Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1907081 пати)

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #7080 на: 20 Октомври 2015, 00:26:54 am »
Поретардирани се од нас у Албанија, иди, види па коментирај :)
Можеби се поретардирани али јуришаат напред.
За 10 години имаат страшен напредок.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7435
« Одговори #7081 на: 20 Октомври 2015, 00:27:55 am »
Поретардирани се од нас у Албанија, иди, види па коментирај :)

Зборам за народот, за нацијата, албанци како албанци. Не зборам за државата. ;D :D  

Од шо се ретардирани, 90% клатат врата земаат плата во "наши" институции. Ретардирани дека.. хихихиих  ;D :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #7082 на: 20 Октомври 2015, 00:30:04 am »
Напротив, за да клатиш врата и да зимаш плата треба да си некој...

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
Одг:
« Одговори #7083 на: 20 Октомври 2015, 07:09:42 am »
Мене зa време нa шкoлски денoви ме симнaa oд aвтoбус пoрaди тoa штo службеничкaтa вo билетaрa вo Автoкoмaндa местo дa ми зaлепи мaркицa зa ученици , ми стaвилa зa пензиoнери кoјa беше сo ист изнoс тoгaш. Ми јa земaa слoбoднaтa кaртa и ме терaa дa плaтaм кaзнa и пoсле јaкa рaспрaвијa вo ЈСП ми јa сменијa мaркицaтa и чao пријaтнo.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4008
  • MadaFunker
« Одговори #7084 на: 20 Октомври 2015, 13:55:12 pm »
Напротив, за да клатиш врата и да зимаш плата треба да си некој...тежок идиот 

;D
New blood of old school

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315
« Одговори #7085 на: 21 Октомври 2015, 13:22:49 pm »
Мислам кај Катланово, на знак 80 возено 135. Тоа е негде на кривината после Макпетрол ако не се лажам.

Едино му викам да се вади дека работи теренска работа и возачката му е неопходна. Бар за минималецот да му го препишат.

Инаку доволно засрамен е, го изгореа од пари давање :) Нема среќа со полиција.

Update: 3 месеца, стапуваат во сила 8 дена мислам по добивање на писмото.

1000 денара трошоци према О суд 1 кои треба да се уплатат.

Честитки до точните типувачи  ;D

PS: Јас првпат одам во бараките за прекршочно ама таму мислиш цела Македонија е испоказнета, врвца народ што чека да го ебат  :o

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7086 на: 21 Октомври 2015, 14:01:50 pm »
Од кога ќе се плати 1000чето на име судски трошоци, уплатницата ОБАВЕЗНО ДА СЕ ЧУВА! Ама не да се стаи негде и после да биде, абе знам тука негде ја ставив, како може да ја нема, туку негде каде што ќе ја најдеш одма, во случај да ти стигне писменце од извршител или да наидеш на блокирана сметка.

Знам 2 примера од пред неколку години, кои и покрај тоа што платиле судски трошоци, после некое време си платија уште 5000, пошто немаа како да докажат дека платиле.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7087 на: 21 Октомври 2015, 14:12:41 pm »
Се плаќа 1000че, се прави поднесок до судот со кој се доставува оригиналната уплатница, а ти примерок од поднесокот со приемен печат и копие од уплатницата си чуваш за век и векови :)

Него друго прашање, откако ќе добиете пресуда дека имате забрана за 3 месеци да кажеме, каде се иде и во кој рок? Или пак чекате некакво дополнително писменце за да отидете за забраната?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14378
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7088 на: 21 Октомври 2015, 14:19:29 pm »
Возачката се носи одкако ке ти ја побараат,никако пред тоа да ја однесете оти нема да ви важи.Значи одкако ке ви ја побараат да ја однесите тогаш ја носиш и почнува да течи забраната.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7089 на: 21 Октомври 2015, 14:22:33 pm »
Се плаќа 1000че, се прави поднесок до судот со кој се доставува оригиналната уплатница, а ти примерок од поднесокот со приемен печат и копие од уплатницата си чуваш за век и векови :)
Е така де, ама што мислиш, колкав процент од луѓево што треба да платат судски трошоци после постапка за сообраќаен прекршок го знаат тоа?

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
« Одговори #7090 на: 21 Октомври 2015, 14:30:33 pm »
Фала ви за советот, ќе ја чувам уплатницата.

MecheTo сигурен си за ова? (зимањето на возачката)?

Затоа што во писмото пишува дека казната има ефект веднаш по 7-8 дена, т.е ако не се жалиш на Апелација па да ја одложиш за некое време.

Дури и да не ја земат возачката, таму во систем кај нив сигурно си обележан дека имаш забрана за возење со Б категорија.

Порано знам зимаа возачки и ја пишуваа забраната на нова картичка, сега ме стави во мисла..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7091 на: 21 Октомври 2015, 14:33:42 pm »
Возачката се носи одкако ке ти ја побараат,никако пред тоа да ја однесете оти нема да ви важи.Значи одкако ке ви ја побараат да ја однесите тогаш ја носиш и почнува да течи забраната.

Фала мечето. Иначе провери си меил, ти пратив нешто пред некој саат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Влатко К.

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 446
« Одговори #7092 на: 23 Октомври 2015, 13:13:20 pm »
Banzai, зошто само во судско-адвокатско-правнички речник постои "копие", наместо " копија". Остаток од 1946, или? Отсекогаш ме мачело ова прашање :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14378
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7093 на: 23 Октомври 2015, 14:06:10 pm »
Цитат
MecheTo сигурен си за ова? (зимањето на возачката)?
Последниот пат кога ми ја задоа,поточно одкако добив судско решение дека ке ми ја одземат на 3 месеци,јас ја однесов во полиција и им викам еве имам забрана нека седи(тогаш ги земаа возачките) пошо тој период немав потреба од кола возење(а и да имав не ми претставува проблем  ;D ),а имав и нова возачка со Ц категорија(значи имав две возачки од новите пластичните,едната само со Б,другата со Б и Ц категорија) и си реков нека седи нека течи забраната.

Одкако јас сам доброволно им ја однесов по еден месец - два ми стига писмо од полиција да им ја однесам возачката заради забрана шо сум добил.Одам јас во соба 104 мислам дека беше за возачките и на таа таму и велам дека возачката мие тука,ја побара,ја најде и ми вели ништо не требаше да ја носиш пред време туку требаше да чекаш да ти пуштиме писмо и ми рече дека забраната почнува да ми течи одкако сум го примил писмото и фактички наместо 3-мене ми остана возачката 6 месеци во полиција,поточно неколку години пошо уште е таму ја немам земено  ;D пошо после тоа отидов неможеше таа гуската да ја најди. :D

Е сеа ме чуди зошто ми ја зеде кога сам им ја однесов без писмо од нив али толку знаат и тие. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
« Одговори #7094 на: 25 Октомври 2015, 12:43:45 pm »
Значи сите ја практикуваат таа финта со две возачки  ;D

Ќе го послушам твојот совет и ќе чекам да дојде писмо од мвр - ако дојде..