Не знам дали тука ке ги класифицирате и алфите, ама дур возев накај Штип со една пријателка која студира таму, околу 2 часот изутрина, идеше, да не кажам лазеше еден црвен голф 3, и го поминав со некој 70/80 km/h, и почнав да прикочувам оти бев пред влез во градот, гледам дава жмигавец од зад мене истиот голф, и го пуштам да ме помине, кога таман се израмни со мене, ми покажува значка и ми покажа да се паркирам...
Си мислам, сега ке почне да се курчи зашто возам брзо...
Се паркирав ја на еден паркинг, седам во кола, гледам излегуваат тројца, отварам прозор, добра вечер викам ја...
- Ај излези.
Излегувам ја, и првото нешто што ме праша, Дали транспортирате супстанци кои се илегални по законот на Република Македонија?
Мислев да се насмеам, ама ги гледам другиве двајца ме гледаат под око. Викам, не.
Што имаш у гепек? Ништо викам ја...
Ај отвори... Отварам ја, позади лап топ, камера, стариот ауспух, ни сам не знам зашто беше во колата...
Па нели немаш ништо? Викам, па мислев дека ме прашувате за илегални супстанци...
Дај лична карта, му давам ја, бара на пријателката, таа за беља нема...
Па кај се брзаш вака? Викам нигде ...
Дај сообраќајната... Отиде едниот и јавува на централа, и вика, овој Кумановецот пак тука...
Ја го гледамонака зачудено, како пак тука кога за прв пат у живот идам у Штип, си мислам што му е на овој ...
Ке ти ги вадиме тапацирите? нема проблем, викам ја, знам чист сум, само сакам све да ми вратите како што е било претходно ...
Од онаа страна што не ја знаев, колата имала историја во Штип..
Моја грешка беше што не ја сменив табличката, уште си стои старата ...
Откога му укажав дека колата ја купив неодамна, и дека поголемиот дел од годината сум надвор од Македонија, увидеа дека не сум ја тој што мислеа дека сум на почетокот, па и кафе се понудија да ми купат откако ми раскажаа каква се историја имала колата во Штип..
Така да, извлеков поука, сменете табличката на кола што ке ја купита под итно ...