Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1908160 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6075 на: 22 Февруари 2015, 22:04:18 pm »
Ќе го одземеле возилото? Ти имаш ли поима што пишуваш или само пренесуваш бабини деветини?
Јас секоја година имам финансиска и правна ревизија на работа. Правната ревизија проверува се во врска со возилата, во врска со лизингот, во врска со полномошноа, во врска со издувни гасови, резервни тркала, задолжителна опрема и слично. Никогаш не спомнале ништо заз ПП апарат.
Всушност ја мислам дека грешите кај службено/товарно. Не е битно дали возилот е службено, туку дали е товарно или не.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6076 на: 22 Февруари 2015, 22:16:28 pm »
Kaj patnicko sluzbeno potocno patnicko vozilo koe se vodi na forma ne na fizicko lice neznam dali baraat pp aparat no mislam da, ama kaj tovarno vozilo baraat I e obavezno da go imas poso kaznata e ogromna...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
« Одговори #6077 на: 22 Февруари 2015, 22:30:26 pm »
кај и да е Фило ќе го најде членот од законот кој се однесува на оваа проблематика :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3889
« Одговори #6078 на: 22 Февруари 2015, 23:57:30 pm »
ПП Апарат од 6кг треба да има секое ТОВАРНО возило со вкупна тежина на возилото и товарот заедно до 10.000кг.(Значи и обичен пикап и Чиквеченто товарно треба да го имаат ова, барем законски). Над тоа треба да има 2 Х S-6 ПП апарати. Значи секое Товано возило, без разлика дали е на правно лице или на физичко лице. Исто така задолжително е имање на ПП апарат и во возила за Автошкола, Такси возила како и возила кои се пренаменети од едно на друго гориво(Возила на Плин) но ова не го бараат многу многу. Ова е сигурна информација зошто работам и со продажба и сервис на ПП апарати.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6666
« Одговори #6079 на: 23 Февруари 2015, 00:32:30 am »
Ќе го одземеле возилото? Ти имаш ли поима што пишуваш или само пренесуваш бабини деветини?

Јас ти кажувам она што полицајците му се заканувале на таткоми, го принудувале да ја потпише казната, во спротивно 500 евра ке му пишеле на таткоми, казна таму незнам за фирмата и плус конфискација на лице место на возилото. Ете со тоа му се закануваа лани прилепски полицајци. Едвај излегле на крај, само незнам што се случи дали имаше казна отпосле на фирмата.
Според кој член, закон го оптоваруваа со таква казна незнам и ја неможам да најдам, али ете и тоа го има со нашата полиција.

кај и да е Фило ќе го најде членот од законот кој се однесува на оваа проблематика :)

Гледав Златна бубамара до сеа. :D

ЕДИТ: На овој линк овде во член 2 вели дека секое возило треба да има ПП апарат: http://www.homologacija.com.mk/propisi/2010%20-%2031%20Pravilnik%20za%20zadolzitelna%20oprema%20vo%20voziloto.pdf
« Последно менување: 23 Февруари 2015, 00:39:46 am FiLo »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6080 на: 23 Февруари 2015, 00:35:03 am »
Дури и така да направиле прилепските полицајци сепак е срамота да се пишува за тоа на форум :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #6081 на: 23 Февруари 2015, 00:38:49 am »
Јас колку што знам, за службено товарно задолжително мора да се има ПП апарат. Ние во комбенцето секако имаме.

Додуша, ја би му препорачал на секого да си има ПП апарат во кола, без разлика дали е задолжително или не. Не дај Боже да ти затреба, ама ако затреба може да биде одлучувачки фактор за преживување.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #6082 на: 23 Февруари 2015, 00:41:11 am »
Дури и така да направиле прилепските полицајци сепак е срамота да се пишува за тоа на форум :D

Зашто срамота, нека се знае колку ни се писмени нашите полицајци. :) Како мене кога ме застанаа додека бев возач почетник, таткоми придружба и полицаецот ми вика: -А колку години има таткоти ? Ми идеше да се прснам од смеење, ама некако се воздржав.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #6083 на: 23 Февруари 2015, 00:44:56 am »
A tatkoti mladolik e?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #6084 на: 23 Февруари 2015, 00:45:39 am »
Шо татко ти?

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #6085 на: 23 Февруари 2015, 00:48:37 am »
A tatkoti mladolik e?

И да е младолик и да не е, ако се уклучи логика, неможе да има испод 40 години во моментов, не ме направил на 10 години кога имал ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #6086 на: 23 Февруари 2015, 00:50:27 am »
Se zezam be, ustvari od kaj znajs mozi toj e pomal od tebe. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #6087 на: 23 Февруари 2015, 00:51:13 am »
Хаха, абе Фило си ме изнасмеал вечерва...

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #6088 на: 23 Февруари 2015, 00:52:48 am »
Se zezam be, ustvari od kaj znajs mozi toj e pomal od tebe. ;D

Па помал е, он е 1.70 висок, а јас 1.75 :P :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #6089 на: 23 Февруари 2015, 11:05:26 am »
јас имам куртулено од таква мрсна казна, на автопат предбтетово ме запреа.. за пп апарат.. го имав, ама картончето истечено. кога почна да реди цифрите, му ги дадов клучевите од комбето и почнав да стопирам... па казната беше поголема ое вредоста на визилото... нешто како 3500 еура излагаше... среќа од мајка роден беше, па ја опраивме некако
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време