Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2105433 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10425 на: 14 Септември 2019, 18:46:30 pm »
ала да ти е

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #10426 на: 14 Септември 2019, 19:18:23 pm »
+1

Стварно алал да ти е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #10427 на: 14 Септември 2019, 20:29:17 pm »
Во Скопје ноќно време ниеднаш не си возел?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #10428 на: 14 Септември 2019, 21:53:56 pm »
@Simo - Carrier159

Јас ли?

Имам, ама не сред ноќ, 2-3 сабајле..

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #10429 на: 14 Септември 2019, 23:08:17 pm »
Така ти се погодило, во 13 години положено - сум дувал минимум 10тина пати и тоа кога имаат акција за "дување"... Наредени 2-3 коли и сите ги тестираат.

Инаку и јас не пијам и возам. Еднаш ме прашаа дали сум пиел нешто, реков Да и издував 0. Кога ме прашаа дали ги зезам, реков не. А пиев леден чај од праска...

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #10430 на: 14 Септември 2019, 23:20:08 pm »
Слабо имате контроли по Гевгелија, или пак слабо возиш после полноќ.

И јас не дував првите 6 години па после коа зачестив  ;D Максимум што имам дувнато е 0.52, нула пеес два бе... Не ме пишаа. Инаку нема да се праам светец дека не пијам и возам, пијам, ама тоа пиење е до таа граница некаде кога возам. И обично пијам само пиво.  Ако планирам да пијам повеќе одам со такси или ме вози некој што не пие.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10431 на: 14 Септември 2019, 23:36:28 pm »
Така ти се погодило, во 13 години положено - сум дувал минимум 10тина пати и тоа кога имаат акција за "дување"... Наредени 2-3 коли и сите ги тестираат.

Инаку и јас не пијам и возам. Еднаш ме прашаа дали сум пиел нешто, реков Да и издував 0. Кога ме прашаа дали ги зезам, реков не. А пиев леден чај од праска...

Фала на идеја.

Следен пат излегувам со точно ова сценарио само за да се иживљавам и јас малку со говедата.
Како не ми текнало до сега, не знам, ама фала ти! :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10432 на: 15 Септември 2019, 00:09:01 am »
Само еднаш немам пиено додека возам и морав со такси да си одам дома.
Некој од тие со ореол на главата ме имаше блокирано на паркинг.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #10433 на: 15 Септември 2019, 08:27:45 am »

Фала на идеја.

Следен пат излегувам со точно ова сценарио само за да се иживљавам и јас малку со говедата.
Како не ми текнало до сега, не знам, ама фала ти! :)
Ко ќе види дека го дупиш може да почне да ти бара опрема, крвна слика, кондоми, крстена вода. Ај поарно не. Инаку у велес има доста контроли последниов период, парче прават.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #10434 на: 15 Септември 2019, 10:43:46 am »
Мислам дека повеќе ми е фрка некој друг да не ме закачи, бапне или слично, отколку што ми е страв јас да не направам беља кога би имал пиено, а би возел.

Пошто, нели, и да не сум крив, друг да ми направи беља, пак јас ќе го јадам, за управување со моторно возило под дејство на алкохол.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #10435 на: 15 Септември 2019, 11:09:24 am »

Мислам дека повеќе ми е фрка некој друг да не ме закачи, бапне или слично, отколку што ми е страв јас да не направам беља кога би имал пиено, а би возел.

Пошто, нели, и да не сум крив, друг да ми направи беља, пак јас ќе го јадам, за управување со моторно возило под дејство на алкохол.

Не е така. Се плашиш од погрешна работа.

Страшното е ако предизвикаш штета, додека си под дејство на алкохол. Бидејќи тогаш ќе треба да исплаќаш од ситни изгребани браници, па се до повреди од своја сметка. А тоа може да се стравотни суми.

Ако не си крив, проблемот станува многу-многу помал иако си бил пијан.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #10436 на: 15 Септември 2019, 11:30:44 am »
0.5 промили е дозволено. Тоа е доволно за 4-5 мали пивца, големи 2-3 во рок од 2-3 саати, што е нормлано пијуцкање кога ќе излезеш у град, проблем е со жестоките алкохоли, пошто можеш да внесеш големо количество алкохол за кратко време.

Правилото е, последниот пола саат од нормално пијуцкање, не пиј алкохол. Земи некое газирано, пиј вода, исчисти устата и грлото од алкохол. Со 3 мали пива во рок од 2 саати и последните 15 минути вода, на џандарска заседа у дебармаало, ми покажа 0.26 промили. Секако, кажав дека сум пиел, и секако дека се согласив да дувам без поговор и без драмење. Треба да се знаат границите, и ако се претера боље такси, па сабајле земи си ја колата. Ако си со план за претерување, такси од било кој дел на градов до центар и назад е 500 денари, па урачунај ги у есапот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #10437 на: 15 Септември 2019, 11:42:34 am »
Мислам дека треба да се избегава газирана вода, нешто имам слушнато дека побрзо ја разлужува некоја заштита шо ја ствара желудникот кога се конзумира алкохол и можи да дувниш повеќе.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10438 на: 15 Септември 2019, 12:07:51 pm »
Дувал или не, никако кафе после пиење, освен ако сакаш да те дотепа претходно испиеното.

Горе доле сите поминале еден период во младоста кога спонтано, без план, претерале и сепак возеле.

Дувањето и последиците од дувањето се минорни.
Треба да се извлече поука дали ти се исплати 3 месеци забрана или колку ли е денес.
За другото ич да не збориме.

Чашка, две, за живели со 1 час постење пред да се седне зад волан е во граници на дозволеното за разлика од мобилен во рака каде нема "абе, не разговарав, само да видам кој ме бара".

Способноста за возење пак е индивидуална, познавам многу луѓе што и трезни не знаат да возат.
« Последно менување: 15 Септември 2019, 12:17:56 pm Mikius »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10439 на: 15 Септември 2019, 12:37:28 pm »
познавам многу луѓе што и трезни не знаат да возат.

Доаѓаат под синонимите сопруги, девојки и Ауди возачи ;D