Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1908136 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6720 на: 27 Јули 2015, 16:13:49 pm »
На автопат смее да те застане само републичка полиција, онаа со коцкички и нормално треба соодветно да те застане а не од кола. Имаш право да не застанеш и доколку е обична полиција. А ова од кола стоој, смешки, нормално дека нема да му застанам. Не знам не сум заприметил дали има такви јетија ама крајслерите на аутупут што стопираа беа вакви

« Последно менување: 27 Јули 2015, 16:22:24 pm Allexxander »

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #6721 на: 27 Јули 2015, 17:21:13 pm »
Ова можеш да го потврдиш со извадок од закон, правилник или тропање зелени?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #6722 на: 27 Јули 2015, 17:26:33 pm »
Ќе ни се најде.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #6723 на: 27 Јули 2015, 17:29:19 pm »
I ja sum cul kako Aleksandar  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6724 на: 27 Јули 2015, 18:08:29 pm »
Погрешно си чул и ти и александар.

Смее да те застане секое службено лице, макар било и пожарна и брза помош. Ако не застанеш ќе ти ебат матер. Пошто не знаеш зошто те запираат нели, не мора да е поради сообраќаен прекршок.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #6725 на: 27 Јули 2015, 23:35:28 pm »
И ти погрешно си слушнал Миле.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6726 на: 28 Јули 2015, 00:37:19 am »
еми.. сетнем... дај да ја чуеме правата вистина.. може или не.. и кој може а кој не.. и што ке ти се деси ако не застанеш...

извадоци од закон секако, цитати, линкови и слично се доказ... рекла казала не се доказ... така велат обожавачите на википедија...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6727 на: 28 Јули 2015, 07:53:41 am »
И ти погрешно си слушнал Миле.

Ај кажи како е. Пошто јас кога полагав за спасувач ја имав таа проблематика на испит. Брза помош смее да те застане доколку нема полиција и да ти наложи да превезеш пациент или дел од персоналот. Токму тоа се случи лани на патот пред Демир капија ако си заборавил, кога во директен судир на две возила, возило беше застанато, беше монтирано детско седиште и беше наложено превоз до болница.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #6728 на: 28 Јули 2015, 11:30:56 am »
Прочитај го правилникот за вршење на полициски работи, има и доста други работи што би те интересирале.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #6729 на: 28 Јули 2015, 12:59:05 pm »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6730 на: 28 Јули 2015, 13:17:58 pm »
Ај кажи како е. Пошто јас кога полагав за спасувач ја имав таа проблематика на испит. Брза помош смее да те застане доколку нема полиција и да ти наложи да превезеш пациент или дел од персоналот. Токму тоа се случи лани на патот пред Демир капија ако си заборавил, кога во директен судир на две возила, возило беше застанато, беше монтирано детско седиште и беше наложено превоз до болница.

Не знам за брзата помош колку можи, ама за другото со цитат да се потврди, да не биди рекла казала :)

З А К О Н
ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА
ПАТИШТАТА

Член 222
(1) Возачот кој ќе се затекне или ќе наиде на место на сообраќајна
незгода е должен на барање од полицискиот службеник на Министерството за
внатрешни работи, да го превезе лицето повредено во сообраќајната незгода до
најблиската здравствена установа.
(2) Возачот е должен да постапи согласно одредбата од ставот (1) на овој
член и пред доаѓањето на полицискиот службеник на Министерството за
внатрешни работи, освен ако незгодата се случила на место на кое може да
очекува брзо доаѓање на возило на брза помош или ако возачот заклучи дека
со нестручен и несоодветен начин на превоз, состојбата на повреденото лице
може да се влоши.
(3) Глоба во износ од 250 евра во денарска противвредност ќе му се
изрече на возачот кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој
член.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #6731 на: 29 Јули 2015, 13:24:51 pm »
еми.. сетнем... дај да ја чуеме правата вистина.. може или не.. и кој може а кој не.. и што ке ти се деси ако не застанеш...

извадоци од закон секако, цитати, линкови и слично се доказ... рекла казала не се доказ... така велат обожавачите на википедија...
Смее да те застане полицаец и пешки и со кола е сеа зависи на кој начин си имаш рото за од возило а пешки си се знае со стоп палка или со батериските навечер, ти ако мислиш дека немораш не си застанувај па кој ќе ти репне 800 евра иди убедувај судијата ;)
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6732 на: 29 Јули 2015, 14:02:33 pm »
не зборев и не прашував ЗА ПОЛИЦИЈА... погоре се спомнаа брза помош и пожарна...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1925
« Одговори #6733 на: 29 Јули 2015, 14:36:39 pm »
Веројатно полицаецот не мислеше да брка терористи со Корсичево мое. Дур свртам ја полукружно на патарина они веќе во Косово ќе бидат  ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7436
« Одговори #6734 на: 30 Јули 2015, 12:49:42 pm »
Денес ми стигна препорачано писмо од МВР. Пази, барање за поведување на прекршочна постапка, поради тоа што во август 2013 сум поминал од градска полница до трафиката на сред улица. Да точно е тоа, памтам убаво, ме легитимираше полицаецот и му кажав дека во болница имам близок болен и брзам по вода од трафика (не лажев).
Ми рече ајде бегај, носи ја водата, другпат пази кај поминуваш.
Дури пишува и дека на лице место ми дал налог за плаќање на глоба и дека сум одбил да ми пишат казнени поени ??? Не е точно ова. Казната по член 120 став 3 од ЗБСП е 25 евра.

Да им ебам мамицата лоповска и лажлива.  
Do sega imam 3 kazni sto mi stignale doma na istava fora demek proverka samo ili me "pustile" da vnimavam drug pat.
Zatoa sega, me sopre li djandar licna karta ne mu davam ako ne mi pobara.Posleden pat na vlez vo Veles kaj luk oil me sopiraat
davam sobrakjajna i vozacka gi gledam na retrovizor se raspisuval vo tefterot doagja mi gi vrakja dokumentite  me prasuva ulica i opstina vo koja ziveam, mu kazuvam ul.Todor Cangov opstina Aerodrom(a ziveam na drug kraj na skopje) neka me bara tamo, gnidi edni.

Пази, пишале и "Прилог: покана за наплата на глоба и записник за сторен сооб. прекршок". Нит го има едното нит го има другото.

После некој ќе рече ќе си платиш автобус кога се возиш и слично, све поштено. ;D :D Е .!. , за оваа држава ништо поштено не треба.

Денес ми стигна и решение за наплата на глоба, 25 евра. Образложение истото, истите лажги дека ми е понуден записник и можност а казнени поени и слично. Што да правам, да си платам а ? На суд да одам да се докажувам за 25 евра не вреди, ама инат ме фаќа.  Не ми е за парите, за она педерското е... терај слободен си, нема ништо- а после 2 години казна ми стига. Кај мене 25 евра, кај некој ќе биде 250 евра.  И другпат .!. што ќе поминам на пешачки.