Здраво форумџии
Имам еден проблем кој со тек на време се одолговлекува и морам да го решам.
Имам спрат од куќа во кој моментално живее сестра ми(до 3 август кога се селат во нивната кука),куќата е поделена така што првиот спрат е на татко ми,вториот на чичко ми (со кој не сме во добри односи),поголем дел од дворот користи чичко ми,исто и од подрумот а од таанскиот простор елиот тој го користи.Пред 2 години ние плативме за нова инсталација и за нов струјомер и нова инсталација и нов водомер,бидејќи до тогаш никој не седеше од нас таму,така стоеше спратот празен.Го средивме тотално спратот,направивме нов влез,односно го адаптиравме како стан спратот.Чичко ми цело ова време ми прави работи за да ми наштети,и покрај многу пати што ми е кажувано да си ја реши водата од климата,но водата течи од неговата тераса во мојот двор,односно влез каде се влегува во станот и каде се влегува во гаражата.Да напоменам дека пред 1 година врз мене беше истурена вода бидејќи во мојот дел од дворот во 18ч колата била запалена,а јас проверував течности со отворена хауба.Која институција е надлежна,на кој инспекторат да се обратам,за да го решам ова со течење на водата од климата?