Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104936 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8745 на: 28 Јануари 2018, 11:30:32 am »
Па сите новиве се такви, на тиграта за позиционо ламбиче фарови се вадат, на пасатот не знам ама мислам и таму. На бмв то треба коцкарски долги прсти за да смениш.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8746 на: 28 Јануари 2018, 11:38:55 am »
abe celta e on pari da drpnee, a ke bara po zakon bilo sto samo arac da zbira...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8747 на: 28 Јануари 2018, 11:39:16 am »
Што ги унаказале така коливе...

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #8748 на: 28 Јануари 2018, 12:24:55 pm »
Возев корса 2007 со изгорено средно светло, изгоре по пат(нормално резервно имав) ме застана ми вика технички не си исправен, му викам друже идам накај дома за да ја сменам сијаличката пошто треба поткрило да вадам и фар за да ја заменам сигурно тоа нема на сред улица да го правам! Искочи еден постар од комбето и вика во право е дечкото пушти го... Тој што ме застана беше млад дечко наместо да ме опомене одма шериф глуми казни ке пишува, кутрите повеке од југо немаат видено па затоа и не знаат дека на поновиве коли да смениш сијалица треба пола кола да ја растуриш!
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8749 на: 28 Јануари 2018, 12:32:38 pm »
Мене пред месец ипол ме запреа надвор од град му викам еве гуми имам и не ми бараше ланци.
Има разлика рутинска контрола и овие што имаат квота уште не ме беа сопрени се залетаа за ланците.

Инаку летни гуми иам ама не ни ги проверија.

Ја само кажав иам нови гуми.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Епа ништо. Си немал ни зимски ни ланци.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8750 на: 28 Јануари 2018, 12:36:22 pm »
Возев корса 2007 со изгорено средно светло, изгоре по пат(нормално резервно имав) ме застана ми вика технички не си исправен, му викам друже идам накај дома за да ја сменам сијаличката пошто треба поткрило да вадам и фар за да ја заменам сигурно тоа нема на сред улица да го правам! Искочи еден постар од комбето и вика во право е дечкото пушти го... Тој што ме застана беше млад дечко наместо да ме опомене одма шериф глуми казни ке пишува, кутрите повеке од југо немаат видено па затоа и не знаат дека на поновиве коли да смениш сијалица треба пола кола да ја растуриш!
Кој како им разбирање. Не знам баш какое по закон али смееш да возиш дали треба да застаниш со трокут и да викаш шлеп...

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #8751 на: 28 Јануари 2018, 15:07:25 pm »
Бумб, ме мрзи да ти ги цитирам постовите пошто ќе мора реферати да пишуваме за да ти докажам дека не си у право. Верувам дека си предел како маче кога ти ја пишувале казната пошто си знаел дека си виновен. Да си им се понашал како тука што глумиш лудило у врска со случката твоја ќе си го јадел немиен со уште некоја друга казна.

Не ги бранам, ниту тебе ти се ситам на казната. Земи еднаш, не само ти туку секој еден од нас, прифати ја вината, признај дека си згрешил и продужи даље ебаго.

Кога пишуваат а сме криви зошто пишуваат, кога не пишуваат зошто не пишуваат.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8752 на: 28 Јануари 2018, 15:17:00 pm »
Јас не се ни жалев нит курчам со постот, нит глумам лудило.
Само споделив што се случи.

Затоа е нели темава така?

Поправи ме ако грешам.

И види погоре си признав дека не сум го почитувал законот и тоа е тоа.

Незнам зошто е потребно вакви коментари.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #8753 на: 28 Јануари 2018, 15:17:48 pm »
druze eneti cela partizanska so nadrkani motordzii na edno trkalo vozat...
neka pisuvaat na niv ako smeat!!!poveli i kameri imaat,
PS: DALI NEKOJ NA FORUMOV E PROTIV DA IM PISUVAAT NA MOTORDZIINE???
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8754 на: 28 Јануари 2018, 15:26:06 pm »
Јас, оти има моторџии што возат сосем ок....
Е сега добро, се дешава светло да прегори, еве како ќе постапите ?
Знали треба или да стајте тајмер на секоја сијалица па д ја мењате пред време, или да се распостелите на сред пат браници да ваѓате, или шлеп да викните. Мад ајде кај мене лесно се мењаваат, ама ете има коли кај што треба не бранико, пола предница да ја растуриш... Или еве меѓувреме ти прегорело светло, немаш модерна кола да ти сигнализира на бордот...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8755 на: 28 Јануари 2018, 15:31:50 pm »
Кај мене не треб а расклопување на браници,подкрила,фарови,па да речиме дека се враќам од некаде и ми изгори едно светло,ај шо не носам сијалици,ама и да носам не застанувам да менувам,едноставно ке си дојдам до дома и готово.Е сега ако во меѓувреме се погоди да ме застани и да ме казни тоа е тоа. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8756 на: 28 Јануари 2018, 15:39:47 pm »
биди здрав и жив :)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #8757 на: 28 Јануари 2018, 15:43:40 pm »
Абе ти реков не ми се пишуваат реферати, ќе отидеме у друг правец.

Вчера ме репнаа на обиколница за неносење ланци

Им попунив квота, се гледаше дека за тоа им е. Нејкев да се расправам нит да вртам телефони.

А реално сеа прекршувам законот ама треба да се има усул малце, нема нит снег нит најави башка на автопат + нови гуми.

Али ова е на муабетот погоре со казните, гу маваат сите за неносење ланци знаат најсигурно им е и квотите најлесно се пунат.

Глумеа нешто со тие камерчињата на рамо закачени, стварно ли работат тие?

Не ми делуваше така според однесувањето нивно.

А и ептен се морони.
Ме прашуваат дали носам ланци им викам не.
Аха ок дај лична и одма почна да пишува, нит провери гепек нит ми ги провери гумите.

Стрикнто се фатиле за тие ланци ко слеп за стап.

Ај со ред....

Квоти не постојат у МВР,  тоа е измислица од незадоволните и несовесни возачи кои го искусиле благодетот на казнувањето за да си олеснат на душичката.

Тоа што нема снег а ти имаш нови гуми не го оправдува неносењето на ланци. За домашна работа прочитај го ЗБСП. Твојата постапка и плачењето тука на форум покажува дека не си запознаен со законската регулатива.

Камерите работат и напротив некој одлучил дека се полезни баш заради тоа милиционерите да не не глумат лудило.

Морони има и меѓу нив и меѓу нас. Луѓе сме, плус македонче. Не зборам за тебе лично.

Епа ако те прашале дали имаш ланци и си им рекол дека немаш која е логиката дополнително да проверуваат. Демек не ти веруваат? И нормално дека одма ќе почнат со пишување на казната, сигурно нема да плетете.......

И на крајот, да не ме разбереш погрешно, мене ме репнаа 300 евра плус чекам забрана да ми стигне па не се жалев а можев да "ја скинам" ама не сакав. Сум згрешил, признав вина и тоа е. Не ми се жацовците криви што претекнував на полна линија.

Малце филозофски ќе звучи ама ако сакаме нешто да смениме треба да почнеме од себе па кон другите.

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #8758 на: 28 Јануари 2018, 15:48:11 pm »

Малце филозофски ќе звучи ама ако сакаме нешто да смениме треба да почнеме од себе па кон другите.

Не филозофски. Ова треба да се повторува секој ден по 3 пати пред секој оброк, ко молитва. Дур не почне секој да менува нешто малце од малце :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8759 на: 28 Јануари 2018, 15:51:47 pm »
И сега ако имаш нови ЗИМСКИ гуми треба да носиш ланци али не?
Во право сте ама... Ако вози некој контра 99% ќе речат се нашол, остај го батали го, тој 1% будала ќе испаднат... или нека е 90-10...