Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1907326 пати)

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6105 на: 02 Март 2015, 19:27:05 pm »
Јас имав ваква заебанција каде што после 3-4 години им текна дека не сум платил, додека казната беше уредно платена, но уплатницата ја имав загубено.

Постапката се одвива така што одиш во Министерство за финансии, па они по матичен број те бараат во тој период одприлика каде што си платил.Со тој заверен документ од нив одиш на суд и служи како доказ дека имаш платено.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6106 на: 02 Март 2015, 19:37:54 pm »
Глупости. Ти да одиш по министерства и да одиш по судови. Што не проверат они во министерство крвта ***** **** **** неспособна!

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #6107 на: 02 Март 2015, 20:02:04 pm »
Ма да, они ќе проверувале, како не. Лакрдија е системов.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6108 на: 03 Март 2015, 00:28:39 am »
Мора да има печат во секој случај кога се става потпис на службен документ. Иначе јас можам да ти напишам фалсификат казна ако сакам и ти да си ја платиш.
Мислиш на казната или на уплатницата? На казната мора да има, на уплатницата не мора да има.

милентије... ако си потпишал записник дека си крив, чуму ти печат на уплатница? кај ти е логикава? инаку нема да добиеш уплатница, ако не потпишеш записник...  а и да не е така... те зауставиле, ти пишале казна, значи те фатиле во прекршок.. има цел ебан записник напишан и на крај ти дава уплатница и ти викаш  А ГДЕ ЈЕ ПЕЧАТ на уплатницава? сериозно?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #6109 на: 03 Март 2015, 09:59:13 am »
Ако прочиташе убаво, он вика дека не треба да има печат на уплатница, туку на казната

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6110 на: 03 Март 2015, 10:26:26 am »
Ако прочиташе убаво, он вика дека не треба да има печат на уплатница, туку на казната

јас ова го разбрав како на уплатница:
Дали на платниот налог за казна за сообраќаен прекршок, кај означеното МП место треба да има печат од МВР ? или доволен е само потпис на пол. службеник ?

во мојот круг на работа, како и еден куп соработници, терминот ПЛАТЕН НАЛОГ е уплатница... впрочем така и пишува на некои од нив.. на пп50 така пипшува доле десно, платен налог. на некои пишува наплатен налог, на други налог за плаќање итн итн.. кој каде печател изгледа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #6111 на: 03 Март 2015, 11:02:33 am »
Мора да има печат во секој случај кога се става потпис на службен документ. Иначе јас можам да ти напишам фалсификат казна ако сакам и ти да си ја платиш.
Мислиш на казната или на уплатницата? На казната мора да има, на уплатницата не мора да има.

милентије... ако си потпишал записник дека си крив, чуму ти печат на уплатница? кај ти е логикава? инаку нема да добиеш уплатница, ако не потпишеш записник...  а и да не е така... те зауставиле, ти пишале казна, значи те фатиле во прекршок.. има цел ебан записник напишан и на крај ти дава уплатница и ти викаш  А ГДЕ ЈЕ ПЕЧАТ на уплатницава? сериозно?

Еве на кој пост имаш реплицирано, затоа и ти пишав...инаку, да знам што е Платен налог :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #6112 на: 03 Март 2015, 11:49:15 am »
Јас имав ваква заебанција каде што после 3-4 години им текна дека не сум платил, додека казната беше уредно платена, но уплатницата ја имав загубено.

Постапката се одвива така што одиш во Министерство за финансии, па они по матичен број те бараат во тој период одприлика каде што си платил.Со тој заверен документ од нив одиш на суд и служи како доказ дека имаш платено.

Не само за МВР, туку за било што ако сте изгубиле доказ (платен налог ПП50) за плаќање кон државата, а може да биде и за факултет, данок итн..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7435
« Одговори #6113 на: 03 Март 2015, 12:05:28 pm »
Абе дечки, јас зборев за оној листот што ти го дава полицаецот кога ќе ти пише казна. Значи добиваш две ливчиња нели, едното е ЗАПИСНИК; а другото е платен налог за напалта на глоба. Јас може грешно се изразив, не станува збор за уплатница за во банка пп30 или пп50. :)

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 199
« Одговори #6114 на: 10 Март 2015, 21:21:59 pm »
Претходниот месец отидов да ја регистрирам колата во првата сабота од месецот, за да не губам ден од работа иако регистрацијата ми важеше до 28-ми.
Одам си поминувам на технички, си плаќам се уредно во пошта и со сите документи одам во полиција.
Во полиција едно девојче си се слика за возачка и влегувам јас за да ми удрат печат и потпис, вработената ми вика " дечко не работи тоа во сабота... ".
И си викам сеа овие работат или не работат, пола полиција работи, пола не???
ОК, пошто рег. ми важеше уште цел месец не се изнервирав многу али морам да си признам дека се разочарав малку пред да ми текне тој факт :) После 2 недели ги пратив документите и татко ми ги однесе до полицијата.

После некој ден гледав како да ја извадам старата налепница најлесно и ми текна дека јас уствари не видов никаде нова налепница.
Дали не му дале на татко ми или тој ја изгубил или јас, битно налепница нема.
Оди татко ми да бара нова налепница, му викаат дека не може да се издаде нова налепница, се издавало само со регистрација...
Малку ми е сомнително ова па сакам да проверам, ваљда не сум едниствениот што изгубил налепница.
Барав по закони, не најдов за загубена налепница.
Ако некој знае нешто, бујрум...

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #6115 на: 10 Март 2015, 21:31:26 pm »
Најде ли нешто во законот за налепницата?
Ако има нешто за нејзе... пробај да набавиш друга.. бидејки нема логика да не ти издадат друга. Се наплаќа а недај боже ако се смени шофершајбна ќе мора и нова налепница...
Незнам кој ми имаше спомнато дека уште не се внесени во законот...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14378
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6116 на: 10 Март 2015, 21:32:44 pm »
Пред еден месец кога го регистрирав комбето дур чекав да се средат документите,дојде едно дете и им рече на тие на технички дека татко му ја залепил лепенката кој знае каде(истиот ден ја регистрирал колата,пред мене) па дошло да земи нова лепенка.
Дечките од техничкиот,а и службеното лице беше тука му рекоа на детето да дојди другиот ден(пошо веќе беше фајрон на работното време) да пополни некоја молба/записник и дека ке му дадат нова лепенка.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
« Одговори #6117 на: 10 Март 2015, 21:36:37 pm »
Најде ли нешто во законот за налепницата?
Ако има нешто за нејзе... пробај да набавиш друга.. бидејки нема логика да не ти издадат друга. Се наплаќа а недај боже ако се смени шофершајбна ќе мора и нова налепница...
Незнам кој ми имаше спомнато дека уште не се внесени во законот...

не најдов за налепница во законот, само за изгубена регистрација има.
и јас викам дека логично е да може да се издаде нова, па макар и поскапа нека е.

Пред еден месец кога го регистрирав комбето дур чекав да се средат документите,дојде едно дете и им рече на тие на технички дека татко му ја залепил лепенката кој знае каде(истиот ден ја регистрирал колата,пред мене) па дошло да земи нова лепенка.
Дечките од техничкиот,а и службеното лице беше тука му рекоа на детето да дојди другиот ден(пошо веќе беше фајрон на работното време) да пополни некоја молба/записник и дека ке му дадат нова лепенка.

Тоа е веќе прифатливо.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6118 на: 10 Март 2015, 21:39:53 pm »
Ако ти издадат втора лепенка од кај знаат дека нема да ја залепиш на друга кола која е нерегистрирана?

Отсутен acekovac

• Јуниор
  • **
« Одговори #6119 на: 10 Март 2015, 21:42:11 pm »
Ќе знаат кога ќе видат во сообраќајна :)