Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104939 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #4935 на: 17 Август 2014, 19:46:56 pm »
Во Индија. Пробал да го сопре, овој го качил на хауба.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #4936 на: 17 Август 2014, 20:26:49 pm »
Pa ne e igrica be drugar, pa da reces ne ja igram veke. Svetov e realnost vo koja nemame izbor i morame da ziveeme. E sega sto ne ni se padnala geografskata lotarija da se rodime vo Svajcarija ili Germanija toa e. Mora da se prozivee toj zivot sto ti go dale i da se napravi sto moze od nego.
Nekoi crvi se ragjaat vo jabolko, nekoi vo les na abortus.
Moze da se preselis vo jabolkoto no energijata ne se sozdava tuku samo se pretvora od eden vo drug vid. Ako ja istrosis vo selidba, nema da imas za zivot. Zatoa si ziveat vo lesot i si gledaat da si go stokmat kolku mozat po nivno i da im e ubavo.

Deka ne se rodeni vo jabolka, ne se. I najvazno od se, nikogas nema da se rodat vo jabolkoto - izborot e vele napraven.

Те разбирам потполно. Срамота е ова што се случува, секој гледа за него да си направи поубаво без разлика дали ќе има штета по некого или по неговата околина...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4937 на: 25 Август 2014, 18:16:36 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4938 на: 30 Август 2014, 18:27:06 pm »

Само до 320кмч, корисна информација.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4939 на: 30 Август 2014, 18:31:26 pm »
Супер, сега само уште да имавме коли што идат 330.
Иначе денес ме мереа на автопат, али полека возев ~130 па не ме запреа. Може чекаа некој со 200. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4940 на: 30 Август 2014, 18:33:20 pm »
Зависи колку било дозволено, ако не си бил над 30кмч, нема потреба да те застанува.

Има места со 80кмч, а е писта патот како накај Аеродромов на пример каде треба да е 130кмч дозволено. Таму се лови, на такви места. Среќа го тргнаа таквото место кај Велес што беше со 80.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #4941 на: 30 Август 2014, 19:19:49 pm »
120 беше, а и претходно на едно место ме имаат мерено со ~120 каде што е дозволено 80 и не ме запреа. Ова 80 баш е од патарина Петровец накај град (десната блага педерска кривина), знаев дека е можно да стојат али нешто се зазборев со совозачот и кога ги видов само се молев да не ме запрат. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4942 на: 30 Август 2014, 22:06:15 pm »
120 беше, а и претходно на едно место ме имаат мерено со ~120 каде што е дозволено 80 и не ме запреа. Ова 80 баш е од патарина Петровец накај град (десната блага педерска кривина), знаев дека е можно да стојат али нешто се зазборев со совозачот и кога ги видов само се молев да не ме запрат. ;D

биди си без гајле.. ке ти стигне дома честитката... или на сопственикот на возилото ке му стигне... ако не те запреле, не значи дека нема да бидеш казнет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #4943 на: 30 Август 2014, 22:11:31 pm »
Од тогаш поминаа 3-4 години, таман работа ако стигне после 5. :)
А за ова од денес не ми се верува, и да стигне ќе биде 10 евра казната (или 20, незнам како идеше тоа ситното на автопат).

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4944 на: 30 Август 2014, 22:40:13 pm »
тоа ситното на автопат е до 29 над дозволеното... после не е ситно воопшто...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #4945 на: 30 Август 2014, 22:42:16 pm »
До 50 над ограничување на автопат ти е 50 евра, над тоа е 300. Така да.. (полу) мирна глава до 170.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #4946 на: 30 Август 2014, 22:47:44 pm »
До 50 над ограничување на автопат ти е 50 евра, над тоа е 300. Така да.. (полу) мирна глава до 170.
Сигурен си за ова? О.о

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4947 на: 30 Август 2014, 22:50:35 pm »
имаше натегање некое и претходно... и никогаш не сватив дали е до 50 или до 30 над ограничувањето... сепак мислам дека е до 30.. за на автопат...

дени успеа да постави некои закони тогаш, скинато од нет... ако моѓе да го повтори тоа, би било супер...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #4948 на: 30 Август 2014, 22:55:03 pm »
Цитат
Зголемена брзина во населено место

- На јавен пат во населено место, возачот не смее со возилото да се движи со брзина поголема од 60 километри/час, односно со брзина поголема од брзината дозволена со поставениот сообраќаен знак за целото населено место или за негов дел.Глоба во износ од:

300 евра во денарска противвредност ќе му се изрече на возачот кој во населено место се движи со брзина поголема од 30 километри/час над дозволената брзина,
    45 евра во денарска противвредност во мандатна постапка ќе му се изрече, односно ќе му се регистрираат 25 негативни бода согласно со одредбите на овој закон, на возачот кој во населено место се движи со брзина поголема од 10 до 30 километри/час над дозволената брзина или
    20 евра во денарска противвредност во мандатна постапка ќе му се изрече, односно ќе му се регистрираат 10 негативни бода ако возачот се движи со брзина поголема до 10 километри/час над дозволената брзина.

Зголемена брзина надвор од населеното место

-На јавен пат надвор од населено место, возачот не смее со возилото да се движи со брзина поголема од:

130 километри/час на автопат;
    110 километри/час на пат резервиран за сообраќај на моторни возила и
    80 километри/час на други патишта

Предвидени глоби од:

300 евра во денарска противвредност, ќе му се изрече на возач кој надвор од населено место се движи со брзина поголема од 50 километри/час над дозволената брзина, покрај утврдениот износ на глоба, на возачот ќе му се изрече и прекршочна санкција забрана за управување на моторно возило од три до 12 месеца.
    45 евра во денарска противвредност во мандатна постапка ќе му се изрече, односно ќе му се регистрираат 25 негативни бода согласно со одредбите на овој закон, на возачот кој надвор од населено место се движи со брзина поголема од 30 до 50 километри/час над дозволената брзина,
    20 евра во денарска противвредност во мандатна постапка ќе му се изрече, односно ќе му се регистрираат 10 негативни бода доколку возачот се движи со брзина поголема до 30 километри/час над дозволената брзина.

http://www.pravdiko.mk/lista-na-globi-za-soobrakajni-prekrshotsi/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4949 на: 30 Август 2014, 22:58:41 pm »
значи до 50 на автопат, да си пичам слободно? топ...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk