Автор Тема: ремонт на алфа ромео 156  (Прочитано 163516 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: ремонт на алфа ромео 156
« Одговори #225 на: 27 Август 2011, 02:36:09 am »
Инаку колку да те информиран . 2.5 тдс си има некој карактеристични проблеми на кои треба да пазиш кога ќе го земаш потопна пумпа , бош пумпа паметна дизна .

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #226 на: 27 Август 2011, 03:06:50 am »
И после Алфа требало да ја пазиш. Исти гомна се и стари Алфи и стари БЕЕМВЕА.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #227 на: 27 Август 2011, 03:09:52 am »

А ја од прееска тука го чекам, ама испадна фер пиша што е слабост.

Мартинчо не му ја мисли со сите коли е така, алфата од голем потрошач на гориво ја направија бабарога. Така идат тие работи, треба и некј дтуг да продаде кола од деведесетите.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #228 на: 27 Август 2011, 03:12:34 am »

Мартинчо не му ја мисли со сите коли е така, алфата од голем потрошач на гориво ја направија бабарога. Така идат тие работи, треба и некј дтуг да продаде кола од деведесетите.

ТОЧНО!

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #229 на: 27 Август 2011, 03:15:19 am »

хмм баш во право си,да не те боли глава батка кола од салон или од некој познат од надвор да ти ја донесе некој твој човек.....иначе тука како ја што ја зедов како викаат мачка во вреќа,а сега другарот даре ми вика да внимавам на бош пумпа,потопна пумпа...а што ако испадне како со алфата кај сите мајстори каде што бев ми ја пофалија без никаква маана,да не се деси утре и со бмњ-то па да имам повеќе проблеми него сега,хехе,можеби некој е во право тука си  го барам пак назад аудито,како магаре работеше зимно време ми текнува еднаш во маврово заврна снег метар и пол и имаше многу нови коли и јаки,и пробуваат да запалат нејќеше ни една со вреглање јас мојата од прва ја запалив си ставив у прва давам газ и излегувам од снегот и правец скопје,за поторшња да не зборам но се заебав си реков ајде да зимам по ново годишно кола бидејќе аудито беше 92 год. и ајде веке од дамна сум ја возел и ми се згади веке,но не било така,

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #230 на: 27 Август 2011, 03:18:45 am »

хмм баш во право си,да не те боли глава батка кола од салон или од некој познат од надвор да ти ја донесе некој твој човек.....иначе тука како ја што ја зедов како викаат мачка во вреќа,а сега другарот даре ми вика да внимавам на бош пумпа,потопна пумпа...а што ако испадне како со алфата кај сите мајстори каде што бев ми ја пофалија без никаква маана,да не се деси утре и со бмњ-то па да имам повеќе проблеми него сега,хехе,можеби некој е во право тука си  го барам пак назад аудито,како магаре работеше зимно време ми текнува еднаш во маврово заврна снег метар и пол и имаше многу нови коли и јаки,и пробуваат да запалат нејќеше ни една со вреглање јас мојата од прва ја запалив си ставив у прва давам газ и излегувам од снегот и правец скопје,за поторшња да не зборам но се заебав си реков ајде да зимам по ново годишно кола бидејќе аудито беше 92 год. и ајде веке од дамна сум ја возел и ми се згади веке,но не било така,

Убаво што си ја дал, не ти треба. И од салон купуваат па цел живот се по мајстори, немој толку да веруваш лесно и прати некои од работите што ти ги кажуваат луѓево, бар од очигледни работи да не се заебеш.

Те кажав ако сакаш нешто да не му се замараш земи јапанец, да ти пуштам една мазда 323 1.6 и гајле да немаш. Само сипуј уље и вози, башка брза е струја.

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
« Одговори #231 на: 27 Август 2011, 03:21:24 am »

не бе друже и не било така и јас кога ја зедов алфата мајсторите ми викаат маана им е потрошња занат да трошаат и по 15 литир и над тоа,јас мојата со 1000 ден. ке направев 120км.негде во град во најголема гужва бев измерив ми испадна 13литри,тогаш ми беше пун резервоар,уште имам бензин до фул е хаха,ако не испарило за овие три недели,зедов пежо 406 бензин 1.8 мотор бензин,и другарми ми ја дава за 2000 евра,два дене ја имав колата за потрошнја измерив и испадна дека многу повеќе од алфа троши а другарми ме убедуваше дека не троши како алфа,и му ја вратив после два дена и така ми беше на проба,алфата ке бидам искрен во вожња ми прави кејф и има убави линии,,мислам од мојото аудит што го имав е сега немам пробано мерцердес или бмњ 525 и не ги знам тие коли....
но еве како за баксуз само да ти се расипе кејфот што ја имав према алфа ми се деси оваа ненајдено

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
« Одговори #232 на: 27 Август 2011, 03:27:46 am »

хмм баш во право си,да не те боли глава батка кола од салон или од некој познат од надвор да ти ја донесе некој твој човек.....иначе тука како ја што ја зедов како викаат мачка во вреќа,а сега другарот даре ми вика да внимавам на бош пумпа,потопна пумпа...а што ако испадне како со алфата кај сите мајстори каде што бев ми ја пофалија без никаква маана,да не се деси утре и со бмњ-то па да имам повеќе проблеми него сега,хехе,можеби некој е во право тука си  го барам пак назад аудито,како магаре работеше зимно време ми текнува еднаш во маврово заврна снег метар и пол и имаше многу нови коли и јаки,и пробуваат да запалат нејќеше ни една со вреглање јас мојата од прва ја запалив си ставив у прва давам газ и излегувам од снегот и правец скопје,за поторшња да не зборам но се заебав си реков ајде да зимам по ново годишно кола бидејќе аудито беше 92 год. и ајде веке од дамна сум ја возел и ми се згади веке,но не било така,

Убаво што си ја дал, не ти треба. И од салон купуваат па цел живот се по мајстори, немој толку да веруваш лесно и прати некои од работите што ти ги кажуваат луѓево, бар од очигледни работи да не се заебеш.

Те кажав ако сакаш нешто да не му се замараш земи јапанец, да ти пуштам една мазда 323 1.6 и гајле да немаш. Само сипуј уље и вози, башка брза е струја.

така е друже не се кајам,што викаш и од салон купуваат па имаат проблеми,еден другар познат така си купи бмњ 725 од салон 70000евра,оваа што ви го кажувам вистина е,после 6 месеци на враќање према МК во грчка му се блокира моторот а колата уште под гаранција,со шлеп служба ја носи право во маккар каде што е земано колата,таму нејкат да му ја прифакаат гаранцијат и го обвинуваат него дека не внимавел на улје и немало улје на менјач и за тоа колата блокирала и бил во големе брзина негде 240км,и он нормално се буни и колата останува 7-8 месеци во маккар и по судови со адвокати не знам колку пари му отидоа на човекот на крај му ја прифакаат гаранцијата но само 50% и му плаќаат само 35000 евра,значи има и вакви срање за тоа и јас викам не се знае никогаш може и стара кола да биде па да ти се погоди

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
« Одговори #233 на: 27 Август 2011, 05:09:50 am »
што предлагате вие од овие две коли на линковите ги имате, за замена од некоја од тие две за мојата хехехе
видети ги па тогаш да збореме каков дизајн знаат да праваат италијанците алал нека им е

http://www.youtube.com/watch?v=3bGBMhQ6l3w&feature=related

и другата

http://www.youtube.com/watch?v=18EoXXl2ROA&feature=related

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #234 на: 27 Август 2011, 07:43:00 am »
Се поправаш, дури 5 запирки избројав... ;)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #235 на: 27 Август 2011, 11:24:01 am »
Cuore ti ponudi AX dizel vo zamena za tvojata rasipana kola. Ne znam dali e seriozen, no taa kola trosi 4 otvoreno 6 gradska i ke pomine bar uste 150.000km bez otvaranje na motor.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #236 на: 27 Август 2011, 11:37:42 am »
Корекција: 3,5 на отворено со 5 градска ;)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #237 на: 27 Август 2011, 12:00:19 pm »

Јас се си кажувам , нема што да се крие човекот купува кола и не треба да навиваме за нашите марки . Е сега значи кога ќе се гледа БМВ то треба да се однесе на дијагностика и да се види , дали има некој проблем . Второ секоја кола си има слабости . Трето мислам дека ако не покаже ништо на компјутер на дијагностика треба да го земеш . Кој возел БМВ знае за што станува збор .:)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #238 на: 27 Август 2011, 12:21:09 pm »
Бензинецот БМВ е супер , поевтин е за одржавање и фактички , сите бензинци на БМВ се без мани . Да не испадне дека го фалам ама еве и некој што се рабира нека каже :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #239 на: 27 Август 2011, 12:34:59 pm »
На страна заебанции и она ....Да даде господ да му зариба  коцката на Куоре...!
Озбилен муабет....Имам пријател со Алфа 159 ЈТДм. Чипивана, пувана, пазена тафрена шо да ти кажам.
Вчера беше кај мене на кафе и онака малку муабет за коли како и секогаш.
Пред 4 месеци кога си дојде претходниот пат, ми кажа дека сака да зима друга кола и кога го прашав дали ќе ја продава Алафата...вика...не не можам да ја продадам ја сум заљубен во Алфа..нека седи ако треба.
Арно ама...Без разлика што зборува така сепак е ја продаде, не за друго ама оти му е жал што не ја вози, бедејќи не е тука.
Кога го прашав шо е поентава зошто ја продава...нели нема....кажа вака,
Си идам еднаш на три месеци...нема кој да ја вози...татко ми ја пали од време на време ама малку е тоа.....ептен ја пазам и чувам ама џабе...секој пат кога ќе си дојдам од шо не е возена после ми се јавува некој проблем. Многу се специфични коли...Алфа не е за секого, да знаеш.
Не само да ја одржаваш, треба да знаеш и да ја возиш.
После два дена во вожња му експлодира гума. Нови гуми, не возени, ама од стоење изгледа....излета од пат и со цела десна страна ја изора банкината.
Му ја направија, лупна 7.500 евра.

Поентава со прикаскава ми беше....не купуј Алфа ако не знаеш како треба со неа.
Земи си ГОЉФ или некоја Тојота и терај.

« Последно менување: 27 Август 2011, 12:36:46 pm Sportex »