: 21 Февруари 2018, 21:54:29 pm »
Јасно.

Дали ви мојов случај кога човеков признава вина а јас сакам и надомест за стрес, се тегавам и одбивам европски и викам полиција, треба да платам 250 ЕВРА или само 250 денари за записник?

Пошто излегува дека одбивам европски, нели?