Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2100951 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9210 на: 03 Мај 2018, 20:28:16 pm »
Има, така им одговара...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9211 на: 03 Мај 2018, 23:40:07 pm »
Кога ќе плаќаат даноци нека си бараат и права, и ова им е многу.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9212 на: 03 Мај 2018, 23:59:15 pm »
ќе им пратат инспекција ако пискаат.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #9213 на: 04 Мај 2018, 01:35:07 am »
mora da im pokazes mesto na lugeto kade da parkiraat za da gi kaznis ako se parkiraat na ulicana... Inaku na plasticarskana luge od cela MK doagaat, ama igleda isto i poicajci... :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9214 на: 04 Мај 2018, 04:49:46 am »
немаат каде, ако почнат да се бунат дуќанџииве може да почнат да им бараат „такви и такви“ услови за дуќан, а најлесно е да ги затворат, што спрема мене не е ок, а,а ако забранат во целост тука паркирање сами ќе затворат. Сепак треба тротоарите да ги отстапат, па може ќе се најде нзс.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #9215 на: 04 Мај 2018, 07:59:00 am »
Вака е со секоја власт. Ќе направат месец дена малце акција и после се по старо. Дај боже овие да издржат подолго време со акцииве и за паркирање и навечер за пиење, а гледам и на партизанска кај броз почнаа да мерат за брзина.

Уште ебаните камери да почнат да чкрапаат за црвено и брзина, па честитки да ни стигаат дома.

и карши Лептокарија, после тој плавиот универзитет мереа со радар
тројца имаа застанато

редовна пракса е инспектори од други градови да шетаат надвор од својот град, баш поради барање кој е што е мој е, ништо чудно и со полицајците да почнат да практикуваат таков начин на работа

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #9216 на: 04 Мај 2018, 10:28:55 am »
Одамна така прават со џандариве во помалите градови, бар така ми кажувале локалците. Во Скопје појма неам некој кога ќе ме застане дали го донеле од МВР тука или сам си се преселил, метропола јебига :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9217 на: 04 Мај 2018, 11:02:27 am »
Да донесат полицајци од други градови се случува многу ретко и ги викаат републичка полиција (не знам дали стварно се од републичка полиција или само така ги викаат дека од друг град). Демек кога се тие тука потешко се избегнува казна ако не си по пропис, ама одма се разбира низ град за републичката :D

Како и да е, добра пракса за казнување на локални шерифи, но не ретко ќе изедат ќотек незнаејќи која специјалка ја запираат. :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9218 на: 04 Мај 2018, 11:57:39 am »
Ни тие не запираат "џипови, аудиа..."

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9219 на: 07 Мај 2018, 11:58:00 am »
Decki dali negde niz zakonot pisuva deka zabranata vazi samo za Mk ili vazi sekade.
Poso mnogu od kolegite vikaat deka zabranata ne vazi nadvor od Mk...
Poso jas imam zabrana do 17ti ovaj mesec,a vo sreda trgnuvam za Slovenija pa od tamu pozle 3-4 dena prestoj ke prodolzam za Germanija.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #9220 на: 07 Мај 2018, 12:53:55 pm »
Мече не сум сигурен, но сменија нешто во законот, кога поддаваш документи за меѓународна возачка, проверуваат дали имаш забрана за некоја категорија. Според ова не би требало да смееш да возиш надвор од МК ако имаш забрана. Но доколку веќе имаш важечка меѓународна, вози со неа, а ако ти ја побараат националната снајдувај се, лажи мати  :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9221 на: 07 Мај 2018, 15:20:34 pm »
Ако ти забранат возење во Хрватска, забрането ти е во Македонија?

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #9222 на: 07 Мај 2018, 15:26:44 pm »
Во Хрватска ми ја имаат побарано националната возачка иако имав меѓународна. Ако беше со забрана, верувам дека ќе ми пишеа казна.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #9223 на: 07 Мај 2018, 15:31:05 pm »
Во Хрватска ми ја имаат побарано националната возачка иако имав меѓународна. Ако беше со забрана, верувам дека ќе ми пишеа казна.

Мислам дека нема веза..Забрана издадена од една држава важи само за во таа држава. Ако ти забранат вожња во хрватска, ќе си возиш преку друга земја.
Јас лично не смеам да возам во Швајцарија со наша дозвола. Надвор од тука, можам да ја користам Македонската дозвола без проблем

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9224 на: 07 Мај 2018, 16:30:38 pm »
Меѓународната е само надополнување на националната. Мора да ја имаш (покажеш) националната заедно со меѓународната. Пишува и на меѓународната некаде, ако не се лажам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.