Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2102010 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13905 на: 06 Јули 2025, 15:50:11 pm »
Можеби.

Ако муабетот на кулинарски форум е дали да ставиш или не варикина во манџата.

А бе сосила се правите нешто а-у... Како не ве мрзи?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7563
« Одговори #13906 на: 06 Јули 2025, 15:54:02 pm »
Toj позади без појас станува проектил во случај на судар.

https://www.youtube.com/shorts/FgA_zUR10PY

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
« Одговори #13907 на: 06 Јули 2025, 16:02:27 pm »
Менталниот и едукативниот склоп за врзување појас во кола многу зависи од примерот што сме го имале. Мојот татко никогаш не ставаше појас, ќе запали Лада Нива со отворени џамови,вруќ ветар ломи ќе нафрли бела маица рамбовка, ќе каже „ајде на жетва“ одиме собирај бали мајко мила, со пешкир замрзнат  на глава кај клима во Лада Нива… Тоа беше пред 20 години...

Но, во 2025 година, да возиш кола без појас е навистина неодговорно, треба да си ретардиран или целосно глупав. Појасот е задолжителен и спасува животи. Возењето без појас не е само прекршок, туку и опасност за себе и за другите.Тоа што сте начукале по 120 кила па ме гуши или маж не е маж ако нема 100 кила остало магнет за фрижидер изговори,чувајте си ги во вашите четири зида но кога ке седнеш зад волан понашај се одговорно.

Појас задолжително!
И вакцините спасуваа животи....Ама ги извозија,па дури има и такви шо се убедени дека не се извозени.
Освен неговата лична безбедност како ти си загрозен од некој што не носи појас во неговото возило?
Инаку никогаш сум го неќел но го носам половично,пошо така помалку ми смета,поточно само горниот дел го префрлам преку мене.

Со 250 на аутобан секако нема да ти помогне.
Со 130 ако се закачиш под приколка секако ќе ти помогне.

Не ни очекував нешто попаметно да кажеш. Што правиш, тоа да ти се враќа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13908 на: 06 Јули 2025, 16:05:38 pm »
Истото.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2172
« Одговори #13909 на: 06 Јули 2025, 16:06:47 pm »
Баш така. Истото да ти се враќа.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13910 на: 06 Јули 2025, 16:07:28 pm »
Менталниот и едукативниот склоп за врзување појас во кола многу зависи од примерот што сме го имале. Мојот татко никогаш не ставаше појас, ќе запали Лада Нива со отворени џамови,вруќ ветар ломи ќе нафрли бела маица рамбовка, ќе каже „ајде на жетва“ одиме собирај бали мајко мила, со пешкир замрзнат  на глава кај клима во Лада Нива… Тоа беше пред 20 години...

Но, во 2025 година, да возиш кола без појас е навистина неодговорно, треба да си ретардиран или целосно глупав. Појасот е задолжителен и спасува животи. Возењето без појас не е само прекршок, туку и опасност за себе и за другите.Тоа што сте начукале по 120 кила па ме гуши или маж не е маж ако нема 100 кила остало магнет за фрижидер изговори,чувајте си ги во вашите четири зида но кога ке седнеш зад волан понашај се одговорно.

Појас задолжително!
И вакцините спасуваа животи....Ама ги извозија,па дури има и такви шо се убедени дека не се извозени.
Освен неговата лична безбедност како ти си загрозен од некој што не носи појас во неговото возило?
Инаку никогаш сум го неќел но го носам половично,пошо така помалку ми смета,поточно само горниот дел го префрлам преку мене.

Со 250 на аутобан секако нема да ти помогне.
Со 130 ако се закачиш под приколка секако ќе ти помогне.

Не ни очекував нешто попаметно да кажеш. Што правиш, тоа да ти се враќа.

Ама ако ти си возел 128, а на тој со приколката лева задна му била 0.3 бари пренапумпана гумата, автоматски е важно од која страна ќе влезеш под приколка.

Ако е од десно, ти треба каиш. Ако е од лево, пошто приколката е поподигната од таа страна, може и може да пројдеш со каиш околу врат само префрлен, оти с'клет, жешко е многу од каишот, чаламот го стега.

Свашта. СВАШ-ТА.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13911 на: 06 Јули 2025, 16:08:11 pm »
Можеби.

Ако муабетот на кулинарски форум е дали да ставиш или не варикина во манџата.

А бе сосила се правите нешто а-у... Како не ве мрзи?
За појас е муабетот не за варикина во манџата.
Што се прави,кој се прави?
Јас мислам дека вие нешто се правите дежурни  правдоделеници за без потреба.
Уште кога прочитав за шо добил казна се знаеше кои муви ќе слезат на....

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13912 на: 06 Јули 2025, 16:11:37 pm »
Појас кој е задолжителен бе другар. Шо муабет правиш? Ти спомна кулинарство или јас?

Битолски "мажи"... А бе едниот да кажеше "го префрлам до пола колку да не ме казнат, не дека ме боли кур за безбедност", другиот "не ставам каиш, сега ме фатија дека не ставам, мочав, се одмочав на шорц, заборавив"... "Обично ставам, сега баш не ставив, се загледав"...

Пак ќе кажам. Свашта.

п.с. за мувите на гомната - каква "манџа" муабет, такви муви. Pun intended.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13913 на: 06 Јули 2025, 16:29:32 pm »
Баш така. Истото да ти се враќа.
Тоа е правило на кармата,без да го посакаш не следува сите.

И пред да пуштиш коментар одлучи се што сакаш да пишеш без после тоа да го промениш и надополнуваш уште 3 пати.

@Diesel Добро,задолжителен и?
Го носиш?Носи го,така треба.
Шо те боли кој што прави во неговата кола,а при тоа никако со тоа тебе не можи да те загрози.
Не знам од каде таа потреба да се правиш нај паметен.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13914 на: 06 Јули 2025, 16:35:49 pm »
Поштено да ти кажам?

Преку кур ми е од глупости читање. Ќе го умрете форумов. За тоа ми е многу криво, не дека ме боли кур што правите во вашите коли. Скраја било. Ама, што го продавате како вселенска вистина дека тоа е најправилно, е тоа ми е проблем.

Одговори си на прашањето од каде тебе потребата да продаваш чалам на секој пост, па ќе дојдеш до одговорот од мој аспект.

Од шо си ќути Македончето на секоја кажана и направена глупост сме на ова дереџе. Ако сме биле попосветени и сме реагирале "а бе, глупост тресна / направи, смири се" малку подобро ќе ни беше и немаше да има потреба да се правите па вие најпаметни од ветената земја, можеше од дома да го правите тоа.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13915 на: 06 Јули 2025, 16:47:01 pm »
Ако има сообраќајка со жртва и да не си крив ќе одлежиш малку, така барем беше порано. Затоа ме боли кур дали некој носи кацига или не, оти ни крив ни должен ќе го носам на душа цел живот, а може и ќе го лежам поради неговат глупост. Не знам колкумина од тука биле учесници во инцидент, врзани или одврзани, па нека кажат кое е чувството. Јас сум бил, не ви го посакувам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13916 на: 06 Јули 2025, 16:52:20 pm »
Каде ти прочита дека некој ти посочува што треба да правиш?Ти си тој што го прави тоа.
Која вселенска вистина ти се продава?

Чалам не сум продавал никогаш,ете во нешто грешиш иако се мислиш дека си безгрешен.

За твое инфо,истото би го правел од било каде,не дека земјата каде што сум менува нешто,ама тоа е пак некој твој лош заклучок.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #13917 на: 06 Јули 2025, 17:04:21 pm »

Чалам не сум продавал никогаш,ете во нешто грешиш иако се мислиш дека си безгрешен.

Не се ни осеќаш веќе, што само по себе е сериозно.

Не само маж,туку алфа мажјак.
Како шо реков,не сум доволно богат да се тркам на стаза,вака лечам комплекси од форум по аутобанот.

Лимитирана ми е колата на 250 за жал,а и да не е не верувам дека ќе оди толку,ама наредна сигурно ќе оди толку.
Па кога ти е толку страв од половна кола шо не си купил нова.
Вака кога ве чита човек ќе помисли и жени девици оженивте. :)

Се испод v8 и 500кс е за социјални случаи.

Јас ако не ја завртам до црвено не можам да дишам,се гушам и добивам панични напади.

Кај мене секое возило е гас до патос.И моето и туѓото.
А не само туѓото пошо не е на татка.

И до продавница што одиш со италијански тјунинг.

Сакаш уште? Имам ја времена.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #13918 на: 06 Јули 2025, 17:19:42 pm »
Тоа ти го доживуваш како чалам,тоа е твој проблем со твојата перцепција.
Дел од пишаното е точно,дел е тотално дупење.
Тоа што не знаеш да разликуваш  мајтап и сериозен муабет е тоа што те тера да си таков каков што си.

А ако за тебе 1.6 или 2.0 е подобар избор од v8 на погрешен форум си ги лечиш фрустрациите.

Давај...

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
« Одговори #13919 на: 06 Јули 2025, 17:28:16 pm »
низ скопје не се секавам кога последен пат сум ставил каиш,за на аутобан носам мада другар среќа не носеше каиш па преживеа.Како ти било чкртнато…
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)