Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1821488 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10860 на: 27 Февруари 2020, 10:54:09 am »
Тоа со запишувањето е најголема глупост. Има твои податоци и до вечер ако се изнервира може да ти пише, може и да не ти ја пише (а ти секако не знаеш), и после 2 години пример поштарот да не
 може да ти ја достави пресудата и казната.. и после да си платиш на извршител х10 од казната.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1780
« Одговори #10861 на: 27 Февруари 2020, 11:35:20 am »
Песој!

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10862 на: 27 Февруари 2020, 12:51:12 pm »
Не знам дали потпишал, ќе го прашам, ама знам дека ништо не му дале него, ќе му стигнело.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #10863 на: 27 Февруари 2020, 13:52:14 pm »
@Baraban @Power to the people @tomaso

Полицијата моментално немаат тефтери соодветни за пишење казни, затоа практично нема што да ти дадат да потпишуваш.
Казните ги пишуваат на лифче или тетратка, и после оде дирек на суд...  Опцијата до 8 дена мислам дека уште важи меѓутоа немаат соодветен документ/казна да ти издадат потрошени им се тефтерите.
Иначе озбилен сум за ова.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2159
« Одговори #10864 на: 27 Февруари 2020, 13:56:12 pm »
8 дена поминаа во мојот случај.Не ми стигнало ништо дома....
Не знам не можам да барам логика во ова, како е легално казна да биде на лист од тетратка....

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #10865 на: 27 Февруари 2020, 14:00:51 pm »
8 дена поминаа во мојот случај.Не ми стигнало ништо дома....
Не знам не можам да барам логика во ова, како е легално казна да биде на лист од тетратка....

Во македонија живееме, зашто очекуваш нешто да има логика? ;D  ;D ;D ;D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #10866 на: 27 Февруари 2020, 14:17:02 pm »
На листот само ти пишат податоци, може чекаат кога ќе добијат соодветни тефтери таму да ги препишат... Инаку нема како да те казни :)
Ако не те заборавил/го изгубил листот, мош ќе ти стигне казна на домашна адреса после година дена...
Подмолно е знам ама така е :/

Отсутен Baraban

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
« Одговори #10867 на: 27 Февруари 2020, 14:21:26 pm »
А дали потпишале нешто?
Мене минатата недела на Плетвар ме застанаа, направив прекршок, си признав вина, ме праша дали ќе потпишувам да му реков.Не ми даде ништо да потпишам само во тетратка запиша податоци и ми рече гратис ти е ова.
Не знам дали ќе ми стигни честитка дома.... Порано за казна сум потпишал ливче во два примероци.
Па мене ништо не ми дадоја да потпишам и затоа сега незнам на што сум, демек може ќе стигне може не си запишаа у тефтер еден и толку. Може некако да се провери или не е паметно?

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2159
« Одговори #10868 на: 27 Февруари 2020, 14:33:31 pm »
Исто и мене, не знам шо ќе биди.Го прашав фино културно ми рече само демек гратис ми било ова кога ми ги врати документите.
 Ако пишеше казна треба да се потпиши во два примерока.Вака е скроз без врска, можи да ми стигни а можи не. Маќедонштина.....

Отсутен Baraban

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
« Одговори #10869 на: 27 Февруари 2020, 16:06:11 pm »
Затоа неможе да биде држава од ова

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7054
  • хаУс мајстор
« Одговори #10870 на: 27 Февруари 2020, 16:35:13 pm »
Ако не си потпишал кулирај.
Така ако беше, пуздер ќе правеа џандарите и без да те застанат, ќе ти пишат таблица, по моторола ќе видат кој си и ќе ти пише нешто, па ти ќе се чудиш.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 587
« Одговори #10871 на: 27 Февруари 2020, 17:11:54 pm »
Така ако беше, пуздер ќе правеа џандарите и без да те застанат, ќе ти пишат таблица, по моторола ќе видат кој си и ќе ти пише нешто, па ти ќе се чудиш.
Дај боже да кулира кај мене во фирма веќе не ни ги признаваат ваквите казни, застанат земени податоци и ти стига казна после 2 год за некој прекршок, нормално пишано одбива да потпише. Од тетово и гостивар ми стигаат известувања од некоја комисија за прекршоци  при ПС да се жалам од Скопје педерите директно од ујп  известувања пуштаат.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #10872 на: 27 Февруари 2020, 17:17:46 pm »
Да се замараме со адвокати приказната ќе биде друга. Вака се правиме самите себеси сезнајковци, се буниме ама на крај пак си го кркаме. Не сум доживеал таква ситуација до сега, инаку би ја терал до крај па макар и во минус да одам.

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #10873 на: 27 Февруари 2020, 17:37:16 pm »

Да се замараме со адвокати приказната ќе биде друга. Вака се правиме самите себеси сезнајковци, се буниме ама на крај пак си го кркаме. Не сум доживеал таква ситуација до сега, инаку би ја терал до крај па макар и во минус да одам.

Мене лично ми има стигнато казна при земени податоци. Пишува одбива да потпише. ;D го имам пишано случајот на форумов мислам, ме мрзи сега да објаснувам пак. ;D :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #10874 на: 27 Февруари 2020, 17:50:52 pm »
По кој основ те казнува?
Тоа е она што го пишав горе, јас сум џандар и стојам на улица, поминуваш ти и ми прднува на памет чекај овој ќе му пишам казна, по таблиците, информации по моторола, бап казна за преминување на две полни. Забелешка: одбива да потпише. Ти појма немаш за ова, и после 2 години на суд покана. Логика?
Сега ми текна, имам една дешавка со ваква работа, бев крив направив 2 сериозни прекршока во исто време, и не се оправдувам, ама кога ми дојдоа на прозор телефонот на снимање. Земаа податоци и се останато, викам белешка за мене?
Ај терај сега нема казна, следниот пат внимавај. Ама ете си стои снимката, за секој случај.