Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1874235 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7980 на: 23 Јули 2017, 14:17:15 pm »
Многу пати е кажано за многу работи но се си е по старо.Утре одам да ги пријавам во комуналниот инспекторат за водата од климата и тоа што од нивната бања од некаде прокиснува на таванот од нашата бања и ќе барам физичка делба на имотот на дворна површина,подрумска просторија и таванска просторија.
Доста беше со кажување на мирен и културен начин,со тртеи и готованци нема разбирачка.
Фрли 1000-2000 еур да го направат пола човек и обавезно смеј му се кога ќе го носат дома во количка.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #7981 на: 23 Јули 2017, 22:35:16 pm »
Па после тој ќе фрли 4-5.000 еу него да го претепаат.... и така на така...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7982 на: 24 Јули 2017, 09:59:32 am »
Многу пати е кажано за многу работи но се си е по старо.Утре одам да ги пријавам во комуналниот инспекторат за водата од климата и тоа што од нивната бања од некаде прокиснува на таванот од нашата бања и ќе барам физичка делба на имотот на дворна површина,подрумска просторија и таванска просторија.
Доста беше со кажување на мирен и културен начин,со тртеи и готованци нема разбирачка.
Ај пробај прво да отидеш во полиција и да му објасниш за тортурите, (конкретно тортурите), вербалните напади, навреди, објасни го и легенот со вода како напад и дека нема крај и побарај да го повикаат во станица и да му објаснат што е ајвар а што е сирење. Специфично да му потенцираат дека при секој нареден макар и најмал кикс, дека по повик ќе повикаш полиција и по направен записник ќе побараш да му се пише казна за нарушување на јавен ред и мир а по записник исто и ќе му поднесеш тужба за таму ред напади и повреди на дом, стрес, душевен бол и останато.

После полиција, инстантно оди одма кај комунален инспектор Јован.
Објасни се со него, ќе ти каже да поднесиш барање со такса 50 денари и ќе излезе на терен он. Земи му и број да го подсетуваш.

Прашај дали во катастар или урбанизам, каде треба да поднесеш барање за физичка делба.
Викни си приватен геодетски премер, нека измерат кое до каде е и потерај таа работа. Тука може пак да имаш ситуација со стрикото но ќе си повикаш полиција пак и ќе бараш изрично да му напишат пријава!
По премерот, одма ставај бетонски колци со сврдел длабоко и оградувај, ни милиметар во неговото. После дотерај процедура за упис на физичката делба со елаборатот од премерот.

После уписот, при најмала непријатност, повторно повикај полиција и постапи исто како по член 1 од постов :)

Не пропуштај шанса да го тужиш при најмала причина.
Без разлика на трошоците кои ќе си ги плати тој, нервие немаат цена.

Ако се во ова не вроди со плод, почнувај деструктивно, кофи уље, зелка расол да се расипе па на жешкото остави му ја отворена и остало...

И следно е ти лично да го фатиш и да слушаш како пукаат коски.

Последно е да си најдеш живеалиште и да отидеш долу ккај реката, евентуално во брушан маало и да викнеш, кој 30 души сакаат гратис да живеат средено, и ќе ти се јават 300 души и по интервју ќе одбереш 30 најбељаџии и ќе ги сместиш во твојот дел од куќата и ќе му кажиш. седете и лумпувајте што појако. Нив закон не ги јаде.

Кога ќе изумрат тие што ти пречеле таму во куќата, ќе избркаш тоа нинџите и си се враќаш.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7983 на: 24 Јули 2017, 11:25:25 am »
Чекор по чекор све убаво објаснето.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2208
« Одговори #7984 на: 24 Јули 2017, 13:44:47 pm »
Кај 12ч денеска,чекав 20 мин да докапе водата за да си влезам во гаражата.

Не можев да го најдам комуналниот инспектор,имал ревизија од Скопје,утре ќе го барам повторно.
Баталив веќе вербални расправии и караници и цело маало да гледа сеир,оваа недела ќе пријавувам по институции и ќе собирам докази и слики.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #7985 на: 24 Јули 2017, 13:50:53 pm »
Kaj e цревцето? неможе ли да се настави уште 2-3 метри да оди до некаде кај што не смета?

(покрај пријавите...)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2208
« Одговори #7986 на: 24 Јули 2017, 14:12:39 pm »
Цревото е на неговата тераса така висе од надворешната единица а со 2-3 м црево може да го стави во буката и решен проблем.Но овој пат не е од климата,овој пат си ја шприцаа терасата со црево,а тоа го прават скоро секој ден,од терасата немат направено никаков одлив на водата туку така си тече надолж целата тераса,врз мојот влез за во спратот,во дворот и во влезот од гаражата.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8152
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7987 на: 24 Јули 2017, 15:07:54 pm »
Пробај со петарди кај 2-3 по полноќ.

Не се заебавам, со ретардирани, ретардирано треба.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #7988 на: 24 Јули 2017, 16:41:35 pm »
Сега сфаќам за што била темава..
Епа драги мои, јас еве 10 години си терам "комшиски" спор за утврдување на меѓа..

Дворното место ни е откупено пред 10 години, имаше 100 геодетски мерења, имотни листови, наоди, тужења, закани....за на крај судот да пресуди зидот да се стави кај што 63та била поставена жичана ограда....што значи сум платил 500 квардати по урбанистички план, а според пресуда има 494...

Чекавме да се реши спорот кој стигна до ревизија од врховен суд и еве догодина планираме да се реновира дворот од водоводна инсталација па нагоре и секако 180цм зид према говедото.
Говедо бидејќи се дрзна да покаже сила на мајка ми и да се закануви (кога сме на работа), а оваа знаејќи ме каков сум не ми ни кажала...
Откако разбрав што се случило, отидов и му "објаснив" што ќе се случи ако истото го повтори...
И замислете..он е тој кој отишол во полиција да се жали дека јас сум се заканувал..

PUSSY...треба секој ден ФАЛА да ми вика што не е доживотно на штаки.

Заради овој двор ни доберман не можам да си земам и ради истиот ете се зезам со церади , ќебиња за колата бидејќи чекам да се реши споров па да се изгради прописна тенда за коливе како што е ред.

А да...од другата страна говедото не е ни сопственик на дворното место..туку е РМ..
Али тоа ти е....

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #7989 на: 24 Јули 2017, 17:35:14 pm »
Dobro sto ne si padnal na provokacija...... tolku ke kazam, tatko mi padna pa posle poveke nervozi nego satisfakcija od momenti, negovi zborovi ne moi.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7990 на: 24 Јули 2017, 21:07:17 pm »
Сега сфаќам за што била темава..
Епа драги мои, јас еве 10 години си терам "комшиски" спор за утврдување на меѓа..

Дворното место ни е откупено пред 10 години, имаше 100 геодетски мерења, имотни листови, наоди, тужења, закани....за на крај судот да пресуди зидот да се стави кај што 63та била поставена жичана ограда....што значи сум платил 500 квардати по урбанистички план, а според пресуда има 494...

Чекавме да се реши спорот кој стигна до ревизија од врховен суд и еве догодина планираме да се реновира дворот од водоводна инсталација па нагоре и секако 180цм зид према говедото.
Говедо бидејќи се дрзна да покаже сила на мајка ми и да се закануви (кога сме на работа), а оваа знаејќи ме каков сум не ми ни кажала...
Откако разбрав што се случило, отидов и му "објаснив" што ќе се случи ако истото го повтори...
И замислете..он е тој кој отишол во полиција да се жали дека јас сум се заканувал..

PUSSY...треба секој ден ФАЛА да ми вика што не е доживотно на штаки.

Заради овој двор ни доберман не можам да си земам и ради истиот ете се зезам со церади , ќебиња за колата бидејќи чекам да се реши споров па да се изгради прописна тенда за коливе како што е ред.

А да...од другата страна говедото не е ни сопственик на дворното место..туку е РМ..
Али тоа ти е....

Стратро да не е човек во твоја кожа ама има една народна која вели: не се карале за нивата туку за меѓата. Класичен македонски менталитет.

По она што си го пишал претпоставувам дека на времето кога тој плац каде што си ти и неговиот биле уцртани по други, за денес понеточни мерења. Денешниве мерења, т.е координатите (точките) кои ги доделува катастар на геометрите во многу случаеви не се совпаѓаат со тогашните односно има одредени разлики кои одат и до 1 метар отстапување.

Кај мене кога геометар ми го обележуваше плацот, кој го викнав на мое барање за да имам мирен сон, излезе според катастар дека плацот ми влегува 15см во собата на комшијата кој е лепенка до мене. Неговата куќа бај д веј е изградена во 60-тите и ако јас се водам по катастар треба да испаднам говедо и да си наоравам проблеми себе и на комшијата. Така да, ако некогаш меѓата за која спорите била таму кај што била мрежата а катастар сега вика дека е поместена големи се шансите комшијата да ти е во право.

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5623
« Одговори #7991 на: 25 Јули 2017, 00:20:58 am »
Има разлика помеѓу старите и новите мерења,  мене конкретно  ми излегоа 8 квадрати плус дворно место и ме ошулија да си платам 400 евреи за нив..

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #7992 на: 25 Јули 2017, 01:00:19 am »
Да појаснам...
Според договор и катастар имам 500 квадрати.
Според геодетски наоди за да ги земам тие 500 квадрати треба меѓата да се помести во  должина накај него.
Ако остане ситуацијата кај што сега е мрежата добивам 494...

И немаше ништо да се случи ако пред 10 години кога го откупивме дворот ОН не ја тргнеше мрежата за да копа накај мене....наводно негово било.
Моите тогаш од Гевгелија специјално се враќаа...и падна тужба која ја изгуби и си ја врати мрежата кај што беше и си ги плати сите трошоци ко попче.

Тек после се утври дека кај копал накај мене, уште треба и да ми отсапи накај него согласно договор и геодетски наод.
Основен суд пресуди во наша корист, се жалеше и апелационен го врати предметот на повторно решавање.
Основвен пак пресуди во наша корист, апелационен не...тоа створи правен основ на ревизија на Врховен суд кој пресуди меѓата да остане кај што е мрежата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #7993 на: 25 Јули 2017, 01:39:17 am »
Шчо им е на луѓево....???

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #7994 на: 25 Јули 2017, 12:18:19 pm »
Луѓето се тие....али полесно доаѓаат до израз со вакви судови.
Судот не е тој што бил и треба да биде...