Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1907240 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7110 на: 27 Октомври 2015, 10:04:25 am »
На старите правеа дупчиња, на новите не. Нема потреба зашто тој е веќе одјавен од систем.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7111 на: 27 Октомври 2015, 10:06:21 am »
На старите правеа дупчиња, на новите не. Нема потреба зашто тој е веќе одјавен од систем.

абе сега.. не ти пренесувам муабет кажан, туку зборам од лично искуство.. онаму кај што е чипчето, тука дупнуваат со перфораторот... исто онаков перфоратор имаат како за дупче што се прави на лепенките за регистрација на возила... ако ги мрзело да дупчат, тогаш ок..... инаку знаеме дека овде сите се газди и секој си толкува како сака правило... па и ако го мрзи да направи нешто, ипак газда е (тој-таа на шалтерот) и никој не им може ништо...

во секој случај, користењето на старите исправи, иако се во рок, мислам дека е кривично дело... нека се произнесе правник некој...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #7112 на: 27 Октомври 2015, 10:20:22 am »
И јас од лично искуство зборам, пред 3 месеци менував пасош. Стариот ми е уште дома здрав. Не ми го ни побараа на увид.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #7113 на: 27 Октомври 2015, 10:21:51 am »
И јас исто сега пред 2 месеци менував стариот ми е дома. Тој на шалтер вика стариот за успомен и дуго сечање. Не го ни бараат. Само лична карта и си го подигаш новиот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5072
  • The Spartan General
« Одговори #7114 на: 27 Октомври 2015, 10:23:37 am »
Моите сите се изрешетени, освен најновите. Лични карти, возачки, пасоши.   :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7115 на: 27 Октомври 2015, 16:14:08 pm »

Иначе тоа што викаш полиција нема можност на терен да изврши компјутерска проверка, па нема можност кога се ретардирани. Ние тоа го правиме веќе 10 години за комерцијални цели, а неспособнава полиција во 2016-та година не може да го направи. Смешно.

Ставрно е смешно Миле ама не се милицајците криви, туку тие во МВР. Се трошат пари на се само не на опрема за милицајците, од лична до техничка опрема. Срамно, жално или смешно ама тоа е.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7116 на: 27 Октомври 2015, 18:00:09 pm »
Па не се милицајците криви, они се само стадо. Не ни мислев на нив мислев на оние другите на кои полицијата им служи за други работи да не се пиштолам сега, цензура и шпиунажа постои на секој милиметар.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14378
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7117 на: 27 Октомври 2015, 23:18:02 pm »
Другарче кога положи за Ц му дадоа друга возачка. И мене не ми е јасно како не му ја земале едната, али чоеков си има 2 возачки у новчаник сега... Една само со Б и една со Б и со Ц запишани.

Ако му стават забрана да речеме за една од категориите може да ја користи другата без да праи такви далавери како што се спомнаа погоре. Но ако им текне да проверат е тогаш го јадел...

Али најбоље случај шо знам, 2-ца близнаци ама исти брате исти. Едниот постар другиот помлад, овој помалиов 2 години возеше со возачката на брат му додека положи, го стопирале ништо  ;D
Во мојот счучај беше исто вака,старата(од новите биометриските) ми беше со Б категорија и кога ми дојде забраната во меѓувреме положив и за Ц категорија и си ја зедов преку чоек од форумот новата возачка без да ми ја земат старата(инаку ми ја побараа во полиција старата)...
Досега ме имаат запирано проверувано милион пати и секогаш во зависност од ситуацијата се снаоѓам(освен кога нема да се снајдам)...Ако имам забрана на мојата возачка кажувам податоци од братми,проверуваат по воки токи,од полиција му кажуваат нема забрана и слободен сум,никогаш не ме собрале во полиција да ми испитуваат ДНК за да докажат дали сум тој за кој шо се претставувам дека сум,на форумов одвреме на време се тинка без потреба,дали ради неискуство,дали ради праење на финоча незнам...Ја скажувам начин на кој можите да се спасите...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #7118 на: 27 Октомври 2015, 23:44:48 pm »
Vo vtornik sum viknat tamu kaj gradski park prekrsocen sud za slucka od 2012ta god.

ne zastaruva ova cudo a?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7119 на: 28 Октомври 2015, 00:04:49 am »

Во мојот счучај беше исто вака,старата(од новите биометриските) ми беше со Б категорија и кога ми дојде забраната во меѓувреме положив и за Ц категорија и си ја зедов преку чоек од форумот новата возачка без да ми ја земат старата(инаку ми ја побараа во полиција старата)...
Досега ме имаат запирано проверувано милион пати и секогаш во зависност од ситуацијата се снаоѓам(освен кога нема да се снајдам)...Ако имам забрана на мојата возачка кажувам податоци од братми,проверуваат по воки токи,од полиција му кажуваат нема забрана и слободен сум,никогаш не ме собрале во полиција да ми испитуваат ДНК за да докажат дали сум тој за кој шо се претставувам дека сум,на форумов одвреме на време се тинка без потреба,дали ради неискуство,дали ради праење на финоча незнам...Ја скажувам начин на кој можите да се спасите...

Мече ме чуди како досега ниту еден од жацовците што те запирал кога си се претставувал лажно не ти побарал ЛК или друг документ да ти утврди идентитет туку ги земал здраво за готово твоите лични податоци (името) што си му ги кажал и тие ги проверил во станица преку токи-воки (радио врска). Тоа не е СОП (стандардна оперативна процедура) за утврдување на легитимитет на непознато лице (во твојот случај). Можеби се случило еднаш да си налетал на милиционери кои стварно не ги познаваат законите и СОП во разни ситуации (има и такви) ама повеќе од еднаш нешто не ми штима. Секогаш се во тим од двајца или тројца па барем еден ќе се најде малце попаметен и начитан па ќе знае што да направи во дадениот случај. Иако повеќето од нас си тераме сеир со нив на форумов и ги омаловажуваме сепак не се тие до толку ударани со мокра чорапа по глава.

Мој совет најдругарски не си играј така оти има да го јадеш немиен.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7435
« Одговори #7120 на: 28 Октомври 2015, 01:48:21 am »

Иначе тоа што викаш полиција нема можност на терен да изврши компјутерска проверка, па нема можност кога се ретардирани. Ние тоа го правиме веќе 10 години за комерцијални цели, а неспособнава полиција во 2016-та година не може да го направи. Смешно.

Ставрно е смешно Миле ама не се милицајците криви, туку тие во МВР. Се трошат пари на се само не на опрема за милицајците, од лична до техничка опрема. Срамно, жално или смешно ама тоа е.

Абе џандарите немаат опасачи и јакни, вие за техничка опрема сте запнале. ;D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20698
« Одговори #7121 на: 28 Октомври 2015, 09:22:59 am »
Душички напатени, дај да собереме донации...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
« Одговори #7122 на: 28 Октомври 2015, 11:24:51 am »

Не би рекол, види ги новиве пилиштари како ги дотерале. Спремни утре да те дупат во здрав мозок.  ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7123 на: 28 Октомври 2015, 11:40:38 am »

Не би рекол, види ги новиве пилиштари како ги дотерале. Спремни утре да те дупат во здрав мозок.  ;)

... а не знаат што е туна и дека г’с се брише со хартија а не со прсС

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7435
« Одговори #7124 на: 28 Октомври 2015, 13:20:01 pm »

Баш за тие.. ;D :D Ако имаш некој познат таму, прашај дали има јакна, чизми, опасач и слична опрема. :D