повеќето ги знаат муките што ги иам со арото но до сега ваква работа немам сретнато.
Затоа пишувам затоа што несакам на никого да му се случи истово.
Минатата недела барав мајстор за лиење гуми.. и најдов еден на реклама 5. ај да го изрекламирам..
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=929051вика одличен квалитет и прифатливи цени.. и викам ај кај него да правиме..
станува збор за овој дел. или позната како карданска гума..
Јас бев на работа а човеков се наоѓа во радишани после пазарчето па лево нагоре скроз..
нвм.. го пратив татко ми да му го однесе делот да го направи но неможев да ја извадам осовината па го врати делот.. и после успеав да ја извадам осовината и пак му го однесе.. моја грешка како и да е.. од кисела вода до таму и назат 40 км ако нема еве на.
цената што ја предложи беше 1200. а нов на интернет е 40 евра без шипинг па викам ај да не чекам месец за делот.. вака ќе го средат..
Татко ми му ја однесе и му рече дека сака да ја смени гумата.. оваа пошто беше омекната од 20 години користење нели.. му рекол малку потвра како што и би била оргинал.. но да не биде камен тврда....
и тој му рекол не се секирај.. сум правел вакви многу.. ќе ја средиме без проблем..
идам јас денеска... да ја зеам.. и да ја монтирам...
и отидов и го видов ова
троа криво а?
јас викам дека 3 годишно дете со пластелин боље ке го направеше.. па вие преценете..
и ај ме убеди некако дека ко оргиналот да изгледа требало калап што коштало 200 евра.. и тоа би било многу скапо.. и ми вика пробај ке видиш нема да има проблеми... се штелува тоа..ако имаш проблем ќе ти ги вратам парите нема проблем..
ме праи будала у здрав памет.. ама ај викам.. да не испаднам идиот.. ќе испаднам фин и ќе пробам да го намонтирам..
утепав уште 20 км до гаража..
пробав и што ќе пробам.. нема шанси.. штрафот бега за 3 сантима од што е крив лагерот внатре...
и викам се враќам сеа...
и ме прима внатре.. и му викам вака и вака ова не иде..
вика добро ако не иде ќе го направам по централно да биде.. остај ми го ама грешката е на татко ти затоа што он не рече дека сака исто како оргиналот...
како викам грешка негова..
он сака дел што ќе функционира.. без разлика на изглед.. дел што ќе биде как што треба..
ај нека биде пола пола вина вели..
како тоа?
епа 600 денари да ти вратам а 600 за мене за работата..
и тогаш више почнав да вријам...
кренав тон.. и реков не
дај ми ги сите пари како што се договоривме а јас ке си барам чаре..
и ми ги дае.. и не ми го дае назат делот.. затоа што сака гумата да си ја рециклира..
ем старата ми ја изгорел.. сеа нит дел иам.. нит железото ми остана.. треба пак да идам уште 20км у правец за да си го зеам тоа и да одам кај друг мајстор.. и таму сумљам дека исто ќе биде..
и таке..
сеа ќе си брам оргинален дел од нет од романија.. па со господ напред...