Автор Тема: Не-мајстор за лиење на гума.  (Прочитано 8884 пати)

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 679
Одг: Не-мајстор за лиење на гума.
« Одговори #15 на: 19 Мај 2014, 23:00:14 pm »
imav slicen problem so neoriginalni lageri za trkala ,blagodarenie na yarre koj me prosvetli normalno lakerite fejk gi vrativ si gi vrativ parite i + imase mal incident, od strana na stariot moj ,no ako neka mu e za pamet  neka prodava pak :)
сеа ја читав темата.. денес сакав од таму да зеам лагер за карданскава...

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #16 на: 19 Мај 2014, 23:02:49 pm »
ke si zemes od
www.lagermax.mk

ke kazes fino lepo deka si od carclub :)

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
« Одговори #17 на: 19 Мај 2014, 23:09:04 pm »
ke si zemes od
www.lagermax.mk

ke kazes fino lepo deka si od carclub :)
ke si zeam.. za drugo neso.. sea nemam kardanska za da i stavam lager... sea so tocace ke si vrtam...

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #18 на: 19 Мај 2014, 23:11:01 pm »
A i uste nesto ke te posovetuvam, sve sto e fabricko i originalno pa i prilicno unisteno, ne go frlaj ne go topi kako vo slucajot pogore...... oti veke nema kvalitet jas na golfceto moe smeniv drzaci dva se skinaa za 6 meseci pa si gi vrativ FABRICKITE 30 godini stari sea spie, za drug pat toa sto e original nikako ne go unistuvaj :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #19 на: 19 Мај 2014, 23:13:50 pm »
Требало кај Мите да одиш више кога си сакал да репарираш. Знам дека малце има антиреклама на форумов за него ама за однос вложено добиено и трипер комбинации е најдобар.
Може да се направи фабричко али стварно 200 еур ке кошта и не се исплати за едно.
Ке ти препорачам да појдеш до бапчор у авто команда тие имаат вакви ствари,јас за  за полонез таму купувам.

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
« Одговори #20 на: 19 Мај 2014, 23:22:20 pm »
A i uste nesto ke te posovetuvam, sve sto e fabricko i originalno pa i prilicno unisteno, ne go frlaj ne go topi kako vo slucajot pogore...... oti veke nema kvalitet jas na golfceto moe smeniv drzaci dva se skinaa za 6 meseci pa si gi vrativ FABRICKITE 30 godini stari sea spie, za drug pat toa sto e original nikako ne go unistuvaj :)

ne go frliv jas.. ON mi go unisti :S za da ja izvadi starta demek morala da se izgori... mamta negova.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 19 Мај 2014, 23:30:11 pm »
Требало кај Мите да одиш више кога си сакал да репарираш. Знам дека малце има антиреклама на форумов за него ама за однос вложено добиено и трипер комбинации е најдобар.
Може да се направи фабричко али стварно 200 еур ке кошта и не се исплати за едно.
Ке ти препорачам да појдеш до бапчор у авто команда тие имаат вакви ствари,јас за  за полонез таму купувам.

Во тоа е проблемот. Се прави не знам каков мајстор а кога ќе ја усере се жали дека цената била многу ниска. Па кажи колку ти кошта за да го направиш како треба. Тоа е многу пичкарска политика и затоа никогаш нема д абиде најдобар.
И не е антирекламата само на форумов. Во секоја продавница до сега кај што сум прашувал за гума на држач на кардан и кај што сум спомнал дека Мите ми правел секаде ми се смејат и ми викаат ајде ти се простува не си го знаел каква битанга е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #22 на: 19 Мај 2014, 23:32:08 pm »
Мите на колега му гумираше ременица за ZX, истата недела отиде нова купи... џабе пари фрли.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #23 на: 20 Мај 2014, 00:47:42 am »
Го чекам смич да улета у темава со полиуретански лепак :D иначе ептен грубо ти го има напраено,а за бош мајстори и оној на илинденска шо е за амортизери немој некој да се излажал,му мењавме на комшијата на голфот нови амротизери и ми ги остави старите амортизери репарирани кај овој на илинденска,ни семеринг сменил,ни велтили сменил и тоа уљетоа ако не беше прегорено еве на ни една година немаше поминато со нив.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3059
« Одговори #24 на: 20 Мај 2014, 00:56:26 am »
Дај бе да се собереме група и да идеме и да ебеме колеме и палиме нефер трговци!

ping @Falanga :P

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #25 на: 20 Мај 2014, 01:02:31 am »
Доволно е да се посочат само да не се изгори друг некој.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #26 на: 20 Мај 2014, 09:47:12 am »
Дај бе да се собереме група и да идеме и да ебеме колеме и палиме нефер трговци!

ping @Falanga :P

Reply from Falanga: ја не смеам пошто имаат мои фискални апарати :P тие што немаат може да ги дотераме малце со табиетите.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #27 на: 20 Мај 2014, 10:05:17 am »
А да пробаш соодветна димензија од друг автомобил, Форд, Мерцедес, БМВ, и нешто слично, евентуално Лада,
за тие карданските гуми.
Јас користев на Алфа 75, карданска гума од Форд Сиера, нова од продавница.

Отсутен icemann

• Јуниор
  • **
« Одговори #28 на: 20 Мај 2014, 11:57:03 am »
кај и да отидам во продавница бегаат више од мене.. нема ништо слично колку што "се обидоа" да ми најдат..
побарав од лада и беше ептен различна..

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #29 на: 20 Мај 2014, 12:02:24 pm »
Барај по димензија на нет.