Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2100271 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8805 на: 30 Јануари 2018, 07:06:59 am »
За кратко тргам за Бт а од таму за Ск, баш ќе видам како е со контроли. Ќе возам дом30+ од знаци за да поминам со 10еур

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #8806 на: 30 Јануари 2018, 07:07:28 am »
Сега баш на утрински вести слушав дека ќе има засилени сообраќајни контроли периодов, засилени со пајак возила,така да внимавајте да не ве опрчат по џебот.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8807 на: 30 Јануари 2018, 07:21:58 am »
Затоа и пишав дека ќе видам состојба на терен

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #8808 на: 30 Јануари 2018, 07:59:59 am »
Вчера на тунелот кај Катланово ќе ме опашаа ако веќе немаа пациент на кој веќе му го опашуваат. Тунелот со 80, јас возев едно 110-120. Ама битно кога ги видов не се сепнав туку продолжив. А се чудев зошто сите возеа побавно таму оти претходно истите тие ме престигнаа со 150+. Сигурно често стојат на таа локација и спроведуваат закон за брзина и возачки книшки. 

А ќе ме плеснеа во Автокоманда и тоа на мое зелено... Арно си ги отворив 16 и гледав насекае.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8809 на: 30 Јануари 2018, 08:18:07 am »
Ја вчерА брзав за у болница со 200 излегов од тунелот среќа немаше контрола

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8810 на: 30 Јануари 2018, 09:55:18 am »
Во текот на вчерашниот ден (29.01.2018 година), на подрачјето на Сектор за внатрешни работи Скопје се случиле осум сообраќајни незгоди од кои три со телесни повреди и пет со материјална штета. При сообраќајните незгоди пет лица се здобиле со лесни телесни повреди. Од преземените мерки и активности констатирано е дека 45 возачи го управувале возилото со брзина поголема од дозволената. Од сообраќајот вкупно исклучени се девет возачи и тоа двајца бидејќи го управувале своето возило под дејство на алкохол и седум возачи бидејќи го управувале возилото без да се стекнат со право за управување на моторно возило. Од сообраќајот се исклучени и девет возила со истечена важност на сообраќајна дозвола. Во текот на изминатиот ден биле издадени и 75 мандатни платни налози за не прописно паркирање и 86 возила биле подигнати со „пајак“.  Во текот на вчерашниот ден биле санкционирани и седум пешаци кои поминале коловоз вон пешачки премин. Исто така еден возач е санкциониран поради поминување на крстосница на црвено светно, еден возач поради не давање првенство на минување и еден возач поради неправилно престројување.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #8811 на: 30 Јануари 2018, 10:02:31 am »
Во текот на вчерашниот ден (29.01.2018 година), на подрачјето на Сектор за внатрешни работи Скопје се случиле осум сообраќајни незгоди од кои три со телесни повреди и пет со материјална штета. При сообраќајните незгоди пет лица се здобиле со лесни телесни повреди. Од преземените мерки и активности констатирано е дека 45 возачи го управувале возилото со брзина поголема од дозволената. Од сообраќајот вкупно исклучени се девет возачи и тоа двајца бидејќи го управувале своето возило под дејство на алкохол и седум возачи бидејќи го управувале возилото без да се стекнат со право за управување на моторно возило. Од сообраќајот се исклучени и девет возила со истечена важност на сообраќајна дозвола. Во текот на изминатиот ден биле издадени и 75 мандатни платни налози за не прописно паркирање и 86 возила биле подигнати со „пајак“.  Во текот на вчерашниот ден биле санкционирани и седум пешаци кои поминале коловоз вон пешачки премин. Исто така еден возач е санкциониран поради поминување на крстосница на црвено светно, еден возач поради не давање првенство на минување и еден возач поради неправилно престројување.

Прашањето од милион долари е .....колку од казниве се пишани во Чаир, Арачиново, Бит Пазар и слични дивљи запади...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #8812 на: 30 Јануари 2018, 10:04:40 am »
Проблемот е што цела држава стана диви запад последниве години :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8813 на: 30 Јануари 2018, 10:10:43 am »
Пред малку ме сопре полиција, ми побараа документи и ме прашаа дали носам ланци и елече.

Документи им дадов, ланци и елече имав во гепек, ама надвор беше многу ладно и загадено и ме мрзеше да излагам од кола.

Им реков дека немам ланци и елече, ми пишаа казна 4000 денари и ја платив.

Кој ќе искача на ладното, плус загадено.

Им дадов 5000 на полицајците, нека се почастат кај Љуц една скара.

Не се курчам, само споделив случка.
Ашколсун ефенди Златко

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8814 на: 30 Јануари 2018, 10:15:32 am »
To e to :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8815 на: 30 Јануари 2018, 14:44:03 pm »
Барем да можеше да се плаќа на лице место... Да не трпевме уште Х нервози за ку*ово здравје..

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #8816 на: 30 Јануари 2018, 14:47:45 pm »
Барем да можеше да се плаќа на лице место... Да не трпевме уште Х нервози за ку*ово здравје..

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #8817 на: 30 Јануари 2018, 22:48:38 pm »
На автопат во тунел не се претицува
True or False?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8818 на: 30 Јануари 2018, 22:51:43 pm »
Ако е со две лени не :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #8819 на: 30 Јануари 2018, 22:52:02 pm »
На автопат во тунел не се претицува
True or False?

Ако има испрекината линија, нема забрани по тие знаците што се менуваат во зависност на условите на патот, на влезот во тунелот и двете ленти се слободни со светлосната сигнализација што ја има на полукругот/работ горе, и додека двете возила не ја надминуваат максимално дозволената брзина, зошто би било забрането?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.