Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 751007 пати)

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Одг: Перење возила
« Одговори #375 на: 29 Септември 2015, 21:12:11 pm »
Nice & Clean  :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #376 на: 29 Септември 2015, 21:31:32 pm »
bonbona

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #377 на: 01 Октомври 2015, 18:24:04 pm »
Пушачи, еве шо имаме излепено на стаклата од внатре  ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #378 на: 01 Октомври 2015, 18:26:28 pm »
Не знам, ја имам излепено фолии.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #379 на: 01 Октомври 2015, 22:10:49 pm »
Страшно што имате по тапацири, седишта шалт табли и пластики. Толку ли не може да издржите во кола да не палите цигара?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #380 на: 01 Октомври 2015, 23:11:34 pm »
Страшно што имате по тапацири, седишта шалт табли и пластики. Толку ли не може да издржите во кола да не палите цигара?

лесно ти е на тебе да кажеш, кога секојдневно 2-3 пати по 5-10 км проаѓаш у кола.. вкупно 1 саат нема да се собере...  има луѓе што бајаги поише возат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #381 на: 01 Октомври 2015, 23:33:18 pm »
Demek u grob ke ja nosam. Inace pusam ako sum sam u kola i koli vo koi nesmeam da pusam nejkam i da gi vozam i ne ni gi vozam.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #382 на: 02 Октомври 2015, 10:42:02 am »

лесно ти е на тебе да кажеш, кога секојдневно 2-3 пати по 5-10 км проаѓаш у кола.. вкупно 1 саат нема да се собере...  има луѓе што бајаги поише возат...

Секогаш може да се стрпам 2 саати (и повеќе) цигара да не запалам. Потоа ако ми се пали цигара, ќе застанам, ќе истегнам нозе 3-4 минути ќе здувам неколку дима и ќе продолжам по патот. Кола која е „загадена“ од дим од цигари е прилично гадна работа, и ради мирис и ради изглед.. И дом исто така. Дома на тераса може да се запали цигара. Внатре - ни под разно!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #383 на: 02 Октомври 2015, 10:50:17 am »

Секогаш може да се стрпам 2 саати (и повеќе) цигара да не запалам. Потоа ако ми се пали цигара, ќе застанам, ќе истегнам нозе 3-4 минути ќе здувам неколку дима и ќе продолжам по патот. Кола која е „загадена“ од дим од цигари е прилично гадна работа, и ради мирис и ради изглед.. И дом исто така. Дома на тераса може да се запали цигара. Внатре - ни под разно!

Гад блес ју! Претходно кај што работев имавме 3 службени коли, од кои само во една не се пушеше. Другите две беа толку одвратни уште у моментот кога ќе отвориш врата, а не па да седнеш внатре и да треба да ја трпиш таа околина, без разлика дали треба 5 или 50 минути да бидеш во кабина. Одвратно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #384 на: 09 Ноември 2015, 22:30:36 pm »
Со што да се испери истеченото масло од паметни мајтори при промена на филтер за масло ? Многу е излепено на мотор и сега ко ќе загреј моторот нормално мириса на изгорено масло и тоа прилично... со нафта би требало да излези ?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #385 на: 09 Ноември 2015, 22:41:31 pm »
http://www.mafra.mk/siteproizvodi/HP12
Ili baraj nesto slicno od drugi ( Dr Markus izbegni go ) firmi, ima i od Sonax, i od k2 i od turtle wax, vo kraen slucaj i aris ( mislam ) deka bi zavrsil rabota. Ili pak popametna ideja odnsi go vo nekoja avto peralna za150/200 denari ke ti zavrsat rabota, ni ti da se akas ni nisto  :D

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #386 на: 09 Ноември 2015, 22:44:26 pm »
Јас не би со нафта. Заради дихтунзите. Најди некое средство кое обезмастува (спреј за кочници/дискови).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #387 на: 10 Ноември 2015, 23:00:57 pm »
Можеш со Фамин, од се што сум пробал највефективно чисти. Го има на лукоил и литро  е околу 200 ден.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #388 на: 11 Ноември 2015, 02:52:10 am »

Гад блес ју! Претходно кај што работев имавме 3 службени коли, од кои само во една не се пушеше. Другите две беа толку одвратни уште у моментот кога ќе отвориш врата, а не па да седнеш внатре и да треба да ја трпиш таа околина, без разлика дали треба 5 или 50 минути да бидеш во кабина. Одвратно.

службени рече? на колку време ги перевте од внатре? на 6 месеци еднаш....

јас сум пушач... не да сум пушач, турчин не ми е рамен... минимум по 2 кутии мафнувам дневно.. ако се запијам и преку 3 идат... во секој случај, просечно една кутаја дневно издувувам во кола... па во мојата кола, го нема тој мирис за кој што збориш... ако се води редовно нега на возилото од внатре, и се пере како што треба, во просек 2 пати неделно, тогаш нема мирис никаков... еднаш година-две праиш хемиско и чао пријатно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #389 на: 13 Ноември 2015, 11:11:22 am »
После кутија дневно испушена во кола не ја переш ни со солна киселина. И лимот има попримено мирис.

Можда ти не го осеќаш мирисот, ама тапацирот наместо 3 сега е 7cm.