Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1821490 пати)

Отсутен andrej_111

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10875 на: 28 Февруари 2020, 10:59:09 am »
И мене ми има стигнато казна откако бев запишан во тефтерче.

Реално, бев крив за прекршокот (зборување на мобилен низ град), ме сопре полицаецот и си признав дека сум крив. Му побарав да ми даде записник за да си пишам поени, ми рече дека моментално нема записници кај него и дека сум прв што го сопира тој ден, па ќе ми биде простено. Успат, си направивме неформален муабет, и ми посака среќен пат кон Скопје (дешавката е во Неготино).

После 2-3 месеци, оп честитка на домашна адреса, наведено дека сум одбивал да потпишам записник и платен налог, и напишан цел реферат :) Пишав некаква жалба, меѓутоа без ефект, ми стигна конечно дека сум казнет, си платив 2700 денари плус мислам некои дополнителни трошоци и сите среќни :)

Така што, не мора да значи дека ќе ви стигне казна ако сте запишани во тефтерче, но бидете си спремни. За жал, во ваков случај, нема опција за поени или плаќање на половина сума во рок. Среќа што мојата казна беше од помалите :)
Aus Liebe Zum Automobil...

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #10876 на: 28 Февруари 2020, 11:07:15 am »
Говно пандурско.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
« Одговори #10877 на: 28 Февруари 2020, 13:09:08 pm »
Имате измени во законот и се чека уште допуна за многу казни веќе нема две ливчиња него едно (само записник)
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5462
« Одговори #10878 на: 28 Февруари 2020, 13:17:44 pm »
И шо сеа демек ако ме фати под око некој џандар може да си пиши казни како шо ке му текни и кога ке му текни !?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
« Одговори #10879 на: 28 Февруари 2020, 15:38:25 pm »
И шо сеа демек ако ме фати под око некој џандар може да си пиши казни како шо ке му текни и кога ке му текни !?
А зош би те фатил на око па да ти пиши ај кажи ми :D
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5462
« Одговори #10880 на: 28 Февруари 2020, 16:36:53 pm »
Абе мене  не  еве 12 години не сум имал  прекршок,  ама гледајќи  какви куртони се испопикани за сообраќајци барем  низ Битола ништо не ме чуди.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
« Одговори #10881 на: 28 Февруари 2020, 17:31:01 pm »
Абе мене  не  еве 12 години не сум имал  прекршок,  ама гледајќи  какви куртони се испопикани за сообраќајци барем  низ Битола ништо не ме чуди.
Друже добар збор и добро понашање само, има многу куртони и од таа и од онаа страна, ама веруј 90% што се жалат за пријавите се понашале ко со говеда со полицајците и си го добиле или се прале шерифи со возилата а другите 10% може зош имаш куртони и од другата страна нели
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #10882 на: 28 Февруари 2020, 22:56:19 pm »
И мене ми има стигнато казна откако бев запишан во тефтерче.

Реално, бев крив за прекршокот (зборување на мобилен низ град), ме сопре полицаецот и си признав дека сум крив. Му побарав да ми даде записник за да си пишам поени, ми рече дека моментално нема записници кај него и дека сум прв што го сопира тој ден, па ќе ми биде простено. Успат, си направивме неформален муабет, и ми посака среќен пат кон Скопје (дешавката е во Неготино).

После 2-3 месеци, оп честитка на домашна адреса, наведено дека сум одбивал да потпишам записник и платен налог, и напишан цел реферат :) Пишав некаква жалба, меѓутоа без ефект, ми стигна конечно дека сум казнет, си платив 2700 денари плус мислам некои дополнителни трошоци и сите среќни :)

Така што, не мора да значи дека ќе ви стигне казна ако сте запишани во тефтерче, но бидете си спремни. За жал, во ваков случај, нема опција за поени или плаќање на половина сума во рок. Среќа што мојата казна беше од помалите :)

Според муабетов , ако мене некој пандур што ме знае и ме мрази рецимо , он комотно може да ми пише казна иако јас не сум излегол од дома тој ден  ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #10883 на: 28 Февруари 2020, 23:04:20 pm »
Се се може ако се сака 😁

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 868
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #10884 на: 28 Февруари 2020, 23:50:36 pm »
Покрај име и презиме, мислам дека се внесуваат податоци како улица на живеење и број на лична карта или возачка дозвола, нешто што не би требало да го знае полицаецот без да ти ги побара податоците.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5006
  • The Spartan General
« Одговори #10885 на: 29 Февруари 2020, 10:07:14 am »
Покрај име и презиме, мислам дека се внесуваат податоци како улица на живеење и број на лична карта или возачка дозвола, нешто што не би требало да го знае полицаецот без да ти ги побара податоците.

За две минути муабет со некој колега што има достап до нив ќе ги најде и ќе ги запише. Тоа не е никаков проблем.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3417
« Одговори #10886 на: 29 Февруари 2020, 11:41:00 am »
Затоа културно ќе го замолиш да се легитимира, тоа е твое законско право, после тоа слободно нека ми стигне казна дома, па ќе поразговараме со дотичниот господин.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #10887 на: 29 Февруари 2020, 11:45:18 am »
Затоа културно ќе го замолиш да се легитимира, тоа е твое законско право, после тоа слободно нека ми стигне казна дома, па ќе поразговараме со дотичниот господин.

На записникот и на платниот налог го пишува името и презимето на полицаецот. Мене откако ми стигна казна после 2-3 години, го најдовме... се пензионирал. ;D ;D ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7054
  • хаУс мајстор
« Одговори #10888 на: 29 Февруари 2020, 13:04:18 pm »
Некој ја завршил работата пред тебе ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3417
« Одговори #10889 на: 29 Февруари 2020, 18:13:20 pm »

На записникот и на платниот налог го пишува името и презимето на полицаецот. Мене откако ми стигна казна после 2-3 години, го најдовме... се пензионирал. ;D ;D ;D
Убава пензија има, ќе ми ја плати казната овака или онака, преку к*р од такви шерифи.